38-годишната Иванка Тодорова беше залята около 20.30 часа снощи на улица „Нишава” в столичния квартал „Стрелбище“.

Тя е излизала от магазин на голяма търговска верига на улица „Нишава”, където работи, когато неизвестен мъж е залял лицето й с киселина.

Жената е потърсила медицинска помощ в близката аптека, която се намира на ъгъла на улиците „Нишава” и „Орехова гора”. Пострадалата незабавно е била откарана в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов” с изгаряния по главата и тялото.

При настаняването й в Клиниката по изгаряния тя е изпаднала в шок. Районът, където е извършено престъплението, бе отцепен от полицията, която извърши оглед. Обявен е за издирване висок 180 см мъж.

Състоянието на жената остава тежко. В момента тя е на командно дишане и медикаментозна кома в „Пирогов”.

Жената е родена в Клисура, разведена е , има две деца и живее в София с мъж на семейни начала. Според информация на Дарик радио пострадалата е получавала заплахи за живота си.

Това е поредният случай, когато жена бива залята с киселина в столицата.

На 17 декември 2001 г. със сярна киселина бе залята зам.-директорката на Дирекцията за национален строителен контрол Светлана Гебрева, която оцеля, но по-късно почина от рак.

Тогава за престъплението бе задържан таксиметровият шофьор Петьо Петков.

Той бе и един от заподозрените в покушението над журналистката Анна Заркова, която бе залята също с киселина на 11 май 1998 година. През 2003 г. обаче съдът го оправда.

На 12 ноември 2002 година пък беше залята рекламната мениджърка на модна агенция "Мегаталант" Мария Станева. Жената възстанови лицето си след множество тежки пластични операции.

В края на 2007 г. 29-годишна жена пък бе залята с киселина в собственото й кафене.

Последният фраширащ случай е от началото на годината. На 10 януари неизвестен извършител поля с киселина 46-годишната Деница Шанова, стоматолог на Националната финансово-стопанска гимназия в София. След атаката паника и безпокойство обзеха района на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase