Волен Сидеров е обвинен в лъжесвидетелстване и укривателство по случая. Снимка: Булфото
fallback
С арогантен тон лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини в корупция и политическа поръчка прокурорката по делото за инцидента на автомагистрала "Тракия" Иванка Трифонова. „Прокурорката трябва да обясни, защо е получила ведомствено жилище от МВР и защо се е нагърбила да изпълнява долнопробна политическа поръчка, каза Сидеров. Според Сидеров поръчката идва от главния прокурор Борис Велчев и е недостойно прокурори да се занимават с дребни политически игри. Сидеров обвини и министър Румен Петков, че спуска въпросите на поръчкови журналисти, които следят делото "Тракия". „Аз и жена ми бяхме заплашвани от следователя по делото за автомагистрала "Тракия" Емил Иванов, заяви лидерът на "Атака" и допълни, че Иванов изпълнява политическа поръчка, която цени да съсипе нарастващото влияние на партията му. Сидеров и съпругата му Капка Георгиева се явиха в Софийския градски съд, освен тях дойде и независимия депутат Павел Чернев. Като свидетел се яви и Антон Сираков, заместник-председател на „Атака“. Съдът пък отложи за 5-ти декември делото срещу Сидеров, заради неявяването на адвоката му Марин Марковски. Dnes.bg припомня, че през април 2006-та автомобилът на Сидеров засече на магистрала "Тракия" близо до Пазарджик автомобила на Явор Доков. Тогава лидерът на „Атака“ заяви, че неговият автомобил е бил управляван от Павел Чернев и срещу него е направен опит за атентат. Впоследствие се разбра, че шофьор на Сидеров е бил Любомир Бакърджиев, който даже е набил Явор Доков. Волен Сидеров е обвинен в лъжесвидетелстване и укривателство по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

преди 16 години

Volene,zad tebe sme!Istinskite Balgari!!!A drugite xodete na djamia da se molite za boiko,dogan i goce

45

atanasov

преди 16 години

Приятелю,и други отричат това,което отрича Волен,с тази разлика,че там,в "демократичния" Запад това деяние е криминализирано.Ще речеш "браво,и тук трябва да стане така",но в същия миг ще се усетиш,че ние ТУК сме по свободни от онези на Запад.Защото там нямаш право да се съмняваш в съществуването на холокоста и да го отричаш,нямаш право дори като учен да изследваш холокоста,полага се затвор.Всичко е установено от определени "историци" и точка.Кажи ми за отричането на кое друго историческо събитие можеш да влезеш в затвора?Няма такова. И за да не си мислиш,че говоря наизуст,ето ти една препратка да се ограмотиш:Jurgen Graff-"Der Holocaust auf dem pruefstand(Der Holocaust Schwindel)",copiright Dezember 1992 by Guideon Burg Verlag ,Basel.Switzerland. Няма я в нета,трябва да си я купиш.

44

mmmm

преди 16 години

искам да видя какво ще направи волен ... бойко го знаем кво.. ще продаде софия на негови хора и като кмет ще работи без заплата пак щото неговите пари от другаде идват... :) царя и доган ги знаем... и двамата мислят как да продадат държавата на турците... те не са българи!!! и кои остана ? Волен остава само... само той още не е показал че може да *** България !! Дайте му власт и първо ще изпече забогателите незаконно ! Защото ще му пречат и ще им изкара кирливите ризи.. поне аз така мисля ;) нема да дава на магнали помощи...по добре да дава на безработни българи, да промени малко конституцията...че и да проработят законите и властта малко.. че те от доста време хващат само кокошкарите... ВОЛЕН и АТАКА !!!! По добре от държавна сигърност да ни управляват от колкото от турция !!! хората са работили за държавата и пак за нея ще работят!!! Бойко сам каза че АТАКА са му помагали преди много за да разкрива престъпни групи каот беше в МВР... ми те си знаят работата от държавна сигурност...тъкмо да изчистят страната от *** който вече са бизнесмени , забогатели по времето на мутрите... :) пестъпници и *** в затворите и извън страната ! БЪЛГАРИЯ преди всичко !

fallback