На 18 юни Живка Илиева уби трима младежи при катастрофа в Перник. Снимка: БГНЕС
fallback
Софийският апелативен съд освободи от ареста Живка Илиева, като й наложи мярка за неотклонение "парична гаранция" от пет хиляди лева. На 18 юни обвиняемата уби трима младежи в катастрофа в Перник. Илиева пътувала с "Фолксваген голф" заедно с 16-годишния си син в посока към кв. Изток. На завой с обратен вираж при опит за изпреварване на автомобил и тролейбус тя изпуснала волана на автомобила, ударила се в мантинелата, прелетяла над нея, ударила се в "Мерцедес", който пътувал в обратна посока, и отнесла покрива му. При инцидента на място загинаха трима от пътуващите в "Мерцедес"-а четирима младежи - 23 годишният Светослав Йонев от Перник, Александра Ненова и София Русева, на по 19 години. Алкохолната проба на Илиева показа, че тя е шофирала с 2,88 промила алкохол в кръвта. На 21 юни Пернишкият окръжен съд наложи на 35-годишната жена мярка "задържане под стража". Тогава от защитата заявиха, че ще обжалват в Апелативния съд, защото обвиняемата се е признала за виновна, освен това страдала от неврастения и имала тежко болна майка. Обвинението, повдигнато срещу Илиева, е за предизвикване на смърт по непредпазливост, за което законът предвижда затвор от 3 до 10 години. Днешното определение на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или на протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

172

Вихра

преди 13 години

Лека им пръст на децата и искрени съболезнования на роднините.... Как по непредпазливост като е с такъв алкохол в кръвта,кара с превишена скорост и изпреварва на завои?! А и България трябва да го направят като в САЩ-присъдата с натрупване:каквото се полага за 1 смърт в слуая по 4 (имали е и бременно момиче)! Но какво може да се каже в сличая-в такова състояние е карала собственото си дете...

171

преди 15 години

nima 3 jivota struvat 5 xilqdi leva?!?!?!?!?!?tva e bulgaria!!!!!!!!

170

Martin

преди 16 години

Kakvoto i da se kaje po tazi tema nqma da varne trite nevinni deca.Az sega sam na 19 i veche neznam dali iskam knijka za6toto neznam dali nqma da me spolu4i sa6toto neshtastie.A za tazi nishto nemoga da kaja,samo iskam da q pitam dali tq samata moje da si prosti za6toto az ako bqh na neino mqsto nikoga nqmashe da moga i nai veroqtno bih iskal da bqh umrql sashto.

fallback