337

Анонимен

преди 13 години

u4en?te sami se mislqt za takiva.kakvo gi obsajdate takiva.............

336

:)

преди 13 години

Защо ли никъде в нашата мила Родина не се изписа и ред за Общоруското преброяване на населението от тази година? По официални данни там в графата народност са се вписали над 5 милиона Българи?

335

:)

преди 13 години

Вижте какво означава Българско самосъзнание в Русия.bulgarlarТези Българи са Мюсюлмани по религия и със силно изразено Българско самосъзнание.

334

4457

преди 13 години

?!

333

4457

преди 13 години

ще ти отговоря по-късно, подробно и прецизно.това Гугъл транслеит чудеса прави. Истински чудеса . :))))))

332

Анонимен

преди 13 години

хаха вие във вашите килиини училища да не учите, че Югославия е политически и икономически съюз на суверенни държави, а не независима държава

331

ss

преди 13 години

Чакай, чакай Югославия е било федерация, също както Русия,както СССР,както Германия,както САЩ, както Бразилия,както Индия,Мексико и т.н. какво общо виждаш между Югославия и ЕУ. Най-малкото Югославия е имала една столица - Белград и правителството ви е било централизирано там.Защо сте единствената държава в света с комунистически герб в момента ? А защо влезнахте в Югославия, защо не си останахте независими ..сякаш някой ви е питал...Явно ти не правиш разлика между видовете държави и организац

330

4457

преди 13 години

Самото име СФРЮ ти казва, че става дума за федерация, а не единна държава. С шест републики и две автономни провинции. АЛООООООООООО Югославия имаше три официални езика , сръбско-хърватски, словенски и македонски.Во Македония официален беше македонския език , а српско-хрватски за цела Югославия. Югославия колко е била српска е била и словенска и хрватска и црногорска и босанска и македонска.Вие в ЕС загубихте ли си държавата ?Които ви учил по география и история бе?

329

ss

преди 13 години

и незнам защо ми е изтрит коментара със статистическите изследвания на разни европейски дръжави за населението на Македония в началото на 20ти век

328

ss

преди 13 години

Ти сериозен ли си? Искаш да ми кажеш, че Шотландия е отделна държава от Великобритания или, че Камчатка е отделна държава от Руската федерация ? Факта си е факт..живял си в сръбска държава със столица Белград, със сръбска парична единица и със сръбски официален език до 1992, следователно сърби са ви конторлирали доста повече от 25 години... А вие като сте много оборотни защо не сте си независима държава още от 1918 или поне от 1944-та ?

327

Анонимен

преди 13 години

Интересно ми е, как историчаря ще обясни, че в училищата в Македония по времето на турско робство е имало час по български език (и оценки) и е нямало изучаване на македонски език. Може би поробителите ни също са искали да претопят македонците и да станат българи ?!

326

4457

преди 13 години

*исправкаБивша Югославска Република Македония е референция на нашето конституционно име, която се използва само в три институции на ЕС, ООН и НАТО, но не е името на страната.

325

4457

преди 13 години

по отношение на имената, обърни вниманиеФедеративна Народна МакедонияСоциалистическа Република МакедонияРепублика МакедонияБивша Югославска Република Македония Референция на нашето конституционно име, която се използва само в три институции на ЕС, ООН и НАТО, но не е името на страната.

324

Анонимен

преди 13 години

Тия разправят, че държавата им е на 3000 години, а знаят точната дата на основаването си интересно

323

4457

преди 13 години

Броят от само 25 години сръбско присъствие ли те разочарова.Толкова кратко време и с прекъсвания от две световни войни, а толкова ефективно 'пране мозъци .

322

Македонија

преди 13 години

Шетаат дваца костури, и покра некои гробишта забележуваат мотор. Едниот вели: - Аде да се повозиме. - Почека малку вели другиот и оди на гробиштата. По некое време се враа со надгробна плоча. Првиот го прашува: - Што е ти е ова? ...- Па, не сум луд да се возам без документи му вели вториот.

321

Анонимен

преди 13 години

Татари в БГ има около 1000 души. Всяка година се събират татари от много държави да се видят и да се повеселят. Миналата година бяха към 3000 души. Турците и *** имат партии и организации и правата им са гарантирани от закона, също както и териториалната цялост на страната. Не знам как реши, че 10-20 процента малцинства пръснати из цяла БГ ще решат да правят автономия и да дигат възтания.

320

Анонимен

преди 13 години

1912 -1913 Буквално веднага след ОКУПАЦИЯТА НА ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ ОТ СЪРБИТЕ ОХРИДСКО-ДЕБЪРСКО И ТИКВЕШКО ВЪСТАНИЕ!!!!!!!!ЗАЩО НЕ УЧИТЕ ОЩЕ ЗА ТЯХ А МИ ДРЪНКОЛИТЕ ЗА "ОКУПАЦИЯ ОТ БУКАРСКИТЕ ФАШИСТИ"??българите навлизат в ВАРДАРСКА БАНОВИНА,никаква Македония НЕМА,а тито искаше да прави държава от Дунав до ЧЕРНОТО И БЕЛОТО МОРЕ и вие му БЯХТЕ ОРЪЖИЕТО-ИЗМИСЛЕНИТЕ ЕТНОМАКЕДОНЦИ!ТОВА Е ИСТИНАТА.Прости сте защото умното е ИЗБИТО ИЛИ Е В БЪЛГАРИЯ!ДА тук е каймака,при вас шкартото!СОРРИ!

319

4457

преди 13 години

ти сериозeн си или искаш да си живееш в заблудаСР. Македония с македонски народ, който говори македонски език е конститутивен елемент на СФРЮ и като основател на ООН.Ха да живее Гугъл транслет :)))))))))))))))))))

318

ViSitter

преди 13 години

Виж историко, остави проблемите ни сами да си ги решаваме. Ама от акълии и външни намеси. Гледай си в паничката и документирай кротко, че проблемите ни с малцинствата са еквивалентни при вас с албанците или така наречените от вас "шептери"