146

аз

преди 13 години

Лекарите като цяло в тази страна са ужасни . За тях хипократовата клетва е безсмислена и няма никаква сила . Връщат стари хора на поразия , само защото са прекалено дърти и им остават няколко дни живот .Но аз искам да им кажа на тези лекари , че някои от тях също имат болни родители и сами могат да си направят извода как палачинката се обръща.Да не говорим за това как масата от лекарите са толкова подкупни , че просто думи нямам.И между тях има и свестни лекари,но те са като песъчинки в пустиня

145

Анонимен

преди 13 години

Вие най-вероятно сте лекар , надявам се добър . Но истината , е че аз съм се напатил достатъчно през този живот от такива като вас . С малки изключения не познавам добри лекари . Но заради това, което са причинили не само на мен, а и на много хора около мен имам абсолютното право да ги мразя. В България има много малко лекари , които са добри , а 90 % от тях вече са в чужбина.

144

доктор

преди 13 години

до 142/ Вярно е, че няма гаранция като си платиш, че ще получиш качествена медицинска услуга! Просто трябва да знаеш на кого да си платиш. Печалбарството в здравеопазването така обърка хората, че дори и аз като лекар вече не знам при кого да отида. Най-големите некадърници си правят най-голяма реклама и лъжат хората, че могат всичко. Големият професионалист знае какво може и какво не може, и не се бие в гърдите! Но това не харесва на хората. Те искат невъзможното и мошениците процъфтяват!

143

Julian

преди 13 години

Преди време ми се наложи да посетя една частна клиника.Направи ми впечатление че хирурга говореше с мен не като доктор с пациент, а като изпечен търговец, който се опитва да си продаде доматите.Грозно е...Знам че има и много съвестни лекари, но те започват да изчезват.Има нещо сбъркано в цялата ни система, тя кара медиците ни вместо да се концентрират върху тази благородна професия, да се превръщат в търгаши.

142

Друг лекар

преди 13 години

Колеги не се ядосвайте и не спорете с ***! Естествено, че това са журналистически глупости. Жената си е дошла болна в България, заболяването е тежко и смъртността от менингит е висока в цял свят. Неблагодарните българи ще си платят в най- скоро време за безобразното отношение към лекарите. След нас няма други специалисти. Младите хем не могат да работят, хем искат много пари! Предполагам, че на такива е попаднала чужденката. Това е бъдещето на България, след като 50 години им бяхме безплатн

141

roki

преди 13 години

vav balgaria godishno umirat po 2000 balgarski pacienti zaradi lekarswki greshki.no rodninite na pochinalite ne tarsiat otgovornost ot lekarite. niama lekar na koito da sa mu vzeli knijkata zaradi lekarskagreshka.niama lekar koito da e globen .niama lekar koito da e vleznal v zatvora zaradi lekarska greshka. sega doide momenta da umirat chujdestranni turisti v balgaria zaradi lekarska greshka i lasna cialata istina za balgarskite lekari i balgarskata medicina.ne varvime kam evropa a v obratna po

140

До 136

преди 13 години

Хиляди левове съм потрошил на частно и съм попадал на некадърници, 70% сте некадърни. Трагедията на българският пациент, е че дори на частно няма гаранция, че няма да го осакатят. Проблемът не е в парите, а в тоталната ви некомпетентност, лошото е, че не си го признавате, живеете в свой нереален свят. Мислите, че сте хванали Господ за шлифера. Не ние пациентите, вие лекарите - търгашите на здраве трябва да ни плащате. За бой са онези които са ви дали дипломи да убивате легално хората.

139

анонимен

преди 13 години

лекарите в българия са обирджии които нищо не могат и нищо не знаят.като влезеш в лекарски кабинет те оглеждат колко могат да те оскубят а не как да те излекуват.жалко за детето че е имало нещастието да попадне в българия

138

до 136

преди 13 години

Явно си доктор... Е да 1 лев- 1 човек... ми мда- за к,во да се преработваш за 1 лев. То по тази логика като видиш паднал човек на улицата ТИ специално няма да му помогнеш защото нищо няма да ти платят. Това твоето е простотия. За лекар е нужна етика. Човешкия живот или здраве не струва 1 лев. И знаеш ли познавам много лекари и титани и ***. Разграничават се по броя излекувани пациенти и по броя написани книги, а не по "прасенце- касичка".

137

Анонимен

преди 13 години

Написаното е пълна глупост.Що за лекар може да постави диагноза -менингит и да остави когото и да е на домашно лечение.Пак журналята са се развъртели да създават нивини от въздуха.А и на Запад си е същата ***.Личен опит-спешно в Италия--чакане 6 часа ,но като сте там като тъмни Балкански субекти,никога няма да си отворите устата.А и пробвайте да нападнете местен лекар.Ще изгниете в затвора като терористи.

136

Анонимен

преди 13 години

Ужас, че и млада....(:

135

.

преди 13 години

от статията се разбира че близките на момичето са виновни ,че не са я пренасочили към инфекциозното отделение .ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, КОЛКО ПРОСТИ ДОКТОРИ ИМА.

134

Анонимен

преди 13 години

Много ми е смешно как всички по форумите плюят лекарите,а като идат в болниците са меки като памук и нищо не казват и са едни мааааазни маааааазни.Ей тия приказки ги говорете като идете на доктор не тука да се правите на мъже. За 1 лев на месец за 1 човек(толкова отиват при личният от всноските) не знам какво очаквате.В болниците масово заплатите са до 1500 на шеф отделение.Явно и това е много.Филанкижията прави много по важни неща да взима повече...

133

Алекс

преди 13 години

Аз работя добре, иначе работодателят ми да ме е изхвърлил на улицата, а не да ме държи три години и да ми вдига заплатата периодично.Ама на вас заплатата и работното място ви идват от моите здравни осигуровки и данъци, кооито ми се взимат, без да ме питат, аз аджеба, доволна ли съм от вашата работа, или - не. И не ми обяснявай сега, колко ни били малки вноските, щото не са. Трицифрена сума всеки месец само от мен (а като сметнеш, колко сме данъкоплатците) ви стигат, за да работите свястно.

132

До Лекар

преди 13 години

От мазилка не умираш. Във вашите ръце е човешки живот. Като не ви се работи в системата, станете маникюристи или коафьори. Но нямате право, нито професионално, нито морално., да си играете на тука има, тука няма с човешки живот. Когато съм отивал без връзки на лекар, и то частно съм страдал. Добре, че познати лекари - приятели от старата генерация са оправяли поразиите на твоите колеги под 50 г. Ето защо, дори платежоспособните пациенти ви мразят,защото плащат на некадърници.

131

Анонимен

преди 13 години

Хе, каква мазилка, бе брат! Да не ти зависи животеца от мазилката и от боята на колицата..........тук говорим за доктори. Мазилкаджията има право да си ти вземе париците и да ти тури шапка у комина, но доктора не. Тенекиджията има право да ти *** колата и накриво, ама доктора не.

130

Лекар

преди 13 години

Когато плюете по лекарите, замисляйте се вие как работите. Щото на мен ми се е слувало да ми падне мазилката, да ми се повреди колата заради забравени болтове, да ме излъже адвокат, да ме прецака търговец, да ми се разлепят обувките, ...Май не става дума за съсловие, а за МАРКА. Марковите лекари хората ги знаят.

129

Анонимен

преди 13 години

Не виждам причина един лекар да уважажа пациент и да е загрижен за здравето му, освен страха от уволнение, затвор и глад. Според мен така е и по света, въпреки мазните приказки за хуманност и човеколюбие.Ще обичам и ще се грижа за някакъв непознат, болен и евентуално смърдящ субект....и защо?!?!?

128

Анонимен

преди 13 години

Боже, тези лекари от Бургас нямат срам. Веднъж ми се наложи да ги ползвам и чаках половин ден по коридорите, докато ми светне, че искали да ме приемат на частно....а бях спешен случай. Като няма власт, Господ да им търси сметката.

127

Анонимен

преди 13 години

за тази година ми с еналожи веднъж да ползвам личния си лекар за направление и се оказа ч е няма такова ,отидох си на частно ,защо са тези осигуровки ,да храним държавниците и крадците ли ,а между впорчем за близките на джипито има направления ,няма равнопоставеност в тази страна ,продавам си имотите и изчезвам отттък