24

Ганев

преди 13 години

И аз навремето се опитах да летя с моят Запорожец но много лошо се приземих.

23

Анонимен

преди 13 години

По ирония на съдбата Йорданов е един от водещите конструктори, които правят B-27 - бомбардировачът, с който американците бомбардират София.-------------- Няма никаква ирония, човека е бил пич и станал гражданин на ЮСА.

22

Анонимен

преди 13 години

Ей, това е като моята Honda Shuttle 2,3 VTEC 150 h.p. in-line 4 ...

21

Somethingbad

преди 13 години

Прилича на бомба с крила -талибанска радост

20

BF

преди 13 години

е хубаво де, не по врат, а по шия :))

19

Хм

преди 13 години

до bfмикровълновата печка не е военна разработка - тя е страничен ефект, забелязан от откривателя по време на военни разработки. В смисъл, че военните не са търсили такъв ефект - друго са изследвали, а ефекта просто странично е забелязан... чиста случайност, каквито са повечето големи открития.

18

bf

преди 13 години

защото всички основни високи технологии от интернет до микровълновата печка са военни разработки. военната индустрия има огромни средства на разположение и слава богу много от разработките намират приложение и в цивилния живот...

17

Анонимен

преди 13 години

"Машината е дело на секретното изследователско звено Phantom Works."Явно не е толкова секретно това звено или яко е изтекла информация :)Само се чудя - защо не правят такива самолети за граждански полети, ами се занимават с шпионаж?!?? Един такъв самолет би намалил страхотно вредните емисии..

16

до ГЕРБ

преди 13 години

Пак ли бе човек.....за кой път!? Не зная какво общо имаш с ГЕРБ, но щом претендираш, че си нещо повече от изметта, може да не и слизаш на нивото....

15

joni

преди 13 години

po glupav komentar ne sam chel

14

Хм

преди 13 години

до ГЕРБВариант 1 - детенце, на тебе моля госпожата книжки за през лятото да четеш не ти ли е дала, та седиш и дращиш тука?Вариант 2 - пенсионер изкуфел, пий си хапчетата и бегай легай - до сериалите има време...

13

Хм

преди 13 години

до jgo - Асен Йорданов не е измислил самолетите Боинг - той отива да работи за Боинг. Но е факт, че самият той прави за Боинг първият в света изцяло метален самолет. По ирония на съдбата Йорданов е един от водещите конструктори, които правят B-27 - бомбардировачът, с който американците бомбардират София.Четете бе хора - имате интернет...

12

BF

преди 13 години

без да отричам постиженията на асен йорданов само малко уточнение: боинг е основана през 1919, а той емигрира в америка през 1921, активната му кариера в самолетостроенето започва едва през 40-те. пак казвам, човекът има невероятен принос в авиоиндустрията и е много уважаван в америка, но това че бил съосновател на боинг, или че бил *измислил* боинг е малко преувеличено. и още: големите успехи на йорданов идват едва след като той се установява в америка. защо ли?

11

jgo

преди 13 години

защо след 27мил. гд. като "Българинът Асен Йорданов, който конструира "Боинг"През 1915 г. той постави началото на родното самолетостроене. Днес го знаят в САЩ, у нас никой не го помни. Така е, като американците имат авиация, а ние неГордостта на САЩ - самолетите "Боинг", са измислени от българин. Добре е да си разкажем историята на Асен Йорданов, един от пионерите на американското самолетостроене и авиацията, за да си върнем малко от националната гордост, докато вървят батали"

10

BF

преди 13 години

сега се очаква представянето на новата севернокорейска прашка, направена от сибирски бор и ластик от 6-то поколение по руска технология. тя ще може да изстрелва в орбита конски ***, както и цялата фонография на алла пугачова.

9

Анонимен

преди 13 години

кога ли ще направят атомни самолети, като атомните подводници.....

8

Анонимен

преди 13 години

Водата на водорот и кислорот ли се разгражда :))) ?

7

Клара

преди 13 години

След 27 мил. години ще има и български Boeing.

6

Номер 2

преди 13 години

До 3,4 и 6,7, Естествено, че не на борда на самолета ще се прави водорода!!!! Идеята ми е, че ако на земята изгаряш газ, нефт или въглища няма голяма файда от водородния самолет! Ако обаче водорода се добива по екологично чист начин, това ще промени цялата авиоиндустрия!

5

Анонимен

преди 13 години

Ами как, отиваш на слънцето и си вземаш!