80

new

преди 14 години

Досегашната система за развитие на университетски преподаватели беше доста корумпирана, титлите се раздаваха тайно и конспиративно. Общо взето малко хора по света бяха чували за постиженията на така наречените професори. Сега нещата могат да се подобрят само до известна степен и това е крачка напред. Българската наука се нуждае от трансформация, тъй като в момента е незабележима по света и никой не я разпознава като такава.

79

peruf naumov

преди 14 години

Проблемите произтичащи от нивото на сегашните управляващи, са с огромни непоправими последствия. Към настоящия момент това се осъзнава само от средно и над средно интелигентните хора. Но скоро маските ще паднат и за останалите. Сега нищо неможе да се направи, но съм голям оптимист- Българина такива неща наказва сурово.

78

PERUF NAUMOV

преди 14 години

да кажеш на Пантев, че е комунистически професор, означава че си на друга планета. Явно не образованите момчета и момичета от ГЕРБ освен власт искат и ценз. Жалко за страната ни , но това ще бъде махнато. Няма активно невежество което да е забило кол, е ще направи поразии.

77

Do #30 Kalin

преди 14 години

vav Federalna Germania naprimer e prieto da ima zvania za individi i horata dazhe se obrshtat edin kam drug sas titlite i tova ne e ot dneska a stara imperilaska tradicia z.B. Herr Dr. Eng Herman

76

Анонимен

преди 14 години

Свърши се с партийните послушковци с титлии и празни тикви!

75

Анонимен

преди 14 години

стига ревахте. Сядайте да пишете статии и да ставате професори. Щом ще бъде толкова лесно защо буйствате. Нека и други да станат професори, а не само Вие

74

Gold

преди 14 години

Законът забранява на един и същи професор да преподава в два университета. Затова висшите училища или трябва да създадат свои кадри, или да закрият специалности. Да де, само че именно този закон урежда възможността на 'правилните' университети да си произведат такива. Пълен е с толкова неуредици в тази връзка и ще бъде използван за саморазправа с университетите, в които и сега се прави поне някаква наука. Просто няма да се позволи никой да засенчи печатницата на дипломи на г-н министъра.....

73

Анонимен

преди 14 години

Glupak

72

Анонимен

преди 14 години

eстествено :)сега вече сичките доктори и професори ще бъдат само по милиционерство, ка ще да има некфи там учени по учени от докторо бойко борисовъ, нищо че се подписва с две правописни грешкиае, бойкогъзолизците, фърляйте се у минусите

71

СТРАНДЖАТА

преди 14 години

до Петя:Отлично - по-добре не може да се каже...

70

XXX

преди 14 години

За пари ли го направи г-н министър, за много лииииииииииииииииии? X

69

Петя

преди 14 години

Най-накрая се случва нещо смислено в тази държава! Аман от червени бастиони. Малък и голям докторат винаги се е взимал само с дебела червена линия, закачена за защитаващия научната степен... Сега да видим кой от тия университети колко струва и колко ще му тежат доцентите и професорите.. И как ще си управляват човешкия ресурс. И най-накрая да спрат да обикалят прелитащи ята професори по право, дето не пускат никой да се защити, за да не им вземат тлъстите хонорари "по договаряне"...

68

Анонимен

преди 14 години

Решителността за промяна не бива да се бърка със правилна промяна. Точно това обаче пропуска да направи г-н министъра.

67

Анонимен

преди 14 години

Всеки може да има мнение, но не всеки може да го защити. В случая и г-н министъра не може да го защити адекватно, но поради видни обстоятелства, никой не иска да има знаещи българи. С този си закон г-н ректора, пардон, г-н министъра все повече и повече забатачва българското образование.

66

Новак

преди 14 години

Отново ГЕРБЕРИТЕ се показаха, колко много мислят за този напод. Ами те освен да изкарват старото правителство виновни и да ламтят за все по голяма власт, за друго не стават.Защо не кажат ясно колко парички кървави БЪЛГАРСКИ отиват за многолюдната *** ***. Не ли ви омръзна вече всяка вечер по новините да слушаме и гледаме как *** били най онеправдани.

65

гацо

преди 14 години

правилно.пътуващ преподавател.това да нее цирк.професор обикаля цала България като Левски и просвещава студентите получавайки тлъсти хонорари.айде бе.

64

Василий 2

преди 14 години

Поредната дивотия на българите.Не се научиха и това е!

63

outsider

преди 14 години

Новия закон премахва централизирания контрол върху получаването на научни звания, който при всичките си недостатъци беше необходим. Сега да му мислят тези, които още не са се хабилитирали. И тук ще се развихри шуробаджанащина на местно ниво. Така че президентът беше прав, но да говориш на хора като депутатите на ГЕРБ, които нямат собствено мнение, е безмислено.

62

Ей

преди 14 години

Време му е да вземе една година неплатен отпуск , пушката и да хваща балканите.

61

Светлин

преди 14 години

Първанов в случая е прав. С новия закон университетите ще започнат да функционират като частни компании. Известно е, че науката не бива да се развива с единствена цел моментално проложение в индустрията. Подобни експерименти са правени и увенчани с неуспех.