91

ХаХаХА

преди 14 години

Е, "нещото което го няма" е съдържание в празните приказки на министъра и на шефа му. Бай Брадър *** всичко оправиха, остана Софийски Университет и БАН - туй пъ кви ли е...

90

Мила

преди 14 години

Хаха! Като гледам, провеждате езикова реформа: "Не чакаме тъпанаряТ (!) Игнатов."С такъв елит ще стигнем до под кривата круша.

89

БАН,не е .....

преди 14 години

БАН, не може да разчита ,само на държавни средства-трябва да се бори за създаване на "пазарни продукти"!!!ТРЯБВА И ДА ПЕЧЕЛИ, ОТ ДЕЙНОСТТА СИ!!!!БАН--НЕ Е СВЕЩЕННА КРАВА, ЗА ДА И СЕ КЛАНЯМЕ И НАЛИВАМЕ ПАРИ В НЕЯ!!!!

88

За елита.....

преди 14 години

Като са толкова "елитни"...да си проведат ,сами реформите!Кой очакват да ги реформира?Светия синод ,ли....?Като нема пари-намаляваш състава ....това е положението!

87

Dan

преди 14 години

Колко излишни коментара има, включително и мои, но човека го е казал "От БАН протестират срещу нещо, което го няма." Точка. Така беше и с пенсиите, пуснаха партенката и после ходи обяснявай на бабите и дядовците, че няма такова нещо!

86

Антигербер

преди 14 години

Игнатов *** си като овца.

85

бивш от БАН

преди 14 години

тия от БАН са елитни, колкото са елитни на баба ти краставите магарета!тия в БАН само лежат и нищо не правят, елитни мързеливци-- тя Науката се прави с ПАРИ и много работа, те там са като музей на допотопти апарати, без пари, щото отиват само за заплати, а те си въртят час-прома :) ай-стига! Криза е и всички попадат под ножа!

84

Светлин

преди 14 години

Грешката, която правиш е, че смяташ, че европейските проекти финансират само добра наука. Мога да ти дам информация от първа ръка, че това не е така. Има проекти които не финансират нещо стойностно, както и стойностни неща, които не се финансират. Другият проблем е, че европейските средства са далеч недостатъчни за развитието на науката. Развитието на науката в ЕС става най-вече посредством държавните бюджети на страните членки - функционирайки местните университети и научни институти.

83

Иван

преди 14 години

*** и министъра,*** и чудото.Тоя да не е бил овчар, та се изказва така пренебрежително за най-елитната част от образователната система- научните работници."След като желаят, нека да протестират".

82

Анонимен

преди 14 години

Голяма част от тези в БАН от години нищо не работят, само получават заплати. Трябва да се направят проверки, за какво точно получават пари и за какво се използват, защото със същите средства могат да се привлекат млади хора със знания и хъс за работа, а неработещите да се уволнят или пенсионират, ако са на пенсионна възраст.

81

Смях

преди 14 години

Юристите определят преструктурирането така, че апетитните имоти да попаднат под шапката на министерството !!!! А след това на всички ни е ясно каква съдба ги очаква тези имоти !!! Препоръчвам на МВР операция ЗЕМЯГЕЙТ :)

80

Шматко

преди 14 години

ГЕРБ и Боко ТИКВАТА нямат нужда от наука оно ни се руча ни се рита . Я премиеро оди мачле да рита послучаи деня на "европа" ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА . ЕГАТИ ГЕНЕРАЛА *** ПРЕМИЕРА С Х-И да го сочиш .БОКО Е НОВИЯ САТРАП НА НАРОДА . МОЖЕ БИ КОГАТО БОКО (ПРЕМИЕРЪТ СЛЪНЦЕ) падне от власт ще закрием държавата и едвали ще съществува БЪЛГАРИЯ по-голям геноцид спрямо собствения си народ НИТО ЕДИН ДИКТАТОР НЕ Е ПРОВЕЖДАЛ .

79

Ivan

преди 14 години

"Ние оповестихме един план, в момента юристите работят по него, но засега няма конкретен текст." Юристи определят приоритетите и начина за управление и развитие на науката, родени в безумните планове на египтолога Игнатов!!!? По простотия тоя може да се мери само с бат' Бойко! Почти го достига.

78

Светлин

преди 14 години

Ролята на този министър е да изпълни програмата на правителството в сферата на образованието и науката, т.е. тяхното безусловно подчинение на пазара. Това е тенденция в целия западен свят, който тепърва има да си пати от липсата на далновидност и дългосрочно мислене. Когато се опомни, ще съжалява, но сериозните последици вече ще бъдат на лице. Трябва да се мисли и за утре, не само за тесничкия икономически интерес на днешния ден.

77

присмехулник

преди 14 години

За всичко са виновни от ВАК. Ако бяха хабилитирали и на Игнатов не му се наложи да прави професура в Петербург нямаше да бъде толкова стръвен към академичния ВИП у нас. След като законът у нас не узаконява професурата му щу сменим закона:(((( Имаше и един доц Панев-някой спомня ли си за него? Сега университета в село Ръгни колец ще прави професори, а Академията в Литаково академици. Бойко пък замислил ген-щабна академия в Брусарци и генералисимус ще става май....Народе????

76

Анонимен

преди 14 години

И бидейки гарант, държавата си взима едни 10% от общата сума на всеки проект като пич, за това, че видиш ли била гарант, тоест проформа, тоест нищо. :) Все едно да си построя къща, а сетне да благодаря на земята, че ми е осигурила място, върху което да си я построя. Нещо не ти вниквам в логиката! :)

75

Tripio

преди 14 години

Браво Игнатов! Смело напред! Шута в *** на всички комунистически *** и всички комунистически конструкции за незаслужено получаване на пари. Ще пискат, ще пискат, пък ще спрат и с времето ще се излекуват от комунистическо безвремие и ще започнат да се стараят да си пълнят чинийката, а не само да я изпразват. Въпрос на мислене. Ще им мине.

74

an

преди 14 години

ALO JURNALQTA STIGA STE NI ZANIMAVALI S GLUPOSTI. PI6ETE ZA NARODA, KOITO IS4EZVA SAS SKOROSTA NA SVETLINATA. POGLEDNETE KAKVO STAVA SAS ZDRAVETO NA HORATA. NQMA ADEKVATNA MEDICINSKA POMO6T. NARODA UMIRA KATO MUHI. VSI4KI KADARNI IS4EZNAHA IZVAN ABSURDISTAN. TUKA SA OSTANALI SAMO TEZI, DETO I *** ZA ZELE NE STAVA OT TQH. V BAN TRQBVA DA OSTANAT HORATA, KOITO PRAVQT PROGNOZATA ZA VREMETO. TE SA NAI DOBRI V TAZI OBLAST. VSI4KI DRUGI AUT.

73

Ленин+Сталин+Игн+Дя

преди 14 години

Защо просто не се вземат решителни мерки срещу интелигенцията?Има описани методи за това.Не вярвам, че за имотите на БАН вече е решено *** да ги получи.

72

JD

преди 14 години

Академичния институт къде публикуват тяхните разработки? Просто интересно, дали има нещо проктически приложимо в бизнеса... :)