166

dynamo

преди 14 години

Има МНОГО студенти г-н министър! Само дето са все в хуманитарните специалности, всички с цел след дипломиране да се махнат на часа от България! Кажете истината - произвеждаме мозъци за чужбина, не за тук! А и къде да работят - тук ли?! Тук няма работа, ако подаянията по 500 лева са заплати, аз съм трамвай, вие сте ... министър!

165

***

преди 14 години

Отгореността е доста размито понятие , отговорен е производителя , моята работа е да накарам хората да купят стоката -просто бизнес. Нямам моралните скупули да се чувствам виновна ,че някой ще си купи поредния ***-върша моята работа останалото е въпрос на избор на потребителя.

164

Петрол

преди 14 години

Няма кой и защо да се гордее или срамува, от месторождението и от местожителството си! София е столица, от много време. Ако беше Преслав, дали някои софиянци, щяха да го удрят на шовинизъм? А може би някои щяха да хукнят, натам? Човека си е човек и където и да е, той е себе си. А образованието то се отразява на същността му. А сега е свободно и може да идеш, където пожелаеш. Зависи и от работата, мечтите. Човек е това, което си е като проявления, а не къде живее. А живота е и променлив.

163

p/o

преди 14 години

i az bih jiviala na selo.selianina ne se opredelia po mestojiveene a po mantalitet.i na selo horata sa mnogo pove4e Hora i mnogo po stoinostni.na dneshno vreme po dobre da se mahneme ot grada zashtoto "grajdanite" ni zavlichat s tiah kum dunoto na prostashtinata i zlobata.inache sum sofianka ot pokolenia no ne se gordeia zashtoto niama za kakvo.PEACE

162

Анонимен

преди 14 години

Нямали сме студенти и достатъчно на брой учени. Тц,тц,тц, дано само това ни е болката. Всичко друго си имаме :)

161

p/o

преди 14 години

Moje nqkoi da se obidiat,no vishteto vi obrazovane ne struva nishto.Primer:az niamam vishe,imam niakolko kursa zavursheni po turizum i s tova rabotia i se izdurjam.Nai-dobrata mi priatelka ima vishe i zaradi diplomata i ia predpochetoha pred men za rabota na niakolko interviewta.No kakvo stana VISHISTKATA nishto ne razbira ot zadadenata i rabota po specialnosta koiato e zavurshila I MI ZVANI CHAS PO CHAS da i obiasniavam koe kak se pravi INACHE E OUT.e?kakav e komentara?tova ne e edini4en slu4ai

160

петрол

преди 14 години

не съм компетентен, но много неща разбирам. но и компетентен ще стана - уча. Отивам си на село. И няма да пиша повече. да не би да е забавление? това, което се решава там, се отразява на поколения хора. Просто казвам, мвнението си. А на село е хубаво и без ПиАр, особенно Лятото. Аз съм си селянче и не се обиждам. И в джунглата и в столицата се оправям с лекота. Въпроса не съм аз, а - образованието. Защото всички сме зависели и зависим от това.

159

петрол

преди 14 години

Който има конкретни предложения, за образованието, нека ги напише, защото така, в спора се разглеждат нещата и се осмислят, а се избира най-правилното. Ако само се плюе, общо, това до нищо не води, освен до плюене. Аз зная, кое харесвам от новите мерки и защо? Но то ще стане, ако го приложат правилно и стриктно. Ако има пак разминаване, пак ще се объркат нещата. Има и много стари неща, които харесвам и пак зная защо. И нито едно ПиАр, не може да ме разубеди, а само аргументирано обяснение.

158

нефт

преди 14 години

ходи си на село и там си давай компетентните мнения!

157

петрол

преди 14 години

Какво разбирате, под "качество, на образованието"? Само ПиАр, ли? Че то всеки си хвали института. Ако сте доволни или недоволни, трябва конкретно да знаете, с какво?, а не да плюете общи неща. Ако не харесвате тези предложени идеи, обяснете защо?! Ако пък ги харесвате, трябва да знаете, пак защо?! Само да се плюе нещо или министър, не бива, ако не знаете защо?!

156

петрол

преди 14 години

може да си прав,н о си и отговорен. Клинета не купува ПиАр, а купува стока или услуга, за употрелба. затова продавача, трябва да гарантира на купувача, че купува обещаното качество, а не само си дава парите, за различни неща. Ти си съпричастен, ако има разминаване. За да си добър продавач и да те уважават клиентите, трябва и да си добър производител - да познаваш това, което продаваш. Щото съм питал някои ПиАр-ци, за най-общи характеристики на продукта, а те не ги знаят. Какво тогава продават?

155

Петрол

преди 14 години

Така си е. Рекламата продава, защото реално не знаем качеството на продуктите, а и много неща се уеднаквиха. Откъде да знаеш кой джиесем е по-качественн, като не знаеш как са произведени? Доверяваш се. Но, ако проследиш процеса на производство и компонентите, ще си направиш реалният избор, ако имаш познания, за това. Не казвам да не се вярва на ПиАР, а да не се предоверява човек! Тоест, да не вярваш на всяка реклама, която чуеш, ако ще и звезди да ти свалят, от небето. Това мисля, е правилното.

154

***

преди 14 години

Естествено , че качеството е по-важно. Просто нее работа на ПИАр или на маркетинга да следи за него - на нас ни дават продукт , който трябва да продадем -това е.

153

Петрол, до 143

преди 14 години

че кой отрича, че това е цяла накуа и умение? Но ПиАр-а трябва реално да отразява продукта, а след това да убеди клиента да го купи и ползува! но често ни пробутват, с ПиАр разни отрови и ***. Тогава как би гледал на ПиАр-а? Като на първа необходимост ли? за мен е по-важно да карам безотказна кола, без лъскава фасада и марка, отколкото разкапана реномирана кола. Не обиждам нито една марка. Казвам, че качеството е по-важното, а не опаковката и рекламата. Качеството определя и търсенето.

152

до 153

преди 14 години

абсолютно вярно, пък и кой го е еня за *** образование, всеки гледа да си уреди живота дори ако може без образование, не еважно дали е добро или не!

151

Анонимен

преди 14 години

България НЯМА демографска криза, а емигрантска. За 20 години близо 2 милиона напуснаха страната. По 1,5 деца на двойка за целия този период са се родили 1,5 милиона българчета, само че в чужбина. Да не казваме, че вероятно са и повече, при социалната политика на западните държави. Тези деца не искат да се връщат у нас не заради калпави университети, а заради лиспа на реализация. Кой работодател у нас плаща петорно за западно образование или за магиистърска степен?

150

Анонимен

преди 14 години

Те пък едни студентиии... мани, мани неграмотно до безобразие. Често пишат "Автобиография" - Автобиогравиа, Avtobiografiq (напоследък е модерно тип SMS, на латиница)... и т.н.

149

аз казвам

преди 14 години

Е, не е толкова лошо положението - поне мутри, крадци и министри милионери си имаме в излишък. Ще ставаме мутри - за какво ни е образование ???

148

Анонимен

преди 14 години

Преди *** демокрацията ,държавата имаше колежи и интернати за даровити деца.Не говоря за разно измислени "елитни "школа като сегашните.В онези години вземаха дечица ,в които има талант от всякакво естество,--изкуство,музика,точни науки,изобщо инкубатор на таланти.Закриха го това ,когато разбраха,че децата на "другарите"не влизат там ,защото хич ги не бива.....и край,направиха си специални места ,където децата с качества нямаха достъп.Сега е пак така.Само плащаме...

147

научен сътрудник

преди 14 години

Този министър ще довърши и образованието и науката. Що за нов закон е този, който дава възможност за масово производство на професорчета. Всички приятелчета на деканите и ректорите ще бъдат произведени в професори. Не сме дорасли да отговорим на изисквания като тези в другите нормални държави. За това е необходимо да се пишат големи докторски и да се преценяват от знаещи и можещи специалисти. Не е важно да си млад професор, а качествен професор. Със сигурност качеството вече няма да е критерий.