18

Мунчо Вазов

преди 15 години

" Родният град на героят от Априлското въстание, учителят Бачо Киро Бяла Черква, се намира на 4 км южно от Павликени. В градчето има много културни забележителности, един от които се издига величествено в самия център на Бяла Черква. Паметник Камбанария е построен през 1878 г. близо до старата църква Свети Димитър. Издигнат е в чест на руските войски. Това е един от първите паметници, издигнати в чест на Освобождението на България от турско робство. На 6 юли 1877 г. предният отряд на ген. Гурко влиза в Бяла черква. Руските войски са тържествено посрещнати от населението и приветствани с вълнуващо слово от Ирина Бачо-Кирова. Със средствата, дарените от руските офицери, тя поставя началото на фонд за построяване на паметника. Паметникът е висок 25 метра, а през 1929 г. на камбанарията е монтиран часовник, доставен със средства от даскал Йоаким Василев. Часовникът отмерва времето и днес. "

17

VAZDUHAR

преди 15 години

GAZOVATA KRIZA E ORGANIZIRANA I DIRIJIRANA OT USA . CELTA E DA SE NANESE POLITICHESKI I IKONOMICHESKI UDAR PO RUSIA . RUSIA IMA INTERES DA PRODAVA GAZ NA EVROPA I DA DOKAJE , CHE JELAE DA TARGUVA S EVROPA . UKRAJNA IMA INTERES DA TRANSPORTIRA GAZ I DA GO KUPUVA EFTINO OT RUSIA . RUSIA IM GO PREDLOJI PO 250 DOLARA . AMERIKANSKIJAT AGENT JUSHCHENKO OTKAZA PO INSTRUKCII OT VASHINGTON ABSOLJUTNO NEZACHITAJKI INTERESITE NA UKRAJNA .VSICHKI , KOITO OBVINJAVAT RUSIA ZA GAZOVATA KRIZA , IMAT MNOGO PLITKI MOZACI . VIE SLUJITE NA NESPRAVEDLIVOSTTA SRESHU INTERESITE NA SOBSTVENATA SI STRANA ! OTNASJA SE I ZA STRANDJATA .

16

преди 15 години

и при кого ще идат тея компенсации ? като почти месец бях в неплатена отпуска ...кой ще ми поеме загубите ?

15

преди 15 години

Напълно прав е 1.Нищо няма да получите.Лайте още по Русия и я псувайте и чакайте нещо да получите.И*дио*ти! Вие и със Саудитска арабия тъй да се заяждате,веднага ще ви врътне петролното кранче.Вие не знаете собствения си интерес.Скоро ще ви спрат и петрола за тоя дързък обиден тон.И какво?Ще внасяте от Саудитска арабия.А джамиите в БеГе се строят с нейни пари.Абсолютни тъ*па*ци.Голямата ви уста ще ви изяде главата някой ден.

14

СТРАНДЖАТА

преди 15 години

Не представлява никаква трудност да се разреши спор или конфликт между две страни,когато едната от тях е Русия...

13

преди 15 години

БЪЛГАРИ, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ!

12

EC

преди 15 години

Другарю Егати, препоръчвам ти преди да пишеш първо малко да почетеш, да се пообразоваш един вид и после малко да вземеш и да помислиш преди да коменттираш кой е виновния.

11

преди 15 години

че ще е начин #2,като русняците изобщо няма да разберат ,че са ни компенсирали,просто *** ще си врътнат поредното пиарче на наш гръб

10

преди 15 години

Предлагам да поставим в Кремъл пробългарски президент и да заграбим един газопровод до Туркмения. Може и заедно с една-две средноголеми степи...

9

преди 15 години

Ако Украйна беше крала, Газпром досега щеше да я е дал под съд. Не го е направил, защото всички обвинения в кражба бяха измислици. Газа беше спрян от РУСИЯ.

8

преди 15 години

България трябва да отстоява правата си и да поиска компенсация на загубите си от газпром. В противен случай да спре транзита на руски газ. Украйна показа как трябва да се бори с руските газови олигарси.

7

преди 15 години

р.овч. ще вземе още комисионни , урапожелавам му екскурзия до бермудския триъгълник

6

вайсхунд

преди 15 години

Няма да даваме по 512$. Ура! Европа плаща 100~150$ по-малко.

5

преди 15 години

бившия съветски съюз и сегашната русия само грабят България

4

Егати

преди 15 години

Нищо няма да получим от Русия ли ? Че ние ежедневно получваме милион кубични метри газ. В грешка си.А ако има някой, който да трябва да плаща компенсации, то това е Украина, защото тя първо краде, а впоследствие не пускаше газ ВЪПРЕКИ договорите за транзит.Но истината да коментираш не те устройва, нали ?

3

ZZ-TOP

преди 15 години

ОТ ТРИТЕ НАЙ-ДЪЛГОТО ЗА СЕРГИЕ!

2

преди 15 години

Той човека вече нали каза - неустойки по договора, никакви компенсации. Кво се правят на ударени, промяна няма да има.

1

14merkator

преди 15 години

НИЩО НЯМА ДА ПОЛУЧИМ ОТ РУСИЯ! Нито цент, няма да ни компенсират психопатите от Москва! По медиите ще има други раздувки ,но реалността ще е много различна....За руските "ръководители", отплата за България, значи унижение!ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!!!