11

Алекс

преди 1 час

Какви непълнолетни? Нали черноморските мутраци /хотелиери и ресторантьори/ докараха работници от Непал,Бангладеш и Тибет.Или тези работници избегаа на Запад? Не знам точно какво се случи.

10

Анонимен

преди 2 часа

Кво лошо има, че са работили, от кога труда стана лошо нещо, въпроса е, плащани ли са осигуровки, работили ли са над работните часове и какви заплати са получавали.

9

Аз съм непълнолетна

преди 2 часа

БГ работодателите ме експлоатират включително и сексуално

8

Анонимен

преди 2 часа

До Анонимен 5 - АКо не се учи, ако не се развиват таланти, ако няма някакво духовно израстване или поне тренировка, то да, прав си. Прекалено много деца губят време в това "да са деца". Щото баба ти цял живот е ритала топка и после е висяла по хотелите ...

7

Анонимен

преди 2 часа

До 6 - Точно! Взимах двойни смени на ресторанта и хващах хем махмурлийките от вечерта, дето не знаят кафе ли му пишеш, бира ли, па и ако го надъхаш - водка пие - шефа даваше процент. На обяд бабите от Швеция все - оаз казвам, че ще уча медицина в Стокхом, но нмяам пари да гледам братчето си, те оставят по 200 лева бакшиши ха ха ха! А вечерта - вечерта, такива пари съм правил, че дилърите пред даскало не можеха ме стигнат. Работих 16 часа на ден, ото не издържах за повече :D

6

Анонимен

преди 2 часа

Аз работех по 16 часа дневно всяки ден на 16 годишна възраст на морето и не бих искал да е по-различно. Ограниченията вредят на работниците.

5

Анонимен

преди 2 часа

И ко като са непълнолетни? Ако искат да работят да работят. Няма по-добър начин да прекарат ваканцията от това.

4

Кинти

преди 3 часа

Австралопитека,наречен бълх.арски работодател търси точно такива по морето,за да не им плаща осигуровки,да не вземат реалната заплата за специалността,плаща им по малко,дори на някои ги ползва по един месец наритва ги и даже не им плаща.Експлоатира ги на две три длъжности и не по 8 часа,ами по 10 12 без почивен ден.Чистка в държавата на такива из.р.о.ди и рестарт на системата,тази не работи за хората,а за определени из.ме.кя.ри.

3

Въпрос

преди 3 часа

15100 издадени разрешителни за работа, а някой провери ли дали на всички тези 15100 деца са платени пълните заплати и осигуровки? Аз като бях непълнолетен имам четири месеца стаж за двете години през които работих преди да навърша 18.

2

Анонимен

преди 3 часа

"Наемането на работници и служители под 16-годишна възраст е забранено. Изключения се правят основно за даровити деца, участващи в кино продукции, театрални постановки, музикални състави." Което е глупост, защото така се налага да работим на черно ...

1

Г

преди 3 часа

Обстоен медицински преглед от боса на хотела и чак тогава се разбира дали стават за работа.