32

Хахахах

преди 1 седмица

Уменията на безработните са спрямо финансовите способности на работодателя тука за 1200 лв иска заварчик в Европа 2000 евро взимат хигиенистките.Това че нашите "бизнесмени"от алиекспрес си бият *** да не *** си е техен проблем.

31

Анонимен

преди 1 седмица

До Анонимен 19 : Изкарай поне една сертификация, после ми говори така. Айде, почивката ти изтече, качвай се на баничрката и заминавай да работиш.

30

Програмист

преди 1 седмица

До 17 : За щастие твоята вяра не ми е нужна. За тази година от два клиента в UK съм изкарал близо 200к като фрилансър, плюс обезщетението от бюрото отделно. Ще си го взимам, макар за мен да са дребни суми - тази държава не е направила нищо за мен, освен да ми бърка в джоба, така че ще я грабя при всяка възможност.

29

Да искат издръжка от

преди 1 седмица

клана Живкови, които притежават огромна част от акциите на "Фиат", активи в чужди банки, огромно количество злато и бижута, отнети от законните им собственици след 9-и септември. Т.Ж. довлече тук над 360 000 с обещания за лек и охолен живот,даде им сума ти бонуси Те се размножиха, но не им се учи и не си дават много зор да работят, защото тези особености са част от традиционния им манталитет. Допреди 50-60год. са оцелявали както могат. Т.Ж. ги отучи от това, сега потомците му да им търсят колая.

28

Кинти

преди 1 седмица

Бизнеса иска да ти вземе живота 6 дни в седмицата по 12 час,нон стоп на телефона и когато той каже тогава да си взимаш отпуската,да те осигурява на минималната и на края да ти даде не това което е в обявата и което сте се разбрали,защото ти били много.Бизнеса иска да кара майбах,а ти да ядеш кренвирши и да караш Опел за 2000 лева и то само в събота и неделя.

27

Анонимен

преди 1 седмица

Уменията на бизнеса често се разминават с очакванията на работника.

26

Анонимен

преди 1 седмица

очакванията на бизнеса са 25-годишен(или по-добре 25-годишна силиконка) с 10 години стаж, обучени от някой(неизвестно кой, най-често държавата) на изключително специфични за фирмата процеси,процедури,машини,дейности,готварски рецепти ако щете, който да работи за 1000лв. И понеже не искат да плащат, та да намерят свестни кандидати, които да обучат за специфичните си нужди и после да влагат в тях пари за заплати за да ги задържат, та по-лесно ни е да рИвеме по медиите колко алчни и некадърни са

25

Британския Чеп

преди 1 седмица

Сваляй червените бикини и Слагай вазелина БеГе Бизнес

24

TheBritishCock

преди 1 седмица

Прекалено съм квалифициран за българските работодатели и българския съвецкомутренски бизнес основан на укриване на данъци кражби от работника и източване на ДДС.

23

Анонимен

преди 1 седмица

Уважаеми бизнес! Каквито ви заплатите, такива ви и кандидатите! Тези, които искат хора, които наистина да им свършат работа си ги купуват и обгрижват. Тъй, че докато не си промените манталитета ще ревете като сарански мечки а бизнесът ви ще е посредствен.

22

К. У. Р. За БеГе

преди 1 седмица

Работодателите Янкошумкарски мутроченгесари

21

Анонимен

преди 1 седмица

Споко, от тук нататък все нагоре. Ами зелена икономика.:))

20

Анонимен

преди 1 седмица

Като нямаш квалификация, а само средно, викат "Защо нямаш квалификация?". Като имаш квалификация, а понякога даже и повече от средно, викат "Ти си прекалено квалифициран за тая работа!". Общо взето така се свеждат нещата.

19

Анонимен

преди 1 седмица

"Ама дипломата ми е за средно, защото съм преценил, че нашата образователна система няма какво да ми даде и съм се обучавал сам." - To и разсъжденията ти са като за средно. Даже за под средно. Тежки му били сертификациите, архитектски му били. И накрая вика "Salesforce". АХХАХАХ! Все едно да кажеш "Рекордът ми по плуване е тежко нещо, трябва да плуваш 20 метра!". Те не знаят кво е интеграл и как да го сметнат, архитектски му били сертификациите, не можал да избута даже и лесното в днешно време.

18

Накратко

преди 1 седмица

Всеко който не използва времето когато е безработен да повишава квалификацията си и да увеличава знанията си в своята професия САМО СЛЕД 6 месеца вече е негоден да започне работа . Особено пък ако е прекарал времето си в стоене пред телевизора с бира в ръка . И вина за това има и държавата. Липсват курсове по преквалификация, липсва държавна загриженост и инициатива да се помогне на тези които са останали безработни. РЕАЛНО България отглежда професионални безработни.

17

До тpoл No7

преди 1 седмица

Аз примерно имам три тежки архитектски сертификации от Salesforce, говоря три езика, програмирам на над 10, имам над 20 години опит в областта - и се регистрираш в бюрото по труда и идваш да пишеш коментари в днес :) Повярвахме ти :)))

16

Анонимен

преди 1 седмица

От 7 до 14 : Доброволно. Просто начин да си взема обратно част от парите, които им наливах в системата с години. Една година на максимално обезщетение не е зле, нали?

15

Парижанин

преди 1 седмица

Че то и с висше да си (магистърска степен) пак се оказва, че има "разминавания"?! Съвпаденията изведнъж се появяват, ако се окажеш правилният, препоръчаният или както е модерно да се казва - реферираният. Тогава работното място специално за теб ще го запазят, а по обявата ако щеш и 1000 CV-та прати с квалификации и обучения от цял свят - все тая! В БГ работодателите се познават, HR-ите са цяла гилдия, шуробаджанащина среашна!

14

до 7

преди 1 седмица

Ако наистина имате този опит, как сте попаднали в бюрото по труда?

13

Анонимен

преди 1 седмица

Има го и вариантът да си с висше образование, но ненужно на никого...