18

Анонимен

преди 2 седмици

Тоя помохамеданчен християнин Александър Невски каква връзка има с България ?????

17

Истината

преди 2 седмици

Александър Невски дейно е съдействал за поставянето на москалите в робство на Златаната орда, включително съдействаки да бъдат избивани ако не сес подчиняват, а самия той приема исляма. Този "човек" няма НИЩО ОБЩО с България или българската религия и е поставен като патрон на нашия основен катедрален храм като демонстрация на подчиненнието ни на Русия.

16

Ристу

преди 2 седмици

Защо не са погребани тези кокали? Какви са тези християнски извpaщения да се показват и целуват кокалаци на умрeли хора? Некpoмансери и пeщeрняци. Някои хора още си играят на шaмански игрички.

15

Малко за историята

преди 2 седмици

Княз Александър (наречен Невски заради победата си над шведите при река Нева) е син на киевският и владимирски княз Ярослав Всеволодович. Като всички руски князе по това време той е потомък на Рюрик, варяг (скандинавец) по произход. Първият руски цар, който не е от династията Рюриковичи е Михаил Романов. С него започва династията на Романови. Александър Невски в края на живота си се е замонашил и е приел монашеското име Алексей.

14

Чети бре

преди 2 седмици

До пак до опорката Опознай истината за да станеш свободен поне по дух

13

Стига глупости

преди 2 седмици

До Редно е: Путин подари корана на джамията в град Грозни, а я целува този, на когото беше дадена. И какво общо има това с темата?

12

Пак по опорката?

преди 2 седмици

До ТВ: Тая пък г'лупост откъде я измисли?

11

Редно е

преди 2 седмици

Ей сега разбрах Путин защо целува Корана а БПЦ трябваше да се разграничи енергично от тези действия и личности предали Християнската вяра

10

ТВ

преди 2 седмици

Александър Невски - християнският светец, който е мюсюлманин.

9

Ада на чебурашките

преди 2 седмици

Тези дето са кликали минуси на коментар 3, могат ли да кажат, през 1220 година какво е общото между татарина Невски от блатата и християнска България, която е била в разцвета си? Чебурашки, България пада под турска власт през 1389 година,

8

Смех...

преди 2 седмици

КОЙ БЕШЕ ТОЯ " РУСКИ СВЕТЕЦ' , БЕ.....НЕ БЕШЕ ЛИ МЮСУЛМАНИН....ХАХАХААА.........

7

Анонимен

преди 2 седмици

Той и Павел не бил християнин!

6

Хейтър

преди 2 седмици

Сашето Невския призовал бога да му помогне и той му помогнал. Ама кой бог! Сашето е воювавал срещу Тевтонските рицари (християни) на страната на татарите (мюсюлмани). А на короната му пише на арабски: Ла 'илах 'илаа Аллах (няма друг бог освен Аллах). Абсолютен позор са този патриарх и повече български попчета.

5

анонимен

преди 2 седмици

Ал. Невски не е никакъв светец , а татарски наместник и сатрап ! Сатанаиле , кога ще върнете истинското име на храма - св.св. Кирил и Методий ??!!

4

Бай Иван

преди 2 седмици

Умнокрасивите стига са писали анонимно тук, а групом да заминават за покровск ;)

3

Ада на чебурашките

преди 2 седмици

Ще бъде отслужена празнична архиерейска света литургия на мюсюлманин, който няма нищо общо с българската църква и история. Да се върне първоначалното име на катедралата "Св.св.Кирил и Методий ". Спрете да опорачавате християнството, като се кланяте на мюсюлманин!

2

Анонимен

преди 2 седмици

А шлемът на Невски с цитатите от Корана ще бъде ли изложен на литургията?

1

Анонимен

преди 2 седмици

Този велик християнин умира като мюсюлманин. Да се знае.