11

Анонимен

преди 3 седмици

Значи, злоупотреби ще има сега с бележниците, утре здравните досиета и вдругиден избирателните списъци. Цифровизацията до там води. Уж за по-удобно, а то е за по-лесно манипулиране.Нищо не пречи всичко това да е на хартия или поне да имаме избор, ако не желаем електронно, като с гласуването..

10

Анонимен

преди 3 седмици

Каквото и да ви говорят, с каквото и да ви заглавичкват знайте , че става дума за пари, за много пари. Никой не мисли за учителите, камо ли за децата.

9

Анонимен

преди 3 седмици

Школо е много добре професионално разработен софтуер от специалисти, които знаят какво правят. НЕИСПУО - продукта на МОН не става за нищо. Изключително разбъркано и хаотично е в него. Тромаво и постоянно забива, ако се натовари малко повече. Абсурд е да го приемем. Като учител, категорично се обявявам против НЕИСПУО и даже бих искал да го закрият. Нека да остане само Школо!

8

Анонимен

преди 3 седмици

да задържат още 4-5 години докато децата изкласят с Школо и след това да правят каквото искат. Данните на децата били ползвани от чужди фирми :))) аман от аналогви професори хахаха

7

Един град

преди 3 седмици

В училище работят пенсионери учители и служители, получават и пенсия и заплата,а има млади кандидати,но местата не се обявяват,това не е ли незаконно?РУО?МОН?

6

Анонимен

преди 3 седмици

"Не разбирам какво лошо има да се премине към една система на електронен дневник." - Няма проблем в електронните дневници. Проблем има в това, че това не е електронен дневник на държавата, общината или училището, а това са външни чужди фирми, дори чуждестранни, които започват да разполагат с личните данни на всички нас и нашите български деца. То иначе ако става дума, още едно време преди повече от 30-35 години в техникумите имаше електронни дневници. Примерно в Правец и тем подобни. Не е ново.

5

Анонимен

преди 3 седмици

Направо всеки клас да си има група във Фейсбук и там учителите да пишат коментари и постове с оценки.

4

Явор

преди 3 седмици

Не разбирам какво лошо има да се премине към една система на електронен дневник. В дългосрочен план това само ще улесни и подобри работата. Това е просто инструмент - не става дума за избор на учебници. Не виждам и как единнна система би засегнала училищната автономия. Твърде много паника за нищо, както обикновено.

3

уха

преди 3 седмици

Ами що да не си продадат бизнеса? Туй си е бизнес. Ама защо МОН с бая бюджет не си е направил такъв "продукт" при все и парите дето има си е друг въпрос. Ако се иска да има такъв инструмент - правят го държавно(ако е задължителен). Ако искат могат и да позволят конкурентен частен. Ама парите за държавния и частния трябва да са от едно и също място. И примерно държавният да е без пари. И ако става да си го изберат. Ако не-оставка на министера...

2

Анонимен

преди 3 седмици

ГЕРБАДЖИИТЕ ПРОДАДОХА ШКОЛО НА БРИТАНЦИТЕ ЗАЩОТО ЗНАЕХА ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ ГО МАХНАТ ОТ УЧИЛИЩАТА. ТОВА Е ИЗМАМА И НЯМА ДА ИМ БЪДЕ ПРОСТЕНА.

1

Анонимен

преди 3 седмици

НЯМА ЗНАЧЕНИЕ, ГЕРБ ВЕЧЕ СЕ НАХЕНДРИ