23

js

преди 3 седмици

Добре че поне отстраниха Мишко Балабанов - символът на корупцията и шуробаджанащината в ЦРЧР.

22

кака Кера

преди 3 седмици

Не е тайна за никого, че се одобряват предимно проекти, от които процента си ще получат служители в ЦРЧР. Те вече започнаха да изпращат имейли по училищата и да ни канят да се включим, обещавайки помощ, ако обаче пишем самостоятелно проекта си, отказват да съдействат по какъвто и да било начин.

21

Мен

преди 3 седмици

Разбутайте ги малко по веригата, че вече вони. Само проверки, констатации, предписания...Реални наказания липсват. Тази мафиотска схема е придобила колосални размери на злоупотреба и влияние.

20

Кра(д)лов

преди 4 седмици

Тези одити по-добре да не се правят. Не че са излишни, но в правова държава. Да, констатират, има факти, документи ....и какво от това? Преди три години Сметната палата разкри злоупотреби за над 3.5 милиона в ТУ София и после КПКОНПИ излезе с решение и глоба за лично облагодетелстване на ректора проф.Кралов и дори го глоби и какво....нищо, пак си е ректор и вероятно прави същото.

19

Припомням ви

преди 4 седмици

този случай отпреди години, когато един-единствен наш учен се опита да се бори с академичната мафия и заяви пред медиите, че тяхната корупция е достигнала тази на организираната престъпност. По времето, когато Хорозов се опита да се бори с академичната мафия, на Фонд "Научни изследвания" бяха дадени 125 милиона лева! Направете си изводите какъв е мащабът на грабежите, а непрекъснато мрънкат за пари и неотдавна постъпи предложение пак да им вдигнат заплатите!И сегашният одит нищо няма да постигне

18

Припомням и друго -

преди 4 седмици

- относно голяма част от проектите, финансирани с пари на данъкоплатците чрез Фонд "Научни изследвания". За тях Хорозов каза, че са дадени на фирми, при които "нещо научно" има само в названията им, иначе се занимават с "търговия на дребно в неспециализирани магазини за всякакви стоки". И добавя, че тези стоки били "от кашкавал до чорапи". Аргументът бил, че е добре "да се даде на фирмите нещо", за да били направили научни разработки". И парите са раздадени, но научни резултати няма!

17

Ще ви припомня

преди 4 седмици

Проф.Хорозов беше установил, че 40% от проектите, спечелили финансиране, всъщност са получили крайно негативни оценки в написаните относно тях рецензии. Следователно е трябвало да бъдат отхвърлени. Но когато Хорозов инициира проверка, оказва се, че тези отрицателни рецензии - 160 на брой, просто са изчезнали! Хорозов апелира да се намеси прокуратурата, но върнаха ли парите? Не! Ставаше въпрос за 27 милиона пари от бюджета дадени за финансиране на проекти, които нямат научни качества.

16

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

Айде сега много хора имат ботуши 42 номер! Как съм се телепортирал на 3000 км!

15

Анонимен

преди 4 седмици

и там ли да има корупция

14

Анонимен

преди 4 седмици

С 2 думи, Еразъм 3 е същия като Еразъм 2 и Еразъм 1. А бъдещия Еразъм 4, ха познайте какъв ще е?

13

Анонимен

преди 4 седмици

В това министерство само чистачките са некорумпирани!

12

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

Нямате доказателства! Какъв конфликт на интереси - Еразъм е поддържаща, а не основна програма. Както и Коменски беше!

11

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

Не знам за какво ми говорите бях на 3000 километра от удара как точно съм бил аз за действието дето визирате!

10

Анонимен

преди 4 седмици

чии интереси са в конфликт с чии интереси ??

9

Анонимен

преди 4 седмици

И там ли, Бруте???

8

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

В социокултурен контекст това си беше удар по терористи! Вермеер, Рембранд....

7

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

Стига бер деееба мама му още ли съм наказан за оная томахавка! Търсех 13 парчета световно културно наследство! И то свити незаконно от пронацистки ориентирани ....

6

Angelov, Valve Corp

преди 4 седмици

А добро утро Цоков!

5

НадеждаВсякаОставете

преди 4 седмици

Спомнете си как преди десетина години проф. Емил Хорозов поведе битка срещу безобразията, вършени в друг ресор на МОН - Фонд "Научни изследвания". През 2013 г. излезе от печат неговата книга "Проектният бизнес и ограбването на науката. Наръчник на управляващия мошеник." Години наред беше недостъпна, защото бе разграбена веднага след като сепояви на пазара. Отскоро букинистите предлагат няколко екземпляра на цени 98-110 лв! И въпреки всичко това пак мошеници разпределят парите за наука!

4

гербава работа

преди 4 седмици

гербавата работа е само корупция и конфликт на интереси.