146

Анонимен

преди 1 месец

Българските тикви се занимават с глупости. И пишещите коментари тук и тиквите в парламента

145

Да ти поясня

преди 1 месец

До Анонимен 146: Когато се приема закон или изменение и допълнение на съществуващ закон, се приема и правилник за неговото приложение. По смисъла на промяната в Закона за предучилищното образование, която е гласувана в НС промяната би трябвало да се отнася до преподаването в училищата. Дисциплинарните нарушения в училищата (например ако едно дете обижда друго) са друга тема.

144

Не е ли ясно?

преди 1 месец

До правилно!: Дали е правилно това, което си написал или не, това няма връзка с промяната в Закона за предучилищното образование, която е гласувана в НС.

143

Анонимен

преди 1 месец

До Да ти поясня Какво представлява забраната. Как ще се съблюдава? В образователната програма и сега не е имало такива теми. Ако напсувам съученик на ****дераст или гей ще бъда изключен от училище, защото популяризирам тия думи ли?

142

правилно!

преди 1 месец

Ако някое момче в училище нарече своя съученик "***-раст" трябва незабавно да бъде изключено от даскалото. А би могло и в пандиза да полежи малко (там Бойчиновци или друг за непълнолетни). Изобщо не бива да се допускат такива обиди в 21 век при демокрацията в която живеем. Момчета с друга ориентация трябва да могат спокойно да я споделят със съучениците си, без някой да им се смее и подиграва.

141

Анонимен

преди 1 месец

Джендъризма получи мощен балкански шут точно както и ковид отровите. Какво правят другите не ни интересува!

140

Да ти поясня

преди 1 месец

До И кой: Можеш да говориш на децата си каквото ти дойде под шапката. Но в училищата "се забранява популяризиране и подстрекаване по какъвто и да е начин пряко или косвено на идеи или възгледи, свързани с нетрадиционната сексуална ориентация или определяне на полова идентичност, различна от биологичната". Нещо неясно?

139

Анонимен

преди 1 месец

Политиците друга работа освен да си измислят нови закони и данъци нямат. По възможност законите да нямат смисъл, а данъците да се прокарват в сянката на някой безсмислен закон. Да видим тоя път какъв е.

138

Анонимен

преди 1 месец

Природните аномалии да не приближават българските деца! Децата като станат пълнолетни са свободни да правят каквото си искат.

137

До 136

преди 1 месец

Държавата не решава. Като антиконституционен обявиха текст КС, че "образованието е грижа на държавата". Публична тайна е, че външен, образователен министри се назначат чрез одобрение от други сили. Ако НПО-то е финансирано от ЕС, ще ни осъдят, тъй като ако сме подписали някаква алинея за толериране на ЛГБТ по меж. договор, например ПВУ, местното законодателство няма правна сила.

136

Биполярен транзистор

преди 1 месец

В България смяната на пол е забранена, защото по закон не е нещо възможно просто... за разлика от в западна европа, китай, индия, иран, турция, сащ и южна америка (с изключение на Венецуела). Брак между еднополови не съществува като понятие, респективно няма какво да му забраняваш. В училище не се преподават такива неща и всеки може да го провери това. Но забраняваме там... това дето го няма. И въпреки това прайд паради с голи лелки с бради ще има. Ай кажете ми, че това не е евтин популизъм.

135

Анонимен

преди 1 месец

До без тротинетки Гласувалите против не са наясно, какво точно е трябвало да се гласува. Прочети текста на закона, за да видиш, че е тотално субективен и не променя НИЩО. От него няма да има грам ефект освен, че някои партии посъбраха популистки вот за изборите. Тия ЛГБТ неща не се лекуват със закони, когато са незаконни и законът въобще не се занимава с тях дори. Лекуват се с пример. А пример няма, защото възрастните българите сме станали пародия на мъже и жени.

134

До 133

преди 1 месец

И затова ЕС иска да отнеме правото на ВЕТО, чрез вратички. МОЛЯ ВИ, ПРОВЕРЕТЕ, България ПОДПИСАЛА ЛИ Е АЛИНЕЯ, ДОПЪЛНЕНИЯ към меж. ДОГОВОР за прокарване на ЛГБТ ПОЛИТИКИ. Ей така, между другото към коренно различечен МЕЖ. ДОГОВОР. Честа практика на ЕС, препращаща към десет алинеи и допълнителни ангажименти. Имам спомен за нещо подобно, прието без много шум в едни допълнителни "невинни ангажименти", към едно договорче нямащо нищо общо с името на основен договор. На печелившите, ЧЕСТИТО.

133

Анонимен

преди 1 месец

Със сигурност тези леви лгбт++ и т.н. са ми по-противни от на повечето хора, но ще помоля някой да ми обясни този закон, какво точно променя? Какво означава забрана да се подстрекава нещо в училище, при положение, че държавата решава, какво се учи в училище? То не е забранено и да се преподава, че в родопите живеят еднорози, но не се прави. И как ще се следи да се спазва тази забрана също при положение, че в училище няма и една трета от правилата да се спазват, както трябва.

132

И кой

преди 1 месец

Ще ми забрани да говоря на децата си за хората с нетрадиционна сексулнана ориентация. Факт тези хора съществуват от както свят светва и ще продължават да съществуват. Пред изборни напъни на разби шебеци.

131

Не е ли ясно?

преди 1 месец

До Анонимен 132: И АЕЦ Белене може да се строи. Но това може да стане само с мнозинство, което защитава националните интереси. Унгария също е член на ЕС но това не и пречи да строи АЕЦ с руски реактори.

130

Малко за политика

преди 1 месец

До Евтин популизъм: Да ти поясня: Бидейки член на ЕС имаме право да участваме във вземането на решения в Европейският съвет и в Европарламента. Без наше съгласие не може да вземе решение за въвеждане на ЛГБТ обучение в училищата в ЕС. И не само ние не сме съгласни с това. Така че няма да го бъде.

129

Анонимен

преди 1 месец

Не може да са решили да продават Белене . Николай Марков каза , че веднага започва да се строи иможе дори да се пусне до 3-4 години .А ние му вярваме , нали така ?

128

Анонимен

преди 1 месец

Същите хубостници днес са решили да продължат преговорите за продажбата на АЕЦ Белене .Не знам колко тежко ментално увреден трябва да е човек , за да гласува да се продаде нещо което вече е платено от народа и само трябва да се монтира и пусне в екполатация .Тези ще продадат и собствените си органи , само и само да се тълкува като евроатлантизъм . Няма токлова провалени политици изобщо в историята ни . Аз вече съм им издал присъдъта в сърцето си , само чакам бунтовете и протестите .

127

до 128

преди 1 месец

Това което на Копейките им липсва - мозък. Света се променя, печели този който се адаптира, а не който се държи за миналото