139

Зависи

преди 3 седмици

До Бай Брадър 133 Днес може и да не четеш изобщо. Взимай си аудио книги и пускай Софи да ти шепне "Обичй *** силну" и си глей кефа. Точно като бях ученик, когато ни бяха интересни Винету, Синовете на великата мечка, Граф Монте Кристо, Клетниците и др., точно тогава, около дванадесетгодишен, попих Под игото за два дни. После го препрочетох още три пъти и всеки път откривах нови неща. Разбирах нови послания. За мен е връх!

138

Бат Емо

преди 1 месец

Това, Брат онова и таковата, щотоимах внавпредвид изпонатрепах се от WTF, брат що мармалад има в главите НИ

137

Бат Емо

преди 1 месец

Някой от вас прочете ли в заключението:"по-добре е той да бъде четен, когато човек наистина има готовността да го възприеме"Или просто ще блъскате базидеен спам?Известен ли ви е факта, че в това произведение има над 5000 индивидуални думи употребявани в периода на издаването му и въпреки навлизането на нови чуждици в последните години, средно българинът употребява ДО 500?Точно с осакатяване на лексиката ли ще направим романа достъпен?

136

Бат Емо

преди 1 месец

Къв го вадиш Домине?Вие четете ли се?

135

Deep Zone

преди 1 месец

Стелчето ми звучи като ядосана лелка- какъв проблем имаш с комиксите? Или с книжките за оцветяване? Аз съм оцветявал книжка от Игра на Тронове- трябваше ми само един цвят- червения :) Прекрасни комикси имаме по българската история в списания Дъга- Добромир е шедьовър, Елемаг, много са, да не изброявам, ти като лелка тршбва да си ги чела. Парадоксът е, че помня всички детайли от тях, а от Под Игото един голям к*р. Такива книги не са за училище- тях преди 30 години не можеш да ги разбереш.

134

Добрин

преди 1 месец

Редно е образованието да бъде съобразено с напредването на технологиите. В момента се учи устройство на телеграф в паралелки за съобщителна техника , но не в часовете по история . Хайде да няма нужда да си пълним главата със старобългарски думи , които освен в час по литература не се ползват в живота. Който иска да ги учи нека ги учи , но не и като нещо задължително. На мен ми е интересно как се впряга магаре , най вероятно се е учило и в училище на времето , а сега може да се види в интернет .

133

Гост

преди 1 месец

А те тези 50-60 годишни чичковци дето са ходели на училище по времето на соца и са чели старите издания на Под игото да не би да са грамотни? 35 години гласуват за партии дето на ни държат в казана и за срам и резил на цяла Европа обичат Путин. Опростяването не е почнало вчера. Не е почнало и преди 30 години.

132

Бай Брадър

преди 1 месец

Ако не беше в списъка с изучаваните и задължителни за четене книги, нямаше да отворя Под Игото. А чета всякакви книги със страхотно удоволствие. Но да ти натякват някаква тегава тухла, благодаря. Щом учениците не я разбират, може да е време да я изкарат от учебната програма. Едва ли това ще донесе до разруха на културните ни ценности като нация. Съмнявам се.

131

Анонимен

преди 1 месец

Е че то винаги е била , само че сме под руско робство били а не турско

130

Иван Вазов

преди 1 месец

Неграмотници ще ме редактират?! Боже, пази България!

129

Анонимен

преди 1 месец

Да трябва да се направи книжка за малоумнитв политици в България

128

Анонимен

преди 1 месец

И всъщност, хoдил съм в Ягодинската пещера безброй много пъти и мога да ти кажа, че там кости НЯМА! Това, че били открити стотици скелети, са пълни измислици именно на хора които бълват отрова, защото майкa им ги е кърмила с омраза. Преди време са открити само два черепа и то даже не цели. Единият е детски и е окрита само челюстта. И никога не са правени задълбочени изследвания. Всичко са само фaшистки брътвежи... "Ама ходи виж костите!".

127

Анонимен

преди 1 месец

Даже и покойният вече професор Божидар Димитров, който беше шеф на Националния исторически музей, в книгата си "12 мита в българската история" казва, че всички са се предавали доброволно, биели са се българите помежду си за някоя друга ливада и самички са искали да се влеят във войската на турците.

126

Анонимен

преди 1 месец

Кой ще ми гарантира, че тия скелети са точно от преди 400 години? Въглероден анализ направиха ли? А ДНК изследване? Паспорти откриха ли им? А защо да не са скелети на богомили които масово са били горени и убивани от църквата? А защо да не са скелети на турци убити от християните? То неслучайно в следосвобожденския период границата с Османска империя минава през Родопите. Просто там през половината Родопи българи не е имало! Били са малцинство!

125

Анонимен

преди 1 месец

Всички български царе са имали роби! И по няколко жени даже! И болярите са имали роби! Какъв поробител, какви 5 лева? Християни не са влизали във войската, било е забранено да служат. Във война са умирали само мюсюлмани. Реално мюсюлманите са пазили християните, а християните само са се плодили. Неслучайно българското население се умножава многократно точно в тоя период.

124

Анонимен

преди 1 месец

"Щом се съмнявате отидете в Родопите примерно в село Ягодино. Там в пещерата още стоят скелетите на задушените жени скрили се преди 400 години от поробителя." - Ти от къде знаеш кой къде е бил убит и от кого и кога точно и как точно? Ама имало било скелети. Като онези в Батак в църквата, които са на убийците ли? И поробител не е имало. Малцина крепости се съпротивляват, другите сам самички се вливат в новата държава настъпваща тогава на Балканите, защото са ги чувствали като техни.

123

Анонимен

преди 1 месец

Убеден съм, че почти никой днешен българин, който не е от турски произход, не знае какво е "онбашия" и няма да успее да каже правилно без да гледа в Гуугъл.

122

House M.D.

преди 1 месец

Стелката не е в състояние да свърже две прости изречения в едно сложно, а тръгнала да дава *** акъли по литература.

121

дедо

преди 1 месец

По-вероятно да стане XXX сериал.

120

Анонимен

преди 1 месец

А бе историята за какво друго е освен да се пренаписва докато не пасне на големите. Истината е, че ние сме си живяли мирно и тихо с нашите първи приятели турците докато големия лош руснак не дошъл и не ни разделил от нашите приятели и поробил. Но сега когато пак сме свободни цар Тиквун и неговия пръв везир Шиши така ще ни оправят че няма да можем от леглото да станем, камо ли да ходим насам натам.