40

Всъщност

преди 1 месец

важните части за Боинг се произвеждаха в Урал. След 2014 и въведените санкции започнаха да ги произвеждат другаде. В резултат самолетите започнаха да аварират и дори падат, а Старлайнера закъса в космоса.

39

Анонимен

преди 1 месец

Е друго си е Роскосмос да развива такива технологии в бъдещето.Ще..ще..ще..ще...ще ...и так далее...Нали така!

38

д'ге

преди 1 месец

не мога да повярвам ...НАСА и Боинг да са сбъркали !!!!!!!!!! ..това е фалшива новина !!!!!! ..бъркат само руснаците Китайците , които копират всичко от НАСА и понеже са копирали лошо са сбъркали...и индийците и те допускат грешки в космическата си програма ...но това се дължи напикантната им храна и могото подправки, особенно на лютото.

37

Селянин

преди 1 месец

Могат да помолят и Мъск, ама напоследък и той е "враг на демокрацията" и резила ще е почти същия като да се молят на руснаците. Изобщо демокрацията и космоса май не се спогаждат добре

36

До 38

преди 1 месец

Space X е частна, обаче е финансирана от бюджета на САЩ и НАСА от 20 години насам. Както и Тесла. И двете са почти на загуба и до момента ако не са държавните дотации. Да имат добри инженери но те са дошли от НАСА или ако не беше Space X щяха да работят...НАСА. Така че нищо съществено не е сътворил Илон Мъск. Просто същото което Русия го прави много отдавна в ракетостроенето. Факт.

35

До ближещия Русия

преди 1 месец

Най-напред в ракетостроенето е една частна американска фирма, която отвя всички и зае 90% от космическия пазар. Това с Боинг/НАСА е отчаян опит на държавната американска агенция да оправдае изобщо съществуването си и огромния ресурс, който пилее. С очевиден резултат. А руснаците от времето на Корольов и Глушко (и двамата осъдени и лежали в затвора, работили в шарашка - затворническо конструкторско бюро) не са направили нищо съществено.

34

Анонимен

преди 1 месец

Можем да ги върнем когато си поискаме, ама за сега не искаме.

33

До плюещите Русия

преди 1 месец

Тая работа не е като оная. И да. Русия е далеч напред в космическите технологии и ракетостроене. А любимата ви Юесей нека си прави "високотехнологични" самобръсначки и телефончета...А за ядрените технологии въобще няма нужда да приказваме...

32

Факт

преди 1 месец

Реактивната тяга не се влияе от средата, дали има или няма атмосфера.

31

Русия

преди 1 месец

Фашингтонците окрадоха руските технологии и ги дадоха на балона Мъск, а за тия само трохите.

30

Мдааа

преди 1 месец

Боинг закъсаха от към контрол, качество, ресурси (човешки и материални) и сега немогат да се измъкнат от поредицата с трагични и технически катастрофи и аварии. Падат им самолети, дефекти уреди и системи мъчат гражданското въздухоплаване, а за десерт немогат да си върнат и астронавтите от МКС. Съдът ги жали, че са голям и стратегически субект, НАСА също си затварят очите, но това не води до решаване на проблемите и скоро ще има още от същите проблеми и изненади.

29

Анонимен

преди 1 месец

Постигаме голям напредък, но размерът му е микроскопичен и не ни позволява да кажем, че сме съвсем готови да се заемем с решаването на проблема с тласкачите.

28

090

преди 1 месец

До Анонимен 1 -- Като всичко от ф а щ боинг са фалш- напр. като кока-кола, летене до Луната, брашното в епруветка пред оон, представено като химично оръжие и още много..

27

Анонимен

преди 1 месец

От Боинг чакат извънземните да телепортират заклещените, ако не в краен случай ще помолят изостаналите руснаци да свършат работата.

26

61

преди 1 месец

Прочетох статията отново. Да оставим техническите недоумения настрани, първото изречение е култово: "Заклещени в Космоса!" Ама как заклещени, като две кучета дето се таковат или? На тази статия трябва да се сложи етикет 18+

25

@@@

преди 1 месец

Много точна статия, нищо не се разбира, тласкачи, проблеми, някви пичове стоят и не могат се прибра у тях си, Наса и Боинг правят тестове и са много доволни всички, без двамата дето висят на МКС.

24

Дани

преди 1 месец

Руснаците нон стоп джиткат до МКС с ракетите "Прогрес", какъв е проблемът да се върнат с тях? Политически или технически?

23

Анонимен

преди 1 месец

ДриймЛайнар, СтарЛайнар. Боинг е в кафявата гама. От нявга най-добрите сега до кафявото.

22

Тиква

преди 1 месец

На Тея преводачи освен художествена литература нищо друго не трябва да им дават.

21

Анонимен

преди 1 месец

Обадихте ли се вече на руснаците, кога ще се обадите на руснаците да върнат астронавтите?