Аман от предавани от човек на човек глупости и псевдонаучни статии.Яжте си храната, пийте си питието с удоволствие, един живот се живее. Дори да са прави и го съкратя с някоя година, времето ще съм го изживял без лишения и съобразявания. Какъв живот е нещо да го усещаш на езика, а да не смееш да го хапнеш. Заради платени статии и маркетолози.
До Анонимен 1 Всъщност, не сте прав/а. Съвременните сортове пшеница съдържат много повече глутен, отколкото "бабините" :) Едно време са се отглеждали лимец и спелта, които са още по-полезни. И, както е написал някой по-долу, хлябът се е правел с квас.
Яжте само хляб със квасни бактерии..... Забравете за бързо подпухване на хляба с майата. Квасните бактерии са ЗДРАВОСЛОВНИ! Маята е НЕЗДРАВОСЛОВНА! Хляб с квасни бактерии подпухва в продължение на един ден и половина и след това се пече. Хляб с мая за подпухване става за 15 минути и веднага се пече. Затова индустритя прави бърз нездравословен хляб, за печелене на пари!
Аман от диетолози и други неграмотни последователи. Яжте си хляб и другите тестени изделия и не мислете за тези глупости.
Никаква не е ползата. Тия реклами са за бизнес. Няма такова неко като здравословно хранене. Привържениците му са психопати.
Много са знаели дедите ни какво е глутен... Хлябът е бил основна храна откак свят светува, ама е бил без подобрители и оцветители!
Какви са ползите от спирането на глутена?