19

1123

преди 1 месец

Това е само началото на голямото нямане. Ще свикнете.

18

Анонимен

преди 1 месец

При нас са 80 процента 70 годишни . Но на никой не му пука .

17

Анонимен

преди 1 месец

То добре, че от 12 май 2021 година, т.е. от три години и два месеца, Бойко Борисов не е премиер, че сега медицинските сестри щяха още да са на минималната заплата, която сега е 933 лева през 2024 година.

16

Анонимен

преди 1 месец

Цитат: "Ние може би от 15 години сигнализираме за този проблем...." +++++ Преди 15 години, значи проблема е от 2009, когато ГЕРБ завзе властта. Какво не е ясно?!

15

Анонимен

преди 1 месец

Аве т.ъпaнар под всяка статия пишеш антиГЕРБ коментари. От няколко години бе управлява ГЕРБ, преди 2009 пак не беше ГЕРБ, тогава сестрите колко взимаха?

14

Анонимен

преди 1 месец

След 2009 година медицинските сестри масово работят на по две места или с много извънреден труд, за да си докарат малко повече пари, че с тези заплати държани ниски от ГЕРБ са заникъде.

13

Анонимен

преди 1 месец

1997 иили 2006 година с едно тъпо изменение на закона за висше образование се закриха много полувисши института, които подготвяха медицински сестри. "Назапад нямало полувисши институти?" Само няколко се досетиха да се преименуват на колежи. Оттогава не се обучават достатъчно медицински сестри, лаборанти, акушерки. Като добавим и ниските заплати излиза, че тези обучените, колкото и малко да са, заминават в чужбина. А ако потърсите преподаватели за колежите няма и да намерите.

12

Наблюдател

преди 1 месец

Не липсват а липсва адекватно заплащане и отношение към тези мили хора!За тях пари няма и са принудени да напуснат родината за да могат да живеят що годе нормален живот!

11

Анонимен

преди 1 месец

Няма как медицинските сестри да са със заплати на минимума или близо до минимума след 2009 година, когато Бойко Борисов стана премиер, и сега да няма проблем.

10

Математик

преди 1 месец

До 5 г в България сестрите ще получават по 2-3 хил евро. Обикновена аритметика- от една страна броят им рязко намалява, от друга болниците и отделнията им се увеличават.

9

Анонимен

преди 1 месец

Когато медицинските сестри протестираха за заплати, ГЕРБ ги сваляше с държавните биячи от прозорците. Забравихте ли?

8

Анонимен

преди 1 месец

А евродупитати не липсват ли ??? Въййй...!!! Що тъй ? Нали членството *** ва опрай ?

7

Анонимен

преди 1 месец

Е, недостига на медицински сестри започва, след като ГЕРБ завзе властта в България през 2009 година.

6

Анонимен

преди 1 месец

Липсват не само медицински сестри, липсват изобщо работна ръка в БГ :))

5

Шаран БГ

преди 1 месец

Намалете им още заплатите и им увеличете пенсионната възраст и всичко ще е наред! Започвам истински да се съмнявам, дали ни управляват нормално мислещи хора!! Че са некадърници ...е по-вече от ясно !!

4

Анонимен

преди 1 месец

Нищо им няма...те тия дето опъват каиша са все така... Увеличете още пенсионната възраст та въобще да няма работни места за млади хора.

3

Анонимен

преди 1 месец

Медицински персонал липсва ,но в Здравната каса има излишък от белите якички!

2

Руси

преди 1 месец

Те богатите ходят в частни болници ,защо да им медицински сестри. Те ще бъдат лекувани от екип водещи доктори. Ние сме виновни ,че не изритахме тази маса с кръв и сополи. Сега ще гледаме фашисти да се разхождат като освободители.

1

Анонимен

преди 1 месец

Ами ще липсват, защото ги направихте вишисти. Медицинска сестра трябва да се става с максимум двугодишно обучение, като втората година трябва да е само практика! Както толкова учат 4 години?!? Да сменят превръзки и да бияг инжекции ли?!?