55

1262

преди 1 месец

Времето на крепостничеството мина отдавна, освен в Русия. Който иска сестри и лекари, трябва да им плаща по европейски.

54

Анонимен

преди 1 месец

Липсват, щото свършиха лесните пари от ковидпътеки. Да се махат и да видят, че за да имаш пари, трябва да работиш, а не да изнасяш бинтове, марли, лекарства и доместос от болницата.

53

Анонимен

преди 1 месец

Днес си положих изпита за медицинска сестра в колеж Йорданка Филаретова. Често ми прави впечатление че хората се фокусират и оплакват от това което нямат, но никога не предлагат решение, не правят нещо те самите за да подобрят ситуацията. Ето, аз съм на 43, имам малко дете и се записвам да уча за да намалим поне с един човек недостига !

52

купуване на кадри

преди 1 месец

Продадохме си медицинските млади кадри на Западна европа , старите изнемощели от работа останаха ...

51

анонимен

преди 1 месец

Преди 45 години като завършиш за медицинска сестра имаше разпределение и договор да работи където те изпратят .Сега тези медицински сестри ,които завършват по държавна поръчка да имат договор 5 години, а лекарите да имат договор 10 години.Който не иска да работи по договор да си плаща обучението.Защо депутатите гласуваха висшето образование да е безплатно? В чужбина за всяко образование се заплаща.

50

Банани и тоал.хартия

преди 1 месец

За какво са ни медицински сестри?! Важното е да има банани и тоалетна хартия. Заради тях заменихме социализма с днешния капитализъм.

49

zzzz

преди 1 месец

сестри може и да няма, поради минималните заплати , но пък за сметка полицаи , военни, даскали и една камара калинки в държавната администрация отдавна са се договорили за 3 минимални на месец.

48

43000

преди 1 месец

че то и в частните болници да не е кой знае колко по-различно? наложи ми се престой - едната сестра беше на 78, другата на 63. иначе елитна болница, с награди, билбордове и т.н. не че не си вършеха работата - знаеха какво правят - ама явно И там няма кой знае какви условия. дойде едн по-млада да ми сложи абокат - заби ми го в костта, та се наложи по-възрастна да оправя резила.

47

Анонимен

преди 1 месец

До Майора Това може ли да се оънася и за футбалерите, плеймейтките, шпакловчиците, автобояджиите и арматуристите?

46

Не е ли ясно?

преди 1 месец

Държавата трябва да гарантира минимално заплащане на медицинските сестри независимо от финансовото състояние на болниците. Иначе нищо добро в медицинската помощ не ни чака.

45

ВИЕ СТЕ ЛУДИ ,БЕ...

преди 1 месец

КОЙ ЩЕ ВИ ЛЕКУВА ЗА "БЕЗ ПАРИ"....ХА,ХА,ХААААААА.....

44

СМЕХ...

преди 1 месец

...НЕ ТЪРСЕТЕ ЛЕКАРИ И МЕД СЕСТРИ......АМИ , СИ ТЪРСЕТЕ ВРАЧКИ И ПОПОВЕ....ХА,ХА,ХАААА......ПЪТ ВИ ЧАКА!!!!

43

ГЕРБ=МАФИЯ

преди 1 месец

Липсват 30 хиляди медицински сестри,, сега били 22 хиляди, от които една трета са на възраст над 65 години. Ето и до това ни докара управлението на ГЕРБ. Още поне 20-30 години ще ни трябват, за да възстановим България от управлението на ГЕРБ през 2009-2021 години. Не ми се мисли колко още ще затънем, ако ГЕРБ се върне на власт.

42

до 24

преди 1 месец

До ?не липсват крадци,някъде към 8 млн.са и освен че крадат са мързеливи,мноооого алчни и със самочувствие до небесата,не липсват знамена и пилони,не ви ли стига,ако се почувстваш зле ще си отрежеш парченце от най-голямото знаме(статията от вчера) и ще ти мине,какви сестри,какви 5 лв.,пълнят ви главите с патриотизъм и конспиративни теории,ама им вярвате и викате,ме не могат да ме излъжат,а сте от най-лъганите в света,но не се усещате,както се казва няма по-голям роб,от този дето се мисли за своб

41

Майора

преди 1 месец

Нещата са трудни за решаване , но едно нещо може дасе направи- след завършване на учението дасе подпише задължителна декларация че ще работят примерно 10 години и след това ако искат да напуснат страната!

40

за какво

преди 1 месец

са ви мед.сестри и лекари,нали лекарската мафия убивала,нали с лекарствата ви слагали чипое,нали сте много вярващи и все защитавате църквата,ами бъдете последователни,докажете с делата си това,което говорите,ако се разболеете,което не ми се вярва,защото както казвате сте богоизбрани,хваненете молитвеник и се молете на вашия господ,нали може всичко

39

Анонимен

преди 1 месец

Обучаваме ги за да ходят и работят в другите страни! Нали в крайна сметка това ни е функцията в ЕС да сме донори на тези с завряни в г*за ръце!

38

е къде бе

преди 1 месец

В джобс например има около 300 обяви предимно от София. В страната нищо. Къде са обявени тези места. И ако са в АЗ то те са предимно за домве за хора с увреждания и заплата 1000 лв. Ами кой да иска да работи при тези условия....

37

Анонимен

преди 1 месец

До 22 и 35 нито Промяната ,нито Партия са ни виновни, просто сме " чалдисани". Незнам колко време ще ни трябва докато започнем да мислим

36

Анонимен

преди 1 месец

Като липсват - кой бие инжекциите у болницата аааа ? :)))