67

Анонимен

преди 1 месец

И ко ше прайм с "дипломата" на кирчо?

66

Анонимен

преди 1 месец

Просто Киро също си е купил китайска диплома за Харвард за 300 долара :)))

65

Анонимен

преди 1 месец

Да копат с мотиката у ТКЗС-то или да стават хамали :)))

64

Анонимен

преди 1 месец

А земете да се освестите, че колеж и университет на хАмерикански са две различни неща. Първото сравнение в инернет ще ви покаже, че колежите напоследък са някакви полуизмислени неща, насочени към расово/полово/малцинствено толерантни групи, които след като завършат не си намират работа, щото никой не го иска. Хора с университетско образования рядко са без работа (освен ако не учат либерални изкуства, полово неравенство или други "модерни дисциплини").

63

Джоан

преди 1 месец

В САЩ не си струва да учиш литература, философия, психология, история /освен ако не продължиш с право/, антропология, журналистика и т.н. Обучението по литература в Колумбийския университет струва 50 хиляди долара годишно. В края на следването имаш огромен натрупан дълг, но с такава квалификация си безработен. Има обаче много завършващи в тези непрестижни и лесни специалности. Така е, защото масата от младежите нямат редки умения и дипломата става достъпна за всеки с пари.

62

Джоан

преди 1 месец

В САЩ си струва да учиш само определени дисциплини. Много е скъпо обучението по медицина, компютърни технологии, инженерни науки, но който завърши после става милионер. В САЩ хирурзите са милионери. Младите знаят това и отиват да учат медицина. Обучението може да струва над 150 хиляди долара, но сравнително бързо инвестицията се възвръща.

61

Анонимен

преди 1 месец

За какво да учат, ИИ ще ги замени в скоро време и ще са безполезни, с напразно похабени пари за образование.;))

60

Груйо Михалов

преди 1 месец

В България дипломата пречи за да си намериш работа. Особенно ако е по-добра от на шевчето дето ще те назначава...

59

30% по -бедни

преди 1 месец

До По ДобреПри другите бехме по-добре -ФАКТ.

58

тру стори

преди 1 месец

Нормално е да са скептични след като там струва колкото добра къща образованието. По добре да купят имот с парите и да го дават под наем , че с дипломата и кредита за нея няма да могат да си купят къща после близките 20 години. Братовчеда пордадоха имот за да учи (по 20 хиляди долара му беще семестъра) сега не може да купи същатата къща със заплата. Вълците от Уолстрийд разкатаха играта на имотния пазар след алита в 2008 сега от към завишени цени търмъчат в цял свят брокерите дето са за кладата.

57

е айде

преди 1 месец

До марчелабраво, спечели потупване по гърба

56

Доц. Всичкологов

преди 1 месец

Крайно време е хората да разберат (най-вече за тяхно добро), че философ, теолог, психолог, педагог, политолог, социолог и пр., не е професия, а хоби.

55

Анонимен

преди 1 месец

М да, най добре е всички да са равни помежду си и да са на нивото на ромите, природно интелигентни хитро-умни, със силно развито чувство за самосъхранение и оцеляване.:))

54

Ректора

преди 1 месец

55 Съединените наркомански щати не са ли България?

53

По Добре

преди 1 месец

Харвардци да управляват отколкото мутри и еничари или чалгари комунисти и Изружденци

52

В Америка

преди 1 месец

Незнам как е но в България всеки неграмотен с пари става доктор на науките поне.

51

Анонимен

преди 1 месец

Сега ше се пусна в ОнлиФенс как си лъcкам бастунa и извратеняцитe от цял свят ще ме позлатят!

50

Поумняват

преди 1 месец

Образование - система за промиване на празни кратуни и впоследствие програмиране на същите.

49

FMC

преди 1 месец

45, Харвардците още са над 15%, управляваха доста, напълниха си джобовете доста. Чудя се, кой става и кой не. Разбира се, харвардците не са истински харвардци и не може да ги сравняваме с истинските инженери, магистри и тем подобни. Те се равняваха на нашите задочници навремето, завършили за месец семестър и получили 3-ки, колкото да ги разкарат и да не се занимават с тях. да си мошеник в нашата страна, не се изисква висше, а основно. Пример - Бойко пожарникаря.

48

Анонимен

преди 1 месец

Като знам какъв съм инжинер май страх да ида на доктор :)