19

аьаьаь

преди 3 дни

Докато Русия и Китай... съществуват винаги ще има кеш. След време и ЕС ще се разпадне и той отива към кеш. След него и САЩ отива към кеш. Въпроса е кой кеш ще е. Според мен ще е затния кеш, но криптото ще го има винаги също.

18

Анонимен

преди 4 дни

До Хъксли, Оруел - т. нар. "кеш" е отдавна унищожен, вече няма банкноти, а има хартийки със всепризнати символи. По същия начин аз мога да си ползвам едно МЕМЕ на хартийка и това да ми е валутата щото го разпознавам - няма абсолютно никаква разлика. А краят на традиционните валути ще настъпи точно с тая 'дигитализация' където Криптото е вече господар и традиционните валути ще бъдат много лошо асимилирани и изплюти и разгромени.

17

Анонимен

преди 4 дни

Светът върви към крипто, ако си мислите че ще ви ползвам изостаналите и скамърски фиатове и 'традиционни' валути, жестоко се лъжете. Краят на банките иде.

16

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 14, Кво прайш с туй спечелено време ?

15

Анонимен

преди 4 дни

Всеки да плаща както иска, но без да се налага над останалите, както се опитват някои в коментарите. Кешът не е възможно да изчезне и никога няма да изчезне.

14

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 10За нас потребитилите картовите плащания са безплатни.Но ако трябва да тегля пари особенно от банкомат на друга банка тогава се плаща такса и отделно ми се губи времето.

13

Анонимен

преди 4 дни

И като ви блокират сметките, ще харчите таратанци. Дигитална валута.

12

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 9Ами ако това, което мислиш да си купиш струва 2000 лв, как ще извадиш на момента толкова, ако не носиш 2000. Не всеки носи големи суми в брой.

11

Анонимен

преди 4 дни

Дигитално РОБСТВО. Ще се усетите, ама ще е късно

10

Анонимен

преди 4 дни

С картовите плащания спонсорирате банкерките, които не знаят какво е труд, за разлика от вас. Еие работите, те прибират процент от заплатата ви. С една дума - крадат! Ама щом си траете, значи ви харесва. Стадо.

9

Анонимен

преди 4 дни

До Анонимен 7. Че кво му е трудното ? Вадиш парите и плащаш.

8

Анонимен

преди 4 дни

До 3 Един Българин Всъщност покупки до определена сума (май понастоящем е 100лв) е оффлайн. Т.е. не ти трябва интернет. Все още се побираш в 2 нощувки в хижа със скромна вечеря.

7

Анонимен

преди 4 дни

Много по-лесно се плаща с карат отколкото с пари в брой.Парите в брой рано или късно ще изчезнат понеже народа ще престане да ги ползва.

6

Хъксли, Оруел

преди 4 дни

"Преходът към безкасово общество изглежда почти неизбежен" това е същността на тази статийка! Прозорецът на Овертон в действие. Само преди десетина години унищожението на кеша се считаше от хората за глупава конспирация!

5

СФ

преди 4 дни

Глупости. Който няма финансова дисциплина винаги ще харчи повече, отколкото е разумно.

4

Анонимен

преди 4 дни

Доста хора, още преди много години, са стигнали до подобни изводи, без да имат научни степени и да са финансирани от вуз-ове.

3

Един Българин

преди 4 дни

Искат ама няма да стане! Отиваш на хижа, няма интернет - НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАТИШ...А благодаря!

2

Анонимен

преди 4 дни

Така си е. Като немаш лев в джоба ще се ослушваш...забравил си да земеш пари...малко си взел..не си изтеглил и в момента нямаш..., а кат сложиш картата - абе карай да въри то има. Затва и искат да ги наложат масово.

1

Ше харчиш

преди 4 дни

Ако имаш