90

Bebok

преди 6 дни

А кога тротуари ще оправят в Софето че тръгнали да паметници дигат?

89

pamet

преди 1 седмица

Във всеки град, във всяко населено място има едно паметниче с кръст за храброст и с имената на хората, тръгнали от там, дали живота си за свободата.

88

Анонимен

преди 1 седмица

Преди да построят НДК и да поставят "буцата-бетона" на Старчев там ходехме да пафкаме а малко след това бе колелото последната спирка на трамвай "шестицата" и София свършваше!

87

Рапунцел

преди 1 седмица

Паметника е бил там, защото е бил в двора на казармата, извън града. Добре е да има паметник, но не му е там мястото.

86

Грозно е

преди 1 седмица

и не му е мястото там.

85

Каква "еволюция

преди 1 седмица

Дееволюция. Да не използваме ръцете си за лечение, боравене с инструменти, да натискаме бутоните като кучето на Павлов? да Винчи още не можем да го стигнем като способности. Кое е еволюцията 28 пола, деца в епруветки? Едно лекарство срещу рак не създадоха. Още не можем да "разкодираме" общуването между делфините. Не живеем на други планети. Луната е Мечта за туристи. Няма чиста безплатна енергия. Дрънкулките на смартфоните са дрънкулки, нищо повече. Не сме стигнали, изучили океаните, ядро Земя.

84

Shark

преди 1 седмица

До Реалист. Ами аз често казвам, че се задава нов народен съд. Ими ставя пределно ясно защото тогава го е имало. Явно българските политици винаги са били продажници и на народа му писва отвреме на време.

83

Анонимен

преди 1 седмица

ЕДИН УМЕН ЧОВЕК,ЗА СЛУЧАЯ ЩЕ ГО НАРЕЧЕМ ФЮТ,ВЪРВЯЛ С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА. СПЪНАЛ СЕ В ПЛОЧКА НА ТРОТОАРА И ПАДНАЛ, А НОСЪТ МУ СЕ РАЗМАЗАЛ КАТО ОТ УДАР НА МОХАМЕД АЛИ. СГЪНАЛ СЕ, РАЗГЪНАЛ СЕ, СТАНАЛ И СИ РЕКЪЛ "БРЕХ,ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ,АМА ЧЕ СЪМ ГЛУПАВ,СЕДМИ ПЪТ СЕ СПЪВАМ В ТАЗИ ПЛОЧКА!!!"

82

Русия

преди 1 седмица

Ф софията българи няма и не е България и няма нужда от паметник "1300 години България" . Войнишкия паметник е разрушен от атлантическити бомбардировки след кат германския предател монархо фашиста Буриз Три обявява война на Посолството.

81

киро

преди 1 седмица

Ако бъде построен ще бъде опикан и нашарен със графити. Въобще не е мястото там на никакви паметници защото са извадени от съвременния контекст. Допреди да построят НДК от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "Арсеналски бяха само казарми. Този паметник е бил пред входа на една от тях. Сега е парк и има нужда от повече зеленина.

80

Анонимен

преди 1 седмица

До БГ"Паметникът на младежите дали живота с бЪлканската междусъюзническата и първата световна войни" , това са войни на позора(!), когато сме загубили големи територии със силно преобладаващо българско население и ни орязаха териториите, а новонастанилите се чужденци в българските къщи, прогонваха българите от земите и къщите, имотите им, убиваха ги, освен, че сме загубили и ПСВ. Намирам го за умишлено унижение за България и ми се повръща от предатели!

79

Анонимен

преди 1 седмица

До АнонименЩяха да построят без руснаците трици, даже селското стопанство се субсидираше от Русия безвъзмездно, а с парите от продадената продукция, консерви, напитки, изкупиха атрактивни имоти в чужбина и развиваха производството в България, даваха ни горива на смешни цени, които ние уж тайно продавахме на запад на по-високи цени и България печелеше, защото бай Тошо си беше оправен, руснаците и реакторите построиха с които още се захранвате с енергия, даваха и безплатно образование и т.н.

78

Бонго Бонго

преди 1 седмица

Лееееко и безшумно пръйднах в знак на солидарност с руската култура. Културно пръйднах за поздрав Хааа ха ха ха

77

Анонимен

преди 1 седмица

78 Комунизмът е обявен за престъпен строй, също като и фашизмът. Това се случи в Париж през 2008, на Асамблеята на ПАСЕ. ЕП, както и българският парламент, ратифицираха тази декларация. Иначе, сгради и мостове щяха да се строят, с бай Тошо, или без него. Без него, сигурно, щяха да са повече и по-стабилни. Никой не може да спре еволюцията на човечеството.

76

Фют

преди 1 седмица

До 74. Няма смисъл да го извеждаш там, може да препикава кратуната ти, тя и без това ти служи само за баланс на тялото. Написаното от теб го потвърждава.

75

Анонимен

преди 1 седмица

Паметник на Хитлер и Мусолини кога? И моля всичко комунистическо да се унищожи, като се започне от грозните панелки, инфраструктурата, мостовете и се приключи с 5 и 6 реактор на АЕЦ-а! Пълна декомунизация като в Украйна! Искам да живея в плетена къща на село и да си светя със свещи!

74

Анонимен

преди 1 седмица

71 Паметник е едно, гробище съвсем друго.

73

Фют

преди 1 седмица

До 72. Чебурашките са свикнали с наведената поза и затова не могат да приемат, че нормалните, свободни хора вървят с вдигната глава. Няма да те разберат.

72

Анонимен

преди 1 седмица

Може да има само една забележка, ии по-точно препоръка. Да не се строят огромни паметници, но не и прекалено малки. Трябва да бъдат намерени точните димензии и стил, кореспондиращ с мястото, където се строи.

71

Анонимен

преди 1 седмица

Ето къде ще си разхождам кучето! Дано не препика нещо там, че то горкото от история и пропаганда не разбира нищо горкото!