20

Анонимен

преди 3 седмици

Като чуя някой да каже, че детето му е отличник на фона на днешното образование, почвам да се преструвам, че вярвам на казаното. Хаха

19

Учебник

преди 3 седмици

Подрастващото поколение расте с технологиите на Фейсбук и Истаграм. А проблема с различните клавиатури не го разбрах.

18

Ама

преди 3 седмици

И без това изпитите в по-голямата си част са тип анкети, така че вместо да ограждат отговори, ще маркират на компютър. А аудиозаписите и текста после разбират, че не е бил ясен.

17

Анонимен

преди 3 седмици

Преди няколко месеца в много от централните медии имаше информации за някакво софиянче, занимаващо се по математика при Мадлен ......, което било показало много високи резултати някъде си, Хубаво, Дотук. Като го дадоха по телевизията как пише, се вижда, че едвам държи писалото, не може да си сгъне пръстите и написаното от него е с ......почерк. Не знам как държи вилица или лъжица, за нож съвсем.Подозирам, че някои големци имат потомство с подобно двигателно развитие.

16

Анонимен

преди 3 седмици

Резултатите от матурите на 12 клас са излязли вече, ама като гледам май ги е срам да ги обявят...

15

Анонимен

преди 3 седмици

българина е тарикат. обича да се надлъгва с живота, не да се бори за мечтите си. за какво му е даскало, като умните и начетените стават или емигранти или са в мрежата на тарикатите.

14

Анонимен

преди 3 седмици

от децата ви нищо не става и храна за домашни любимци не става.. всеки гледа учи лесното и мекото и накрая и началник да стане.

13

Анонимен

преди 3 седмици

Откакто в училищата въведоха дъски, на които се пише с маркер, учителите пишат все по-малко, за да местят средства. Подражавайки, учениците също пишат все по-малко. включително по езици, включително по български. Това, освен че оставя мозъка недоразвит в тези чсти които отговарят за абстрактното мислене и а фината моторика, прави "ученето" пасивно. По всичко. И създава погрешната представа, че компютърът знае и може всичко и няма нужда от много озорване. И в други сфери също остават немислещи.

12

Анонимен

преди 3 седмици

О, ама какво по-подходящо за такваз нация техническа, от това матурите да са онлайн! От сега предвиждам как успехът резко ще скочи от 3 на 6, всички ще са доволни, ще могат да отчетат повишаване качеството на образованието и никой няма да мрънка, че е съсипано образованието ни и защо учениците имат ниски резултати, учителите ще поискат повишение заради усилената си работа да постигнат такъв небивал успех, учениците ще кандидатстват с 6.00 и ще бъдат приети навсякъде. Сички ще са хепи, кво!

11

9

преди 3 седмици

"Вечният спец" по обжразованието накрая изплщ камъчето, като каза, че изпитването чрез компютър се прави, защото на проверяващите имбило много трудно, на организаторите на изпитите им било много трудно. А защо им е трудно? Защото , на-вече, учениците, поради това, че не пишат на ръка, НЕ УМЕЯТ да пишат ЧЕТЛИВО. Голяма част от хората трудно биха си прочели и това, което сами са написали. Защото от тях не се е изисквало, в повечето случаи. Изпитането е "за по-лесно" тука има - тука нема.

10

Анонимен

преди 3 седмици

българското даскало произвежда най-вече наркомани.

9

Анонимен

преди 3 седмици

Пуснах да слушам разговора и изпитвам ужас от нивото на мислене на вечния представител на директорите (канят само този). Как е възможно директор да приравнява писането на ръка с натискането на компптъра!!!!! Това , първо, са различни места в мозъка!!!!!! Различно е от биологична гледна точка. 2. Избягването на писане на ръка е доказателство за лоша грамотност, ДОКАЗАТЕЛСТВО. Зашото човекът вечно е позлвал коректори, Защото, също, по почерка се виждат и мозъчни болести. ...

8

Някои мислят,че

преди 3 седмици

Тестовете на изпитите са много лесни.А не е така.Те да направени,не за да се види какво знаят учениците,а за да ги объркат максимално и да не могат да покажат дори това,което знаят.

7

А този

преди 3 седмици

Диян,който е директор сигурно от 20 години, е се ми чувства виновен за ниското ниво на образованието?

6

Откровено

преди 3 седмици

Тоа е за затвора, че й ще му ареса даже.

5

Ти да видиш!

преди 3 седмици

Да се научат криво-ляво да пишат и четЪт и това им е достатъчно, повече не им трябва. Лошото е, че повечето и с това не се справят!Стратегията от поне 20 години сработи!Мислете му!

4

Анонимен

преди 3 седмици

Откровени двойки на всички у-ци ли искате да напишете, бре?! Не е от стреса, ами ако го въведат догодина - ще има 60-70% двойки, тук-там някоя петица-пестица и другото - тройки

3

Идеалист

преди 3 седмици

Итересувам се от образованието, защото имам 5 внука от 1 до 5 клас в разлини градове вклщчително в София и 2 обласни града. Това,което говорят, политици и чиновници са необмислени неща, постоянно се намаляват изискванията за занание и се опитват понижат сложноста на изпитите от една страна, а от друга утежняват материала и нарочно прявят учебниците прекалено цветни за да стимулират картинното мислене, което преобладава вече в две поколения. Трябват им хора хора с елементюарно мислене.

2

Анонимен

преди 3 седмици

Че за какво е българската образователна система изобщо. Някой трябва да ги научи как да позват чат джи пи ти в детската градина и от там и сами могат да продължат

1

Анонимен

преди 3 седмици

Ключовото в неговото изказване е че по-високите резултати пак са ниски. Т.е. затъпяването продължава с пълна сила.