38

Анонимен

преди 3 седмици

До Иван - СПестяванията къде ги държите?

37

Анонимен

преди 3 седмици

"Държавата като субект не ти е длъжна с нищо, все едно всеки да е длъжен на всеки. Всеки според качествата си плаща данъци и има защита на собствеността си от държавата" - Т.е. дъравата е просто една компания, която предлага абонамент? ХАХАХХАХ ... Ох че сте и вие ...

36

Държавата България

преди 3 седмици

Държавата , това са всички граждани , принадлежащи на съответната територия, определена със държавни граници. Държавата като субект не ти е длъжна с нищо, все едно всеки да е длъжен на всеки. Всеки според качествата си плаща данъци и има защита на собствеността си от държавата. Децата са лична отговорност на семействата , а не предмет за спекулации.

35

Един Българин

преди 3 седмици

До до 31 Така е и аз плащам достатъчно данъци за да има такива заведения за децата. Най-добре в детските градини лятото т.к. училищата не винаги са ти в квартала. Нашата може да побере бая деца, но помещенията не се използват рационално. И да , не всеки има баби и дядовци, а за да имаме 2 или 3 деца трябва или да ми приспадат разходите от годишния данък или да ми осигури условия да работя. Ако трябва да избирам работа или деца напускам и няма никакви данъци за държавата.

34

до 31

преди 3 седмици

държавата е длъжна след като иска да те цеди, да ти осигури поне възможността да се трудиш и издържаш семейство, т.е. поне детски заведения

33

до 33

преди 3 седмици

гледаш си го сам, не работиш следователно и данъци не плащаш, държавата хем е заинтересована родителите да работят, хем не осигурява детски градини, а ти явно нямаш деца, как ще ти е да гледаш деца без пари?....

32

Анонимен

преди 3 седмици

иначе раждайте деца.... децата станаха лукс за българите, но виж за етноса, децата носят пари без да работят, това е тежкото наследство от герп, за 12 години не можаха да осигурят градини дори за малкото деца, които се разждат в Бг

31

Анонимен

преди 3 седмици

До Христо ХристовЖена ми е лекар... Много си глупав. И какво срамно има дори и да беше фризьорка. Вие сте един комплексиран човек който обижда хората защото не са милионери. Имам лоши новини за вас господин специален клошар. 98 процента от населението на Земята не са милионери. Това не означава че са лоши или от тях няма смисъл. Вие сте озлобен малък човек който има душа на мишка и уста с размерите на тоалетна.

30

До учител

преди 3 седмици

Безплатно е било само в кратуната ти. Такива като теб трябва да бъдат гонени от училище!

29

До 31

преди 3 седмици

Гледаш си го сам. Никой не ти е длъжен.

28

Анонимен

преди 3 седмици

До 28.... това ИИ вече втора година не може да ни измести...... а съществува повече от 50 години....

27

Анонимен

преди 3 седмици

добре де, хората работят за до 2000лв (както и да ни въртят че се вдигали) как плащаш по 2-3 хилки да ти гледат детето?... с какво и къде живеят тези хора? не всички имат помощ от баби

26

Джо

преди 3 седмици

Да се занимаваш със чужди деца, да поемеш отговорност за живота им и здравето им е голяма отговорност и струва много скъпо. Много скъп вид услуга е. Плащат на разни неграмотници "айти", "ейчар" и подобни безумни длъжности десетки хиляди левове на месец. Ще плащате и на забавачки хиляди иначе си гледайте врещящите същества сами.

25

До 23

преди 3 седмици

Отиваш някъде по джоба ти. Опция 2 пращаш децата при баба и дядо. Никой не е длъжен да се съобразява с това, че си неплатежоспособен. Никой не ти е длъжен да ти гледа децата без пари.

24

Нормалност

преди 3 седмици

До ИванБраво на вас Иван, да ви кажа, че не всички са били по дискотеките докато вие сте учил. Само да ви попитам, ако е удобно, какво може да направи касиерката в магазина от който пазарувате за да си гледа детето? Или готвача в ресторанта в който ходите, има още много примери? А и какво ще работите след година две, когато ИИ ще ви замени?

23

Иван

преди 3 седмици

Аз съм програмист на 18 хиляди лева заплата, жена ми ЕйЧар на 12 хиляди лева. Имаме 2 деца. За нас не е проблем и плащаме по 4 хиляди лева на месец за училища, забавачки и спорт. Но, кой за каквото учил. Докато вие ходихте по дискотеки и излизахте с приятели, аз залягах над учебниците по програмиране и математика, а жена ми по психология и трудово-организационна психология.

22

Един Българин

преди 3 седмици

Къде я социалната политика? Нали на държавата и трябват умни и способни деца? Ако е нещо да им развива главите да, но за гледане аз и 400лв не давам. 400*25 = 10 000 на месец. Има и за 2 заплати на учителки, наема и 5000лв за секретарката на шефа месечно. Защо не ги гледат до 4ти клас в детските градини или в училищата? Има занимални за 14 дена - много "хубаво" ама не стига.

21

Анонимен

преди 3 седмици

В София живеят 2 милиона човека.Много малко от тях могат да изкарат 2000 да ги платят за забавачка и да живеят нормално. Не говоря за кохортите държавни чиновници на 10000 заплата и вече световно известните бг програмисти- трилионери.

20

Учител

преди 3 седмици

Е, едно време имаше безплатни градски лагери през месец юни. Всеки ден водехме децата на културни мероприятия в Двореца на пионерите - театрални постановки, кино, спортни игри. После на обяд в училищния стол. Всичко беше безплатно. А, ние, учителите просто бяхме на работа. Нямаше НВО за 4.клас и матури. Имаше грижи за децата. Имаше летни лагери на море и планина. Картите струваха 12-14 лева, условията бяха разкошни. Сега печелят Мончовци, издателства и откровени търгаши!

19

Анонимен

преди 3 седмици

19 - "дъртите рептили", които са те отгледали не са ти длъжни с абсолютно нищо, откакто си навършил 18. Време им е на хората да се занимават с нещо, което на тях им е интересно, а не да "слугуват" на неблагодарните си отрочета, които вместо да се раздват на времето с децата си, гледат само как да ги шитнат някъде, че да могат да "живеят". Не забрявй, че един ден и ти ще си "дърт рептил".