20

Анонимен

преди 3 седмици

Дрън-дрън. То ако беше само образование добре сички щеха само да учат и немаше кой да бачка на бизнеса. Сичко е направено така че е добре за бизнеса само но не и за народа.

19

към к.18

преди 3 седмици

СУ в тазгодишнта световна класация на университетите също заема място в диапазона 1200+. Мисля, че студентите няма да са очаровани от мястото в тази класация, но ректорът на СУ за разлика от този на ТУ,който се хвали с това постижение, срамежливо си мълчи.

18

Анонимен

преди 3 седмици

Професоре, единственият университет от предВАКовския период,който заемаше място 600+, беше СУ. Сега СУ и ТУ имат класация 1200+. Това хич не е за хвалба. За сравнение: ТУ в Крагуевац Срб : класация 401-500, университетът в Атина - класация 351-400, университетът в Букурещ - класация 501-600. А вие се хвалите, че университетът ви има класация 1200+ ! Засрамете се,професоре!

17

Анонимен

преди 3 седмици

Фаххохшуле - висше училище за приложни науки .. В Германия го има във всеки град , технически науки и бизнес . докторски програми не прадлагат или предлагат по изключение , обикновенно е до бакалавър .. Там командва бизнеса , обучението е приложно насочено ..

16

Анонимен

преди 3 седмици

здравеопазване и бизнес трябва да са заедно :)))

15

Анонимен

преди 3 седмици

До Анонимен 14 - Какви са тези училища в Германия, за които пишеш?

14

Анонимен

преди 3 седмици

Университета те подготвя за следващите 50г.. А бизнеса максималния пу план е 4-5г.Така че бизнеса няма място в университетите... Да си направят ФахгохШулета като в Германия и да командват..

13

Анонимен

преди 3 седмици

Празни приказки говори ректора! Бизнеса няма място да дава тон на университетите. Залитането "куцо и сакато" да получава висше образование по измислени прагматични и пр. частични трудови позиции е несъстоятелно. За това има срдно специално или дори професиопнални курсове. Висшето познание трябва да си остане академично и секторно профилирано. За специфични позиции бизнеса да си ги доубочава.

12

Анонимен

преди 3 седмици

На 5 милиона население не може да има повече от 1-2 добри университета , такава стастиската по света.. а това са ТУ-СУ .. Няма качествен материал студенти за добри университети..

11

Анонимен

преди 3 седмици

Аз мнго доволен от ТУ-София и родината .. Никъде няма да бегам .. Взех и германска диплома от университет парньор на ТУ-София .. Никой от колегите не е избягал в Германия.. От запада вече нищо става.. Не ни пука кой ще е хегемемона и дали запада ще умре ..

10

ТУ

преди 3 седмици

По мое време бяха такива тъпотии, доценти и професори се гавреха със студентите. Не можеш да отидеш на изпит по математика, на теорията и да ти задатат въпрос да кажеш какво пише на страница 238 от учебника. Или пък предаваш проект по чертане и водещия упражнеята пуши цигра и угарките му падат по чертежа.. после чертежа на ново... Да не говорим, че всичко се правеше на ръка и ако случайно го чертаеш на Аутокад, подпис няма как да видиш... Имахме 10 часа обучение по Аутокад... трагедия..

9

Един Българин

преди 3 седмици

До 1: Аз завърших ТУ София и никога не съм си и мислил да заминавам в чужбина. Освен че "всичко Българско и Родно - любя, тача и милея" тук все още има и нормални хора, които не смятат че "дъгата" (нищо против, но да не се натрапва) е по-важна от масата., имаме прекрасна природа и все още нормални междусъседски отношения. Ако човек е учил, а не е бил само на купони (не че съм се лишавал от нещо) , ако има желание да се развива и след това не виждам пречки пред реализацията и добър живот.

8

Анонимен

преди 3 седмици

голяма част оставали в България... че къде да отидат, то само некадърници се произвеждат. Колко пари сме им налели в зали и оборудването, тия мислят само откъде да изкопчат повече кеш да си раздадат бонуси, да им го туря на нещастниците.

7

Как да им се даде

преди 3 седмици

един милиард както било в Германия, след като тук важи правилото "Дядо му професор, баща му професор, и той професор!" Важи дори в случаите, когато внучето е с леки психични отклонения! Пиша това не само защото загубих известно време в БАН, докато проумея, че искам ли да постигна нещо, трябва да бягам оттам с 200 км/час. В няколко сродни института имаше няколко цоглавци, които си бяха за помощно училище, но нали са професорски роднини, правиха редовни докторантури, а аз - свободна докторантура!

6

морски

преди 3 седмици

Знаем го тукашния бизнеДС, със поДСтавени лица, "наши хора".

5

селянин

преди 3 седмици

хи хи хи каквото образованието таков и бизнесо

4

ъъъъъъъ

преди 3 седмици

а арман , мара и кольо идвали :)

3

Ееей, професоре!

преди 3 седмици

Къде остава ръководната роля на Партията??? Образоваание и бизнес да били заедно, ама като няма идеология, накъде си се запътил, бе? Които бяха верни на партията-майка-столетница, сега са по върховете и на бизнеса, и на образованието, без значение какво знаят и какво могат. Който разчиташе само на знания и способности, и през соца, и днес е последна дупка на кавала и работи за хитреците!

2

Анонимен

преди 3 седмици

След 35 години демокрация най-после го осъзнахте.След още толкова ще го въведете.

1

Хахахахахахахахахаха

преди 3 седмици

Голяма част от студентите ви не могат да си намерят стойностна работа на Запад ЗАРАДИ скапанто образование, което им давате. Остават тук докато натрупат опит и знания. След това заминават :) Тъжната истина за БГ образУванието, което наричате образОвание!