5

Анонимен

преди 3 седмици

До 3 То описаното в статията не е по джоба и на средния италианец през цялата година, а примерно преди 100г не е съществувало. Жито, добре за целогодишно извън баш чукарите на юг в Сицилия. Плодове- 2-3 месеца по малко. Береш грозде, ама то се разваля за дни и пак го ядеш догодина чак. Домати(макар че допреди 200г никой не ги е ял в Европа) държат 2-3 дни след беритба.... Основната храна винаги е била животинска- месо, млечни, риба и много тестени(защото са по-евтини). Другото е бля-бля.

4

Анонимен

преди 3 седмици

Вярно ли описаното е средиземноморска диета?Доктор в интервю разказваше как го учудило храненето в най-дълголетното село в Европа, което е в Сицилия.Вярно "ядат месо" само веднъж на седмица- събират родата и колят коза. Иначе от сутринта сирене и всякакви видове сушено месо.Местното сирене- козле суче до пресищане, колят го и сиренето ферментира в стомаха.Мазнини- само зехтин и масло.Плодове и зеленчуци само лятото- ядат само от градините си и няма реколта зимата. Жито почти няма,от там и хляб

3

Анонимен

преди 3 седмици

Храната е само част от всичко. Начина на живот също. Средиземноорския режим на хранене е прекрасен, но не е по джоба на всеки (вкуса отделно). И на последно пясто,когато си около морето, тази храна върви интуитивно. Но когато си в Мюнхен или София някак си не пасва,

2

до 1

преди 3 седмици

До Анонимен,плюскане е вашето,да преяждаш с луканка всеки ден,шльокавица и туршия,ама акъл ще даваш на хората дето са на светлинни години от вас като култура на хранене,просто гроздето ви е много кисело,никой не ви е виновен,че имате бедна кухня,наследена от Османската Империя и от студения ви климат нямате и една стотна от продуктите на Средиземноморието,само злоба и алчност ръсите

1

Анонимен

преди 3 седмици

Не става само с п.люскане трябва и мотика :)))