31

Анонимен

преди 3 седмици

Боже, какви грантаджийски *** назначават вече, не правят разлика между Тайван и Тайланд!

30

Dj

преди 3 седмици

Всички пари на света са дълг на държавата към банките. Всяка една банкнота , която държавата използва е изтеглена назаем от банките, в замяна на държавни ценни книжа. Означава, че ако държавата не върне парите, банката разполага с държавата. САЩ са на ръба на фалит и всички богати държави подкрепяни от САЩ също. Заемът никога не се връща, защото парите за лихвата не съществуват и трябва да се изтегли отново заем. Което означава, че трябва да се експлоатират нови територии. Украйна е много важна.

29

пияница мистик

преди 3 седмици

Всъщност не САЩ, а точно Китай сее разединение и напрежение. Подведоха се по акъла на джуджето психопат от Кремля и решиха, че както той може да си нападне Украйна и да иска да си я прилапа, те що пък да не си вземат Тайланд. Само за едно са прави. Че САЩ наистина има егоистични геоинтереси. Защото само Тайланд в целият свят могат да произвеждат микрочипове. За лаптопи, компютри и телефони и то на качество недостижимо нито от САЩ, нито от Китай, нито от Япония. Имат някакви супер бели стаи и машини и са недостижими

28

43657

преди 3 седмици

Тоя, филм го гледахме скоро - Украйна & Русия. Сега, сценария същия, измислете нещо друго, ако не питайте

27

Олимпий Панов

преди 3 седмици

Китай в Азия а Америка в цял свят!Нагли наркомани!

26

Анонимен

преди 3 седмици

И най вече в Европа!!!

25

Анонимен

преди 3 седмици

САЩ мин пенсия 1940дл, средна пенсия в комунистически Китай 43лв и то такава има право да взема всеки шести китаец- 30 000 000 китайци живеят в пещери и дупки, ето тази огромна социална разлика прави нещата напрегнати...В САЩ има огромни китайски и руски квартали- само дето в Китай и Раши стан - няма американски квартали, по света живеят над 20 000 000 руснаци, във фалиралата Германия живеят межди 2/3 000 000 руснаци- защо не са при бащиците, а в тоя лош запад?!

24

Америакномучилките,

преди 3 седмици

ТА Какво говорехте за китайската подкрепа за запада срещу Русия? :):)

23

вярно е, прав си!

преди 3 седмици

До Анонимен 18 Така е! Много си прав! Всеки съюзник на САЩ е богат. Ние например сме много богати!

22

До 15

преди 3 седмици

Факт! Кюрди, турци, роми, араби, африканци са като близнаци.

21

Христо Христов

преди 3 седмици

До 19 "Икономиката на Китай зависи от банковците с парите. ... и ЕС." - Ко каза?

20

Христо Христов

преди 3 седмици

И Китай не са цвете, но са прави. Китай трябва да спонсорира азиатските държави да изритат миризливия американски ботуш от региона.

19

До 13

преди 3 седмици

Сам го каза. Икономиката на Китай зависи от банковците с парите. СаЩ и ЕС. Те я движат на 90%.

18

Анонимен

преди 3 седмици

Ми не. Където САЩ има съюзник, говорим за богата държава. Ето ви Тайван с БВП на глава от населението десетократен на голташки Китай с кейдж дуелърите самоубийци. Едно парче демокрация, населено с борбени хора, избягали от комунизма. Изобщо, всеки съюзник на САЩ е богат. Взимаме за пример Сингапур. Сравняваме със стряскащо бедния Виетнам, пръв приятел на голташка Русия.

17

Анонимен

преди 3 седмици

Където стъпи сша само войни започват

16

По същество

преди 3 седмици

Не само в Азия, драги ми жълтурко. Навсякъде където могат, дори вкъщи. Все едно американските и западните елити не са пробутвали наркотици, терористични атаки и т.н. срещу собственото си население за собствена облага.

15

Анонимен

преди 3 седмици

"Същите са и в Турция,където лъжат като луди,че има разлика между турци и кюрди" - Кажи го същото на няколко души от кюрдски произход, па да видим колко шамара ще изядеш ...

14

Развеселен

преди 3 седмици

Правенето на съюзи е ОБРАТНОТО на "разединение". Тия пак са препили с авторитарна пропаганда.

13

Анонимен

преди 3 седмици

Само искам да кажа, какво става, ако се секне производството в Тайван - Apple, nVidea, Qualcomm, Broadcom, Intel, AMD - компании за почти 7 трилиона, буквално ще бъдат секнати. Няма да има, кой да прави чиповете в такива количества, толкова бързо, толкова евтино и най-важното - на такова високо ниво. Топ 20 производителя на полупроводници са TSMC в Тайван на първо място, а останлите 19 са в Китай. ТОва означава, че световната икономика или ще работи с Китай или ще е с 20 години назад.

12

СЕНТО,СЕАТО!

преди 3 седмици

Навремето през 50-те години на 20 век, американците бяха създали в Близкия изток и в Азия СЕНТО и СЕАТО, две копия на НАТО, като и в двете Америка играеше ръководна роля. В края на 70-те и началото на 80-те те се разпаднаха, особено единият пакт след иранската революция на Хомейни. Тогава янките въоръжаваха и подкрепяха Саддам Хюсеин (Ирак) против Иран. До 1979 г шахиншахът на Иран Мохамад Реза Пахлави беше дясната ръка на Америка в Близкия изток. Тяхното протеже заедно с Израел.