61

Гризел

преди 3 седмици

Важно е Божието,а не човешкото одобрение.Ако някой служи на Бога,той няма нужда от одобрението на някой управник или духовник,особено ако той е пристрастен и необективен.

60

Анонимен

преди 3 седмици

това е одобрение на разкола в украинската църква, с Николай Пловдивски и нашата църква върви към разкол, нещо повече, той участва в предизборната кампания на Пеевски в Родопите, има снимки на които пловдивският митрополит е с пеевски при предизборните му мероприятия

59

Лагрестин

преди 3 седмици

Всяка църква е автономна.Това се отнася и за българската,и за украинската църква.Имперските амбиции на Русия не ни засягат.Важното за дадена църква е това дали е угодна на Бога,а не дали дадена чужда държава я признава.Големите държави се взеха за прекалено значими.Никой не го интересува кого признават за държава и чия църква признават.Важното е Божието слово и Благовестието да се проповядват на родния език на всеки.А имперските амбиции на този или онзи не вълнуват никого.

58

Шок

преди 3 седмици

До АнонименИсус също не е знаел български .

57

Анонимен

преди 3 седмици

От година - две сигнализирам, че в СВ Неделя се пее на турски , а тази година и на персийски?Оказа се под давление от синода.Продали са ни на исляма.Искат да излямизират България и ще го направят самите попове.Ужас е, аз в православна черква няма да стъпя повече.Тотално са компрометирани, тотално.И с тези азиатски бради, нима не виждате какво става, тези хора не са за Европа.

56

Помпещ

преди 3 седмици

Това че на погребението на патриарх Неофит се пя на ГРЪЦКИ на никого не направи впечатление. Това че Вортоломей /бивш офицер от турската армия / ще участва в избора на новия патриарх отново не прави впечатление . Но иначе сме много принципни , дори Пеевски се обади.

55

до

преди 3 седмици

В ислямския свят не се ли избиват пък сунити и шиити?И ти говориш наизуст.Приемай си исляма като искаш, ама не си за Европа.Ислямът е азиатска религия и е за друга култура свързана с асирия, вавилон и персия.Тук е съвсем различна гръко римска цивилизация, която се прелива в християнството.И кой ти каза, че католиците са педофили?Някой лява медия ли?

54

За ада всинца!

преди 3 седмици

...в сегашния ви вид всичките до един сте за ада!До оня ден бяхте част от една дива,варварска и античовешка система,в която тъпчехте свободите и правата на малцинствата,нямахте страх от бога,льжехте,крадяхте масово от фабрики,заводи,ткзс-та-кой каквото намери,крадяхте собствения си труд,собствената си страна,бъдещето на децата ви!Днес правите същото начело с дебеловратите водещи на държавата,ненаситни,алчни за повече и повече и си мислите,че с една свещ ще се оправят нещата,че сте се очистили!!

53

Покайте се навреме!

преди 3 седмици

Трябва да се забрани това ненужно ортодоксално православие!Всичките миряни са бивши комунисти,невярващи в нищо,потънали в алкохол,разврат,корупция,доноси,предателство!До оня ден предаваха приятел,съсед,колега!Само с палене на свещ вярващ не ставаш!Фалш!Трябва да минат поколения за да се появят истински вярващи!Пък и може ли от амвона да се зове за унищожение на братя по вяра,в случая украинците?!Католиците-там пък гъмжи от педофили!Закрийте ги и 2те религии и станете мюсюлмани!Най святата религи

52

Явно след

преди 3 седмици

150 години самостоятелна българска църква отново фанариотите ще ни яхнат. Антим I ще се пробърне в гроба. *** Николай (срам е да се нарече български епископ) безотговорно обезсмисля борбата на поколения велики българи в собствена изгода.

51

Много добре

преди 3 седмици

Колкото по далече от русия,толкова сме по далече от просия.

50

Жоро

преди 3 седмици

Матей 12:34"Рожби ехидни! Как може да говорите добро, когато сте зли? Защото от препълнено сърце говорят устата."

49

Анонимен

преди 3 седмици

Коя църква? Тази ,чийто патриарх след влизането на руски войски в Украйна каза "МЬЙ НИКОГО НЕ НАПАДАЛИ"? Тази ли църква ще си позволява да се скара ?

48

Анонимен

преди 3 седмици

Руската църква вече не е фактор, всички православни ги отрязаха. Вече вселенската патриаршия е водеща.

47

Анонимен

преди 3 седмици

Този "божи" човек, с демагогията си и арогантното си отношение към църковните дела,ще прогони истинските християни от църквите,техните храмове. Отдаден на Господ веднъж,ти забравяш за лукса и охолния живот.Иначе,минаваш в семейството на бълг. олигарси,които никнат всеки ден в обрулената ни държава.

46

Пловдив

преди 3 седмици

Нашите божи чада много са игриви , едни за себе си мислят други обикалят с лампионите и скъпите часовници .

45

Анонимен

преди 3 седмици

РПЦ в ада вечно да гори. Тя си знае защо.

44

до 38

преди 3 седмици

Да! Милиони българи живеят в "свещена простота". И това не е осъдително. проблемът е, че тези, които са на позиция да се наричат "елит", са крайно неуки, повече - самодоволни от собственото си невежество.

43

Анонимен

преди 3 седмици

ФСБ "православие" и православно християнство са различни неща. Статията го доказва.

42

до

преди 3 седмици

Глупости, Невски е васал на приелите вече исляма ТАТАРИ.И умира като жалък васал измъчван от татарина.Каква толерантност , какви модели.Глупости на търкалета.