7

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 3 "Редовно се продават екземпляри от 50-те за по 2-3 милиона евро." Да, защото това са екземпляри с екстремно малък брой произведени тогава. Сегашните Патек се произвеждат в десетократно или стократно по-големи серии. Все пак е приятно, че има хора, които се интересуват и оценяват такива неща. Радвам се.

6

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 1 "Хубавият часовник е инвестиция, която покачва стойността си във времето." Това е погрешно схващане, което се е формирало в "златните" години на луксозните марки - между 1992 и 2022. Също така важи само за определени модели на оределени марки дори в тези години.

5

Анонимен

преди 3 месеца

До 5 - то няма гаранция и че акциите на Тесла и Епъл ще са на печалба след 15 години, но народа инвестира масово в тях. За мен, швейцарските автоматици са наравно с недвижимите имоти и картините са си сигурна и инвестиция за хора, които разбират за какво си дават парите. Дори и за златото не може да се абе подобно нещо.

4

аз също

преди 3 месеца

Малко се промениха нещата при часовниците, имам в предвид качествени швейцарски автоматици. Факт е, че цените имат тенденция надолу. Няма гаранция, че един сегашен Rolex ще е двойно след, да речем 15 години!

3

Анонимен

преди 3 месеца

Не трябва да се подценява силата на часовниците като инвестиционен инструмент. Най-скъпата марка в света, Патек Филип, е нещо като джобен дворец. Има продаден часовник от марката за 24 милиона долара. Редовно се продават екземпляри от 50-те за по 2-3 милиона евро. Така че, е нормално да си колекционер на маркови часовници. Същото като да си колекционер на изкуство на известни творци. Стига да имаш средствата, това е много по-добра инвестиция от недвижимите имоти или акциите.

2

Нури

преди 3 месеца

Защото е Ценител

1

Анонимен

преди 3 месеца

Хубавият часовник е инвестиция, която покачва стойността си във времето. Не случайно се чака на опашка да си купиш нов Ролекс. Ако го купиш нов за 15к евра и имаш търпението да го задържиш 15-20 години, може да го продадеш на четворна цена.