Снимка Фейсбук

Треньорът хит на годината Шаби Алонсо е маниак на тема часовници. Но първият в колекцията му е от невероятния финал в Истанбул, изигран на 25 май 2005 година, на стадион „Кемал Ататюрк“, между Милан и Ливърпул.

Той завърши с изпълнения на дузпи след 3:3 в редовното време, при един от най-великите обрати във футболната история. Мач, който несъмнено ще се помни завинаги.

Тогава "Ливърпул", в който играе Алонсо, спечели Шапионската лига. След мача собственикът на една от най-скъпите марки часовници в света Франк Мюлер подари на всеки от отбора по един уникален часовник на фирмата със специална индивидуална маркировка. И след този подарък Алонсо се запалва.

Неговата колекция расте, след като добавя към нея възпоменателни часовници за победите на Европейското и Световното първенство. И се започва - всеки особен момент от кариерата на Шаби Алонсо е подпечатан с часовник в колекцията му. Нещо като машина на времето - слагаш го на ръката и  се пренасяш в бясната атмосфера на  стадиона в Истанбул или в деня на разгрома над италианците на "Олимпийския стадион".

Сега колекцията на Алонсо е огромна, но на въпроса кой му е любимият той винаги отговаря - победният часовник срещу "Милан".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase