70

555

преди 4 седмици

Те това си го знаем без да четем статията , ген Z

69

Анонимен

преди 4 седмици

И по рано ни им се работеше,но ги ЗАДЪЛЖАВАХА!!!

68

Т

преди 1 месец

Ако работата е най важното у животъ това е диагноза

67

Т

преди 1 месец

И за 30+ работата не е най важното

66

До Младите /64/

преди 1 месец

Защо тогава статистиката отчита, че у нас в градовете хората живеят с около три години повече в сравнение с тези от селата? Нали на село и въздухът, и храната са чисти, няма блъсканица по улиците и в транспорта, няма шум от много автомобили, хората се движат пеша, отглеждат зеленчуци и ***, т.е. не се заседяват като онези, които работят на бюро. Върви, че разбери!

65

Анонимен

преди 1 месец

Системата се изкриви прекалено много, вече са малко които могат да си се представят в собствено жилище, с платени сметки и нормален живот с партньор и деца. В Испания (и не само) младите хора дори не ги одобрят за ипотека, камоли да повярват че някога ще изплатят апартамент - освен ако не е във фавелите.

64

Кукунела Снайпера

преди 1 месец

За ми$$ирките НЕ грантовете в КЕШ е най-важното нещо...

63

Младите

преди 1 месец

няма да доживеят до 65 за пенсия. В някои държави пенсионната възраст се увеличи 67 - 75 г. От десет години забелязвам тенденция възрастта смъртност да пада драстично следствие на: стрес, некачествена храна и вода, мръсен въздух, престъпност. Родителите на бащите и майките ни средно са живели между 80 - 95 г. Сега масово хората получават първи инфаркт и инсулт на 62 г., както и други сериозни болести. Не го мислете, живейте си живота. Спасението засега е по селата, но е временно решение за ЕС.

62

Eeeee

преди 1 месец

Как да работят с тия две дИца на 16 години ве бате? Па и държавата дава деЦки,

61

Бизнес

преди 1 месец

Проблемът на бизнесът е че просто не вижда действителноста - ниско ниво на автоматизация в заводите и цеховете - непрекъсната нужда от работна ръка. *** то е ясно джипа и луксозната къща са по еажни от автоматизирания конеейер нъл тъй ;) Само че нема кой да ви работи вече - никой не ще цел живот да се хаби за еднообразна и досадна работа. За 30 години българското общество доста забогатя и целите и стремежите на младите хора са други - който не ги вижда ще гори

60

Браво Деца!

преди 1 месец

Работа само срещу добро заплащане. Бягайте в държави, където все още няма цифрова диктатура, имат качествени зеленчуци, месо, вода, въздух, Спокоен живот за децата ви. И бръмбарите, ГМО, синтетични храни не са нормална храна за населението. От около 258 държави, 196 са се съгласили за поетапно приемане на Цифрови единици. При изграждане на трудови навици внимателно избирайте държавите и професиите, а те са: Лекар, Майстор коли, Майстор къщи - с тези професии, гладни няма да останете..

59

Ха

преди 1 месец

Няма какво да се злобее - в крайна сметка децата са прави, най - добре е да се работи за осигуровки някъде без напъване, или сам да си ги внасяш а парите за живот да идват от друг собствен бизнес, наеми , ренти и т.н. Това че има хора които нито са имали ъкъл нито образование да постигнат това си е проблем на тези хора - да са мислили навремето а не да са висели по кафетата в ученическите си и студентските години. Младите са много по умни и предприемчиви от нас и добре се ориентират

58

Анонимен

преди 1 месец

Татко носи, мама меси... естествено, че работата няма да е приоритет. И на мен всичко да ми е платено и дадено на готово и аз няма да се тревожа за работата толкова. Едно е да работиш за джобни, друго за да живееш. Обаче родителите са до време и като нямаш стаж и трудови навици ще стане страшно, че в Onlyfans не търсят 50 годишни, нито някой ще тъпси 50 годишен инфлуенсър, ама к'во ни пука на 20.

57

разбира се ,че

преди 1 месец

работата не е важна за младите . Расте мързеливо ,глупаво и некадърно поколение. така и така ,държавата ще им дава социални , а като стигнат до пенсия ,ще взимат с малка разлика такава от тия дето са се блъскали 40-45 години да работят .

56

Може

преди 1 месец

Докато има селяни които ще идват в големите градове за да работят и да плащат наеми ще има и хора които съответно ще си живеят живота със по скромни но достатъчни доходи. На младини и здравни осигуровки не ти трябват така че ти е през оная работа за бачкане с договор. Евала деца само така :)

55

Анонимен

преди 1 месец

От бачкане може само да се изгърбиш :)))

54

в НПО-то на топличко

преди 1 месец

В НПО-то работа винаги ще има. На топличко, на мекичко! Работи се срещу интересите на държавата, но пък плащат добре. Вижте ги в Казакстан, Грузия и другите станове. Там младите хора на 90% са в НПО-тата и смукват от дащната англоамериканска гъ-р-да, закачени за държавния бюджет на ФАЩ. Затова като тръгнаха да приемат закона за чуждите агенти в Грузия, народът масово наизскочи по улиците. На никого не му се става лт топлото уютно НПО кресло.

53

Баба Гошка

преди 1 месец

Кой ви ги пише заглавията? Българският словоред не е задължителен, но така, както е написано, го прочетох: За младите работата е най-важното нещо, и си рекнах, брех де такъв късмет. бабините ми работни и хубави деца, ама после чета коментарите и било на обратно. Не- то трябва да е пред е- то да го отрече? Както и да е. Никой вече не ще да работи. Малки бизнеси щели да правят? С какво? 95% от малките бизнеси фалират до 5 години. Обувки ли ще лъскат на гарата или бастуни? Не става лесно

52

Анонимен

преди 1 месец

Това което казва интервюираната но сама не го осъзнава е че поколението Z са далавераджии и схемаджии. Уж учели и се квалифицирали ама после не работели. Е що учиш като не мислиш да рАботиш бе Аланкоу?? Аааа щото мама и тате плащат училището и така по 2-3 висши а после пак така.

51

Анонимен

преди 1 месец

В Западна Европа доходи над 1000 евро на месец се облагат с 50% данък. А в Бг КОГА???