192

Я, па Я

преди 3 месеца

До Анонимен 175ти. Пий си хапчетата по редовно и препрочитай Маркс за успокоение. понеже сме закъсали брутално днес БГ е страната с най много закупени нови коли на глава. За това не ни побират магистралите като тръгнем на почивка в Гърция и Турция та висим с часове в трафика. Виж статистиката на световното богатство в сайта на ООН (БГ 64 000$). Българите може и да не са с най високи доходи но са сред най-имотните хора на планетата. Любимата ви Русия и по заплата и по имоти е далеч на зад, дъно.

191

Анонимен

преди 3 месеца

И повече от 1/10 от него е на САЩ.

190

Анонимен

преди 3 месеца

ЕТО ЗАЩО СЕ ПРЕДИЗВИКВА ГЛОБАЛНА ИНФЛАЦИЯ КРЛЕДИТОРИТЕ ОСТАВАТ НА СУХА

189

Анонимен

преди 3 месеца

Да не стане долара като луковиците от лалета.

188

Анонимен

преди 3 месеца

Аз моите долари ги продадох отдавна.

187

Еми то се

преди 3 месеца

Строят атомни реактори които генерират електричество с което електричество се правят пари и стоки от които се създава СО2 парников газ и като се стопи леда на полюсите ще се потопи голяма част от сушата и цялата икономика на света

186

Анонимен

преди 3 месеца

И защо пишете само за Япония? Защо не пишете, че основните длъжници са САЩ, които печатат пари безконтролно и дължат на целия свят?

185

баба мара

преди 3 месеца

това означава да мислите на изборите какви ги вършите после ще е късно ифатално нови избори наесен

184

Анонимен

преди 3 месеца

Какво следва ли ? Веднага отговарям - следва световна война , естествено придружена от световна хиперинфлация !

183

Анонимен

преди 3 месеца

Не знам дали сте забелязали но по време на ковид кризата 2020г имаше един момент в който банкоматите в България пускаха само чисто нови банкноти 10, 20, 50 и 100лв.

182

на кратко,

преди 3 месеца

всяка държава, която ползва долари е автоматично и длъжник, на не кой да е, а на Федералния резерв на САЩ. Само те печатат доларите и ги пускат като кредит на останалите. Да ни е честит световния дълг към господарите отвъд океана.

181

До 259

преди 3 месеца

Дългът това са новосъздадените пари без покритие в момента но срещу обещание да бъдат обезпечени в бъдеще. Когато банката даде кредит тя създава нови пари. Когато получателя на кредита го върне чрез работа тези новосъздадени пари получават покритие защото срещу тях стои извършена услуга или произведен продукт. Поне така на е на теория. На практика е доста по сложно тъй като централните банки могат да контролират парите в обръщение и могат да намалят или увеличават инфлацията когато поискат.

180

Анонимен

преди 3 месеца

Държавите от западната цивилизация развиха предимно икономика на услугите и това е проблем. Затова на теория имат голям бвп, но когато на практика им се наложи да се състезават с Русия и Китай, провалът излиза наяве.

179

Я обяснете простичко

преди 3 месеца

Като как така светът имал дълг от 315 трилиона долара и той даже продължавал да расте! Към кого е този дълг, към извънземните ли? Подразбира се, че щом има дълг, има и кредитор на този дълг, а щом цялото човечество и планетата Земя е в дълг, то сигурно някой от Космоса ни го е отпуснал! Обикновените хора имат съвсем различни "дертове" и не се интересуват от такива главоблъсканици, но е много дразнещо да повтаряте като папагали някакви мантри, които и Вие не разбирате!

178

Анонимен

преди 3 месеца

Аз нямам дългове към никого. Никога не съм теглил кредит. Нямам неплатени данъци, битови сметки или глоби. Никога не взимам пари на заем от познати. Когато ми се налага, предпочитам да свия максимално разходите и да си намеря допълнително работа/приходи, отколкото да затъвам в дългове.

177

време е

преди 3 месеца

значи е тамън време ръшките пак да фалират. Щото всеки път така става. хахахахахагромят долара, а то рублата припада. Громят капитализЪма а то социализЪма фалира. Добре че тука функционално неграмoтните соц кадърчета, вече останаха само 20% и от тях нищо не зависи освен да бучат по мрежите.

176

Vs

преди 3 месеца

Много е интересно на кой ги дължи! Може би на марсианците, които инвестират на Земята! Леко е тъпо да напишеш "световен дълг", при положение, че тия пари се дължат на някого, който е не е извънземен, независимо дали ще си ги вземе или не.

175

Анонимен

преди 3 месеца

Капитализма се провали! Това е пълен провал. Младите поколения масово са безработни, нямат пари, не могат да си купят жилища и нови коли, не могат да създават семейства, не могат да си позволят здравеопазване. Навсякъде има огромна инфлация. Образованието се обезценява. Вече всеки втори е висшист. Просто абсолютно всичко се разпада. Няма нито едно нещо което да се развива правилно в момента. На света вече му трябва съвсем друга икономическа и социална система. Сегашната е изчерпана.

174

ФАЩ:

преди 3 месеца

ОтговорЪ е лесен - ВОЙНА!

173

Анонимен

преди 3 месеца

Защо в долари а не в рубли или биткойни