48

Анонимен

преди 4 седмици

"Държавата не събира пари за пенсии тя ги раздава на момента от получените. " - Затова не и и давам, ше гай и в държавата ... Инвестирам ги в земи! Бедните ... Си глеат работата

47

Анонимен

преди 4 седмици

"Социалната пенсия е за хората с още по- малък осигурителен стаж или без никакъв стаж и в лошо материално положение. Който има движимо и недвижимо имущество, спестявания в банка, ренти и т.н. не им дават социална пенсия." а не е хубаво така ...

46

Libre comme air

преди 4 седмици

Много са умни от НОИ... и при 15г. и при 30 г.стаж пенсия на 67г. 300лв.!!!*** !!!

45

Мари

преди 4 седмици

Социалната пенсия фактически ще стане 150 ев. Смях в залата ! Изедници... Аз нямам годините за пенсия, но съм отгледала три внучета.

44

Анонимен

преди 4 седмици

Няма основание административно определяните социални помощи, популистки наричани пенсии, да се индексират с останалите пенсии. Минималната "пенсия" може да е и 2 и 200, примерно може да е 100, 200, 300, 400, 500 лева и т.н. Размерът на тази социална "пенсия" за старост може да се определи по същия начин. Сегашното обезценява труда на хората внасяли много години осигуровки върху реалните си доходи.

43

Анонимен

преди 4 седмици

До 44 Хората с 15 год. трудов стаж получават 1/2 пенсия. Социалната пенсия е за хората с още по- малък осигурителен стаж или без никакъв стаж и в лошо материално положение. Който има движимо и недвижимо имущество, спестявания в банка, ренти и т.н. не им дават социална пенсия.

42

С една дума

преди 4 седмици

По-добре заплатата в плик!

41

До Аз

преди 4 седмици

Това изобщо не е така. Това е за хора, които нямат 15 години осигурителен стаж. Всеки с 15+ получава пенсия в зависимост от това колко време е осигуряван, на колко часа и на какъв доход.

40

Анонимен

преди 4 седмици

До Аз, не е съвсем така. Получава се и за достигната възраст. Дори и минимум да е 15 години... си е безплатен обяд. Добави инфлация и здравно осигуряване.

39

Аз

преди 4 седмици

Четох коментарите и само да ви светна, че май не сте съвсем наясно. За да се добереш до тази т.нар социална пенсия пак трябва да имаш трудов стаж и да си плащал осигуровки минимум 15 години. Не е баш безплатен обяд.

38

Анонимен

преди 4 седмици

20 и нещо години имах вноски за трета пенсия! Февруари изтеглих парите и си направих оранжерия! Почти се изплати!

37

В БеГе има много

преди 4 седмици

Урви но борците за свобода почти липсват.

36

Анонимен

преди 4 седмици

До ъъъъъъъъ, забравяш разните мисии, на които се изпращат военните.

35

БеГето е Гето

преди 4 седмици

Глад и мизерия мака тоя про ст народ щом си трае.

34

Ехаааааа!

преди 4 седмици

Цели 153 еврааааа! Страхотна новина! Ще тънат в лукс пенсионерите... Забогатяваме мощно и рЕзко значи,според джурнали333ката Стоян Стелий :) :) :)

33

ъъъъъъъъ

преди 4 седмици

ветерани от войните ?! кви войни бе , руско-турската или ПСВ щото през ВСВ кви битки са се водили в България хахаха

32

Анонимен

преди 4 седмици

Който няма трудов стаж и не е работил не трябва да зима пари

31

Анонимен

преди 4 седмици

До 31, и защо трябва да помагаш? В крайна сметка всеки един от нас дължи нещо само на семейството си! Кога ще осъзнаете, че солидарността допринася въденето на непотребни хора и възвращаемостта не е гарантирана. С други думи, мрънкате, че ромите се множат... ама паралелно с това сте ОК да получават част от вашите пари. Осъзнавате ли шизофренията си?

30

Анонимен

преди 4 седмици

До Чудеса, напротив. Ако се осигуряваш на МОД ще можеш да си вземаш такава пенсия. Ти от къде мислиш идват парите сега? Някой ти ги дарява ли? Преди да пишете вземете и прочетете някой ред, а? Да, редно е да е лична партидата. Същото трябва да стане и с здравеопазването. Редно е всеки да може да контролира парите, които изкарва. В крайна сметка неплащащите да се оправят както могат. Ако са лични партиди ще са доста по-мотивирани да плащат. Заради това има сива икономика. Вижте ги плочкаджиите...

29

До До 29

преди 4 седмици

Заработена пенсия е едно, социални помощи друго.