14

Анонимен

преди 4 седмици

Проблема е че ги берат по време на избори.

13

Анонимен

преди 4 седмици

Гъбите на снимката са "Пачи Крак". Стават за чорба. Миришат леко на кайсии.

12

Анонимен

преди 4 седмици

Една от най-мъчителните смърти е от отравяне с гъби. И няма познавачи, експерти - по соца , професор по биология , председател на гъбарското дружество, барабар с семейство му, се натръшкаха от гъби.

11

FOREST SECURITY

преди 4 седмици

БЕРЕМЕ ГЪБКИ - ЯДЛИВИ И ОТРОВНИ И ПЪРВО ГИ СЕРВИРАМЕ НА БАН-аджията. АКО Е ЖИВ СЛЕД ТОВА, ГИ ХАПВАМЕ И НИЕ!!!

10

боря гъбара от

преди 4 седмици

бана иска съвет да даде . 1. къде има гъби , 2. Как се берат и съхраняват , 3 как се изкупуват . Да надраска карта . Гори , местности , дерета , за масловки , за трюфели , ама да не лъже . Примерно за 2 сезона 40 000 кг . Гъбарите са 80 000 . Средна възраст 80 години . кило сурови е 20 лв . струва ли си . не . инфлация . от 10 кг правиш 1 кг сушени . 300 лв - на сметка е . По евтино отваряш борса . изкупуваш и препродаваш сушени . за 200 купуваш . играеш на 100 лв . днес 50 кг и ето 5000 лв.

9

Анонимен

преди 4 седмици

Абе отровни ли не, не знам, ама искат здрава жлъчка и стомах и който има хемороидите, да внимава. Иначе оная другата гъба да не думне нейде по света...че тогава ше е все едно вече.

8

Анонимен

преди 4 седмици

Естественно яе си трябва курсове, обучение и лецензионни режими иначе как ще ти обясняват колко не е прав дядо ти и неговия дядо и така поколония наред които са предавали това знание. А, и отделно като решат да затворят достъпа до някоя гъба, която може да се окаже рядко полезна или лечебна, веднага през курса и или обучението ще ти я спрат. Ходи се жалвай на арменския поп. Даже и дядо си ще нахокаш, че не опита му за нищо не става.

7

Анонимен

преди 4 седмици

Специално погледнах сега и видях, че всъщност вече има такава книга още от 1965 година и се казва "Диворастящи и култивирани гъби".

6

селянин

преди 4 седмици

имам един познат гъбар така се беше натровил че едвам го спасиха ся черния му дроб е така съсипан че не може 50 грама ракия да пине а па за кило да не думаме ама па си оди за гъби

5

ДО 3

преди 4 седмици

До АнонименКАКЪВТО НАРОДА такава му и управниците , колега !

4

сериозно

преди 4 седмици

Сертификат за това, сертификат за онова... Аман! Просто опишете всичко, което трябва да се знае за брането на гъби подробно, но ясно, в книга, и я пуснете безплатно в нета за сваляне - това, ако наистина ви пука за живота и здравето на хората, ще го направите. А не някои да се чудите как да вземете пари от хората или от държавата...

3

Анонимен

преди 4 седмици

А хората без подготовка които ни управляват?

2

Анонимен

преди 4 седмици

моя курс беше с дядо ми преди 30+ години из горите! интересно какъв по добър курс могат а ми предложат....

1

BG СМЕШКИ 2

преди 4 седмици

е нали на българина всичко му е ясно ....СПОКО !