83

Шишо

преди 4 седмици

През последните тридесет години целенасочено икономиката на страната беше концентрирана в София. Сега берем плодовете на това безумие. Никой не може да ме убеди, че голяма част от офисите със служители на високи заплати не могат да бъдат преместени в далеч по-нормални за живеене градове в провинцията. Самите им служители биха били по-щастливи.

82

НЯМА " РОБСКИ Т

преди 1 месец

ИМАШЕ'-- " БРИГАДА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИ ТРУД"!!!!

81

Анонимен

преди 1 месец

"СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ БЕЗПЛАТЕН РОБСКИ ТРУД"---е решението на всички проблеми в столицата....ХАХАХАААА

80

СМЕХ....

преди 1 месец

Направете " трудови конц- лагери:"--- за работници в София...ХАХАХАААА... ЕДИН РУСКИ " ГУЛАГ" ЩЕ ВИ ДОЙДЕ ДОБРИ. БЕ....

79

Анонимен

преди 1 месец

Крайно време е отново да се въведе софийско жителство

78

Анонимен

преди 1 месец

450 000 лева плюс искат за нова къща без обзавеждане на 20 километра от Пловдив. 200 000 евро къща на километър от плажа. Мега неадекватни цени, заплати и закони. Какви хора какъв трудов пазар. Този е *** от класа.

77

...

преди 1 месец

Тоя човек не знае къде се намира. Почти няма населено място, където да има излишък от работна ръка. Просто, при строително- монтажните работи, земеделието и дърводобива, легалната заетост е под 10%. В този смисъл, провинцията вече няма какво да прати на София.

76

Хмм

преди 1 месец

Задължително ли е всеки от обезлюдялата провинция да се премести в София, за да може някакъв пишман-икономист да се прави на голяма работа. София си е взела своето. Даже повече, отколкото ѝ се полага. Много ми е смешно, когато новоизлюпени софиянци се оплакват, че няма детски градини за децата им. Има детски градини. Просто не са в предназначеното за вас населено място.

75

Анонимен

преди 1 месец

200 декара на полето и вила на морето - това е живота. Ще ме закарате в София, ама на кукуво лято...

74

Анонимен

преди 1 месец

Трудовия пазар може и да е дистанционна работа. Това че много са задръстени, помага на умните...

73

ИТ

преди 1 месец

Не искам да ви плаша, но хоум офиса приключи безславно. Защо ще питате,нали е уин-уин? Защото най-скъпото на тая земя е недвижимото имущество.Собствениците на пустеещите офиси (а реално тези хора са много по-малко отколкото ни се иска да вярваме),просто се обаждат на вашето СЕО (онзи същия дето през деня облича костюма и се прави на важен,а през нощта е драг-кралица) и му казват да пусне едно мейлче, че от понеделник ви иска всички под строй в офиса.

72

Я

преди 1 месец

В България е пълно с хора, които се правят на нещо, което не са. Та и този на снимката така. Момче хапни една баничка и се успокой, от икономика разбираш много малко.

71

Анонимен

преди 1 месец

тристаен Леверкузен,празен,без кухня 1000евро,с 4 месечен депозит.съвсем нормален наем дългосрочен.след осн.ремонт.

70

Анонимен

преди 1 месец

До Алекс: Наемите в чужбина определено не са най-ниските :-) Европа не е това, което беше. Ако си Митко Бербатов - да, защо не. Той и Роналдо "емигрира" така да се каже в Саудитска Арабия. Обаче ако имаш една нормална, обикновена работа, трудно е в Европа. В последните 10-15 години милиони хора от близкия изток, от Африка, а сега и от Украйна се преместиха в Европа. Разбира се това поставя под натиск цялата система - безработица, жилища, болници, детски градини, криминалност на средата...

69

дедо поп

преди 1 месец

Той баланса в София ще го оправи оня горе като тръсне едно 7 по Рихтер. Тогава всичко ще си дойде на мястото и баланса ще ви се намести..

68

Анонимен

преди 1 месец

До Един Българин: 300 хил.евро е безумие, съгласен. Подкрепям разсъжденията ти, така е, както го пишеш, но ако нямаш семейство. Ако си женен / омъжена и щом дойдат децата (детска стая, приятелчета от квартала, ясла, детска градина, училища и т.н.) сметката става съвсем различна. Като добавим, че България не е Европа в смисъл, че пазарът на наеми (а и законодателството ни) не е развит на нивото на Европа, то нещата съвсем отиват в посока купуване, а не наемане. Та така.

67

Алекс

преди 1 месец

Имам колега от Севрозапада.Там има апартамент,който е празен.В София изплаща ипотека.И въпреки ипотеката казва,че му е много по-изгодно да работи в София.А наемите в чужбина не са от най-ниските.Студио в Антверпен/Белгия е 800 евро/месец.

66

Един Българин

преди 1 месец

Под наем си "мобилен" - ако искаш хоум офис можеш да се прибереш където имаш имот, а дадеш ли 300 000 евра за бетон си се "бетонирал" в София. Както се писа по долу София е един претоварен град със задръствания, нерви, без паркоместа (и съответно градинки) и колкото и да не обичам комунизма няма нищо общо с това, което беше преди 34г. Бетонирайки се с 300 000 ти се бетонираш за 50г, а с лихвите и таксите 100 години. Е хубаво ама за това време блокът я оцелее я не. Наемът е безгрижие.

65

Един Българин

преди 1 месец

Презастрои се София и с това главоломно намаляващо население цените на жилищата , както и заплатите на "майсторите" ще се сринат. Не е нормално една миниатюрна баня да струва 8000лв! Имам колеги с огромни заплати и банките се избиват да им дават кредити. На скоро с един от Шумен си говорихме , че нямал имот в София. Казах му че няма и смисъл да има. Наемите са прекалено ниски за да се купуват жилища, които да ги мислиш.

64

Анонимен

преди 1 месец

Извън София вирее само местнотоиндийсконародонаселение, българите са на доизживяване или се местят в чужбина, ако някой остава тук е от далавера някаква