18

Анонимен

преди 3 седмици

КНСБ ко става с биткойна )?

17

Анонимен

преди 4 седмици

За пореден път КНСБ участва в пропагандно мероприятие на гербаджийското правителство.

16

РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА:

преди 4 седмици

1) Държавните висши училища да останат само 5-6, както е навсякъде по света - на 1 милион население да се пада 1 университет. 2) В тези ВУЗ-ове да се влиза като през иглени уши - само кандидат-студенти с успех минимум мн.добър (5). 3) Преподаватели на европийско ниво - тогава нека да им увеличат заплатите трикратно. 4) Всички останали мераклии, които искат да следват или да бъдат преподаватели във ВУЗ, да се насочат към частните университети, в които обаче държавата да не налива нито стотинка.

15

Пари за 53 ВУЗ-а ?!

преди 4 седмици

Какво може да е качеството на специалистите-висшисти, подготвяни от нашенските висши училища, като се имат предвид тъжните констатации относно нивото на грамотност на повечето от младежите, завършващи средно образование у нас през последните няколко години?

14

За какво плащаме???

преди 4 седмици

През последните години броят на абитуриентите варира от 50 000 до 52 000 годишно. Значи почти всички се записват да следват. Колко ли са работните места, които България може да им предложи, особено на такива, които са завършили специалности като културология и политология?

13

Статистика

преди 4 седмици

Миналата година броят на студентите в българските висши училища беше 221 300, от тях 15711 са чужденци. Значи над 200 000 българчета в момента са студенти в общо 53 или 54 висши училища (държавни и частни).

12

Анонимен

преди 4 седмици

алоу, не грамотника от днес, виж си заглавието бе! За 4 клас нямаш грамотност, ми сирка се пишеш!

11

Анонимен

преди 4 седмици

Професорите и студентите почти не се вясват пред студентите. Само идват дя кажат да им се купи учебника и после само асистентите водят и лекции и упражнения.

10

Анонимен

преди 4 седмици

Повечето от професорите това им е допълнително. Пример проф Румен Гечев, депутатин на 10К вече 20 години , а не му пречи и да чете лекции

9

Данъкоплатец

преди 4 седмици

Редно е да знаем също така, по колко места за новоприети студенти обявяват всяка година 20-те частни висши училища у нас? Защото, както никъде по света, държавата субсидира и тези ВУЗ-ове с нашите пари, от нашите данъци.

8

Преди всичко

преди 4 седмици

Да ни информират колко са общо местата за новоприети студенти, обявявани ежегодно в държавните висши училища. Да съпоставим тази бройка с броя на зрелостниците, които са абитуриенти през съответната година. Тогава ще се види какви пари даваме залуду, защото абитуриентите са по-малко от местата за първокурсници в нашите общо 33 ДЪРЖАВНИ висши училища.А има и частни.

7

Професор 2К заплата

преди 4 седмици

Хубаво е, когато някой протестира всички да го плюят. И ние така ще правим. Каквото повикало, такова се обадило.

6

Анонимен

преди 4 седмици

До 5: Пропуснал си двете нули, приятелят ти доцент, който обикаля в три университета, взема 500 бона за три дена. А и знанията му падат от космоса.

5

Анонимен

преди 4 седмици

Имам познат доцент , който чете лекции в 3 университета. Два в София и един в Пловдив. От него знам , че 3 дни в седмицата е зает, а от петък до понеделник няма часове и си докарва 5 бона и не се оплаква.

4

Анонимен

преди 4 седмици

Заплатата на професор в университета е 2110 лева, на доцент е около 2000, 1900 - на главен асистент и малко над 1800 - на асистент. Съчетаването на научна и учебна дейност прави тежка натоваренноста на преподавателите в университетите. Всъщност това е еднаот професиите с най-ниско заплащане. Дори една фризьорка, чистачка, шофьор, строител, дори хамалин получава повече, а работата на професора е много повече и по-сложна и трябва да съобразява много повече неща в работата си.

3

Анонимен

преди 4 седмици

От КНСБ трябва да значт, че след издаване на заповед в края на работния ден в петък, промени не се правят.

2

Анонимен

преди 4 седмици

Знаем ги тия успешни преговори.КНСБ тдавна са купени и контролирани,преговарят в полза на властта.

1

Анонимен

преди 4 седмици

КНСБ МУТРЕНСКИ ПОД-ЛОГИ