36

Асо

преди 4 седмици

Нали извендъж на референдума дето го чакаха 20г. показа, че искат да са зависими от Франция! Всичко е фалшиво и порочно.

35

Анонимен

преди 1 месец

Политиките на този са абсолютно самоунищожителни за Франция!

34

Анонимен

преди 1 месец

Колонизаторите са най-ненаситното нещо. В Египет се отвратих от уж изследователи англичани и французи, които са отмъкнали на хората много от миналото, добре че не са могли да отмъкнат пирамидите.

33

хм

преди 1 месец

А КАКВО ПРАВИ ФРАНЦИЯ в Каледония? Франция изпраща оръжие на Украйна щото Русия била влязла на нейна територия! А Франция от десетилетия или столетия окупира тази далечна от Европа страна. И пречи на народа й да се самоуправлява.

32

Анонимен

преди 1 месец

А какво прави Франция изобщо там? Колониализмът отдавна се разпадна, от преди повече от 50 години.

31

Анонимен

преди 1 месец

СВОБОДА ЗА НОВА КАЛЕДОНИЯ ОТ ФРЕНСКИЯ ОКУПАТОР

30

опетков

преди 1 месец

До Хахаха Забравяш Русия, най-жестоката колониална империя, пълна не с колонии, а с роби. Още не са узрели за бунтове.

29

Анонимен

преди 1 месец

меката китка пак се прави на мъж.Абе геронтофил смачкан,ледай си бабето и не се навирай между мъжете,ти не си такъв

28

Маню макарона

преди 1 месец

Е що навсякъде си бута носа тоз индивид ? Франция има нужда от него , а той горкия все в чуждата градина гледа . Странен начин на мислене

27

Другарят Путин

преди 1 месец

Продължаваме Деколонизацията!

26

Анонимен

преди 1 месец

След вчерашното бягство съпроводено с убити и ранени полицаи, стана пределно ясно че Франция отече. И удобно се раздухват новините за тези, че французите да забравят в каква ситуация живеят

25

ето ви инфо

преди 1 месец

"Привърженици за независимост на френското отвъдморско владение Нова Каледония протестираха, като техните протести прераснаха в сблъсъци със силите на реда, предаде ДПА.Сепаратистите са разгневени от планирана от френското правителство конституционна поправка, според която хиляди френски гласоподаватели в отвъдморската островна територия ще имат право на глас, и съответно на по-силно политическо влияние." За да не се отделят, правят реформа, за да гласуват и един вид външни. Демокрация.

24

Хахаха

преди 1 месец

Както в Нигер, така и в Нова Каледония, написаните в Париж конституции, официализират статута им на колонии и властта на Франция над хората, с правото на Вето над всако решение на местния парламент и правителство.Нигер изрита франсетата, сега е ред на Нова Каледония, а иде ред и на Гвинея Бисау.Франция е последната колониална държава и робовладелец.

23

Робство дьо финес

преди 1 месец

Представят го за "модерна демокрация" - пък то префинен стария феодален или дори робовладелски строй, жестоко експлоатиращ слабите народи!

22

Айде

преди 1 месец

Скоро и в Париш!

21

Анонимен

преди 1 месец

Значи две нощи има размирици заради някаква реформа, но вие не ни информирате. Пишете едва сега когато макарончо се изказва. Каква е тази реформа, защо са размириците, нямали да ни кажете?

20

Анонимен

преди 1 месец

Тия демократи все още искат да имат колонии и роби, много демократично.

19

Hobbit

преди 1 месец

До КОЛОНИЗАТОРЪТА пък ти не можеш да пишеш правилно

18

Макарон

преди 1 месец

Първо да оправи Франция , че като гледам какво става нова Каледония която е само на 17 000 км от Франция е последния проблем на Франция горките французи с такъв мъдър вожд

17

чичо Гошо

преди 1 месец

нерде ямбул, нерде станбул, ....къде е париж, къде са тия острови, тоя смърънгясник май пак е прекалил със субстанциите през носО, седи си нагъзО и недей се бута между шамарите, слушкай даскаличката и мирвай, кимай с главица и тва е, толко е просто да бъдеш послушно момче, драго ми фрацузко пардесю