17

Анонимен

преди 1 месец

За да започне каквато и да била дейност и заселване на било Луна или Марс трябва да започне с металургия.Да произвежда кабели за захранване на всички модули за живеене,земеделие ,наука и какватои да била битова дейност.Или това изначава десетки товарни кораби натоварени с макари с кабели.Но да ги произвежда първо трябва да открие находищата на мед,алуминий и др.метали.Трябва копаене,флотация металургични пещи.Или кауза пердута.Освен ако не създаде Inexhaustible source of energy залепен за модули

16

Акъл Море

преди 1 месец

Първо да се засеят сливи и лозя,да има за ракия.Иначе без пиене няма да я докарат до никъде.Само акъл давам,пари немам.

15

popa ot razgrad

преди 1 месец

искам да попитам един от тези "учени": колко ще струва на пазара 1 кг Марсиански домати?

14

Анонимен

преди 1 месец

Как можеш да оптимизираш нещо, което никога не си правил?

13

За 12

преди 1 месец

То и аз благославям всеки ден този, дето е измислил пералнята, и особено онзи със съдомиялната, обаче вярвай ми тези с марсианската почва гледат просто да нямаш ни пералня, ни съдомиялна, че даже ток и вода.

12

Анонимен

преди 1 месец

1000 пъти предпочитам тези, които се занимават с марсианско земеделие пред всички военни проповедници! Колко голяма е разликата между хората! Едни градят, други рушат! Е някои философстват, но най-велики са тези, които строят! Всеки ден отправям благодарствени мисли към инженерите измислили пералнята! Тези са хората по образ и подобие на Бога!

11

Еврогеец

преди 1 месец

След като насред лято ядем полски домати,защо скоро да не ядем и марсиански!!Иначе едни еврогеюви смучат едни паренца за безмислици...

10

Анонимен

преди 1 месец

Досега в учебниците пишеше, че марсианската "почва" е с повечко желязо, сега не знам какво пише! Та ... марсианската "земна почва" ХА-ха, като я облъчите с това онова от спътници радари, 5G и др. не знам каква култура ще остане /хи-хи/. Ама нека видим "кво ше стане".

9

Анонимен

преди 1 месец

След като го Земното го унищожиха.

8

Анонимен

преди 1 месец

То не е само това че мисироците не знаят че сярата и ръждата не са органични. Радиация в серният ръждив пясък и какво ли не.

7

Не че нещо

преди 1 месец

Думата "почва" за Марс е използвана твърде фриволно. Изобщо, хубаво е да отделите 12 секунди за да направите справка.

6

Анонимен

преди 1 месец

Земята тъне в *** и смрад те тръгнаха Марс да оправят вместо да измислят варианти за изчистване на земята,морета,океани от мръсотията-пластмаси,батерии,тенекии и тн те пак с глупости се занимават. По КОВИДа в Индия след като въздуха се поизчистил бяха видяли Хималаите а нв ги били виждали от 30-40г. След възобновяване на дейността пак се скрила гледката. Цял свят замърсява ама ЕС щял да бъде 100%чист все едно живее в отделна стая а не в обшо пространство където се движат възд маси

5

бай перко

преди 1 месец

И на мен ако някой ш а ш ъ к ми даде пари,и то повечко,ще му направя ако ще и плутонска атмосфера,и ще му гледам домати!

4

Анонимен

преди 1 месец

Марсианска "почва" няма. Няма марсиански червейчета и разни други подобни. А иначе от 50-60 години се правят опити. Даже и нашите се заимаваха усилено докато не дойде "демокрацията"

3

Анонимен

преди 1 месец

Каква симулация на марсианска почва ще даде резултат бе? Нали се каните да унищожите въглеродния двуокис /диоксид/, че да остане чист кислород? Марсианска почва с неземен въздух /буквално "неземен"/ няма да има никакъв резултат! ХА-ХА

2

Анонимен

преди 1 месец

Не виждам смисъл в облагородяване на марсианската почва, като в момента има хидропонно и аеропонно земеделие. За месото има биореактори, но ще трябва да се вземат от някъде клетъчни култури.

1

Анонимен

преди 1 месец

Шaшaвa paбoтa...