21

555

преди 1 месец

Дрън дрън , на 20% инфлация 4% са нищо - фейк

20

Анонимен

преди 1 месец

Ало, нашите бизнесмени, купувайте повече поршета с нашите пари, за да помагате още на германските пенсионери. Малко инвестирате в германската икономика и социална система. Искайте помощи от държавата и по-ниски данъци, за да ги давате на германските пенсионери.

19

Анонимен

преди 1 месец

Като напишат средна пенсия, заплата и подобни спирам да чета. В София дават средна заплата 1700, но масово хората получават 1000, 1500, 2000 лв., но там са съдебната власт, комисии,министерства, депутати и др. и благодарение на техните високи, средната все набъбва. Общината сега си определи над 9000 лв. кмет и 7000 останалите. При следващи статистика средната в София средната ще е над 3000 лв., което е фалшиво.

18

И.Б.

преди 1 месец

Написаното тук е относително вярно. Има бедни и заможни персионери в Германия. Средната пенсия е математическа единица. Масово явление са тези с най-много 700 евро на месец, с които не могат да покрият разходите по наем и енергийните разходи. Но в сравнение с българските пенсионери са по-добре устроени.Освен това там се прави разлика между пенсия и рента. Пенсиите са на държавни служители и учители, които са много по-високи от тезни на рентиерите.

17

Само да

преди 1 месец

Ви напиша, че 1 600 е брутната пенсия, а 6олко остава след данъка.......малко. всеки 3ти пенсионер тук работи. Познавам доста такива.

16

Анонимен

преди 1 месец

А в Украйна колко е дигна ЕС и сащ ,на 300 гривни

15

Анонимен

преди 1 месец

Те и тук ги дигат ПП на 500 лв мушеници ,украински слуги

14

Факт

преди 1 месец

1600 евро пенсия са 3129 лева, а в България средната пенсия е 4 пъти по-малка 827 лева. Тяхната пенсия се увеличава от 1 юли 2024 с 143 лева, а нашата с доста по-малко.

13

Анонимен

преди 1 месец

До В РУСИЯ КОЛКО Е..??В Рушшия е 100 евро - 1 торба рупли.

12

до 9

преди 1 месец

Z - последната буква на Blitz (светкавица)

11

Някой

преди 1 месец

Няма ли пенсионирани сънародници с германска пенсия? Споделете, де. Уж след 5 години трудов стаж там имаш право на такава? Нали половин България е по чужбината, та ми е любопитно.

10

Христо Христов

преди 1 месец

Демек до сега са изоставали и хората са обеднявали, но сега идат избори и хоп... Не, проевропейците не сме популисти!

9

До 6

преди 1 месец

Какво означава емблемата на "Опел"?

8

Анонимен

преди 1 месец

За да е наистина пълна информацията, да ни съобщят цените на продуктите от потребителската кошница. Да видим какво може да си позволи немският пенсионер и какво си позволява нашият.

7

Тъй

преди 1 месец

Ще е. Колонизатор да си. Да го ... бедните!

6

Анонимен

преди 1 месец

Който не знае, да се позаинтересува коя година е създадена Германия и коя България, развитието на западна Европа и Балканите примерно от 14 в. насам, по какво си приличат градовете Фрайбург и Бачка топола, чиито футболни отбори играха есента два мача за влизане в гр. на ЛЕ, защо съюзниците смачкаха Германия в края на войната, а малко по-късно и наляха милиарди за развитие по плана "Маршал". Ако си отговорите, ще ви стане защо банана става по-сладък с времето и какво значи ембл. на ОПЕЛ.

5

В РУСИЯ КОЛКО Е..??

преди 1 месец

ГЕРМАНИЯ СМАЧКА РУСИЯ,..... БЕЗ ВОЙНА.....!!

4

Нане Вуте

преди 1 месец

А я напишете колко е пенсията на един работник! Щото средна пенсия е много мъгляво! Ако моята е 1000 , а на *** е 5000 се получава средна 3000!!

3

Сифилиско

преди 1 месец

Пазарувам в Лидл, защото го приемам като дарение към немските пенсионери.

2

Анонимен

преди 1 месец

Да ти .... Евросъюза . Спрете вече да ходите във веригите , от там ви зточват парите и ги пращат за Германия .