29

Зозо

преди 1 месец

Ще бачкат и в събота. То не може толкоз години сиртаки, узаки... Накрая се плаща.

28

х

преди 1 месец

Много хитро - вместо институциите да си свършат работата и да има тежки глоби за работодатели нарушители, вече е легална, така че да могат да те експлоатират без проблем. Буквално всеки с някакви познания по мениджмънт ще ви каже, че това е малоумно и сваля продуктивността. Очаквам нашите гении скоро да почнат да мрънкат по телевизора за същото

27

Хаха

преди 1 месец

За неразбралите дечица които пишат под всяка статия, става въпрос за регулиране на вече утвърдена практика. Тоест работодател ви плаща за 5 дневна работна седмица но работите и 6-ти ден на неясни правила. По този начин пришпорват работодателите да плащат повече и да не скатават .....

26

Анонимен

преди 1 месец

Скоро 8 дневна работна седмица, честита промяна!

25

Ха-ха-ха

преди 1 месец

До Анонимени през соца имаше шестдневна работна седмица . в събота се работеше до до обяд

24

Алекс

преди 1 месец

Работил съм в Гърция.Гърците доста скатават.По-добре да си уплътняват работното време и да работят 5 дни,вместо да скатават 6 дни.У нас се бачка по-здраво от Гърция.

23

Анонимен

преди 1 месец

През соца петдневната учебна седмица се въведе за първокласниците, родени през 1975 г., всички по-рано родени учеха и в събота, но часовете свършваха най-късно в 13 часа, никой не учеше до 15 часа както сега при редовен 8 час.

22

Анонимен

преди 1 месец

През соца винаги работната седмица е била 5 дни, 40 часа седмично. Гимназистите учеха в събота до края на 70-те години. Но не са работили. През 80-те гимназистите учеха 5 дни.

21

Анонимен

преди 1 месец

Работа, работа, работа. И ние искаме. Ударен капиталистически труд. Повече работа, по-малко пари.

20

Размисли

преди 1 месец

Едни държави мислят за 4-дневна работна седмица, а Гърция наобратно - за 6-дневна! Абе алооо, хората кога ще се радват на живота, само ще работят ли?! Кога ще обърнат внимание на партньора си, на децата си?! Ще прегорят психически в работа, работа, работа! Ще получат "бърн аут"!

19

Анонимен

преди 1 месец

На запад навлиза ИИ и се очаква да намалее усилията на работниците, а тея тъпири действат по комунистичвския модел, какво следва - да се чака за кола 10 години?

18

Анонимен

преди 1 месец

Не минават на 6 дневна работа седмица, а регламентират условията при които който иска може да мине на 6 дневна работна седмица. В момента в цяла Еврпа регламента е за 5 дневна работа седмица. Който иска може да работи по-малко, но не може да се работи повече, освен ако не си на ненормирано работно време.

17

Анонимен

преди 1 месец

мързел, мързел ама си изплатиха заемите

16

Анонимен

преди 1 месец

Ами те от толкоз мързел много работа им се е натрупала,хахаха

15

Вьзмутен

преди 1 месец

Хората в нормалните дьржави я правят вече -4 дневнаЗа какво говорим вьобще

14

Анонимен

преди 1 месец

Парадоксално! Мързеливите гърци с шест дневна седмица, докато ЕС минава на 4 дневна седмица.. Както е казал народа - мързеливите и лудите работят в празник или нощем, за да ги видят всички колко са работни.

13

До 6

преди 1 месец

Ние с няколко колеги от работа се обединихме и заедно отидохме лично в трудовата инспекция и решихме заедно да се оплачем на четири очи от шефа ни-робовладелец, защото хем ни плащаше в плик заплати, хем ни караше да работим и събота, като той не се изплащаше, дори последната заплата в плик я отнесохме в инспекцията. Служителите там се оказаха човечни и разбрани, сигнализираха и НАП и заедно му отидоха на проверка! Отнесе яко глоби! Като инспекцията му затвори и предприятието. Така му се пада

12

Анонимен

преди 1 месец

Незнам за гърците, но аз съм решил да си купя земя и да си отглеждам боб, царевица, леща и тн. Така ще се освободя от wage slavery.

11

Анонимен

преди 1 месец

През соца при нас си е била шестдневна, а учениците са учели в събота.

10

Анонимен

преди 1 месец

в гърция им работят само българи и албанюги. даже първите братовчеди на елинизираните етиопци от подсахарска африка се скатават и боцкат грозните гъркини докато подшиляците от бугаристаня им скъсват трътките. жалко ама факт. сега ще симулират работа за пред китайците уж че се скъсват и ще теглят заеми да плащат за уж свършената работа.