49

Вътрешен одитор в об

преди 1 месец

Ние вътрешните одитори работещи в общини, разкрихме действия по неправомерно изплащане на пълни месечни възнаграждения на общинските съветници, въпреки факта, че са работили в заседания и комисии по 2,3 дни в месеца. Действията са извършвани в десет годишен период, конкретно след 01.01.2014 г., като вследствие на неотчитане на реално заработените часове от общинските съветници в заседания и комисии им е изплащан максимален размер на месечно възнаграждение, с което са нанесени вреди в милиони лв.

48

Ветеринар

преди 1 месец

Борисов си позволи чистка само на директори на агенции в София и областите едва на шестата година от своето управление. Работил съм 14 г. в БАБХ . Имаше инспектори от Живково време и никой не ги пипна.Там се и пенсионираха.

47

Анонимен

преди 1 месец

В България около 30000 са служителите в местните администрации - областни и общински. Не знам колко работят в администрациите на столична община, а тези администрации са много - районите на град София и още три града, както и 34 села. От написаното в новината излиза, че тези 325 освободени са 10% от всички, т.е. общо работещите са били около 3250, от които около 1100 в централната администрация на общината и около 2150 в районните администрации. В подобните на София градове в Европа са повече.

46

Анонимен

преди 1 месец

Обикновено такива съкращения се правят, за да се прехвърли част от дейността към външна фирма, на която се плаща повече. Примерно уволняват 10 чистачки и сключват договор за почистване с външна фирма, на която плащат примерно по 100-200 хиляди лева месечно. Тези уволнени 10 чистачки ги наема тази фирма и им плаща пак по 1000 лева месечно, колкото са взимали преди. Същото се прави и в много други дейности, като например в ИТ сферата.

45

Ганьо на власт

преди 1 месец

"... изтъкна, че е нормално кметът да работи със свой екип" - с други думи, не са били освободени излишни кадри, за да се съкрати раздутата общинска администрация, а са били уволнявани едни с цел да бъдат назначени други, "свои" хора. И тъй като на уволнените се дължи обезщетение, то ще бъде извадено от джоба на софийските данъкоплатци.

44

Вън!!!

преди 1 месец

Некадърниците от ГЕРБ вън!!!!

43

Само така!

преди 1 месец

Който не е производителен и не работи - Вън! Мързелини търтеи и некомпетентни "калинки" нямат място в Столичната община!

42

Анонимен

преди 1 месец

Какъв е тоя Пакистанец н снимката?

41

Грую

преди 1 месец

До 37...дължат се само неплатените отпуски....А колко ще се спестят като ги няма тия 300 човека?

40

Анонимчев

преди 1 месец

Гонете всички! Това не нищо спрямо раздутата администрация с 6 цифрен размер. Страната на гишетата, хайде у лЕво!

39

Анонимен

преди 1 месец

Ядосахте Киро и Кокорино. Ще има Подмяна до крак.

38

e

преди 1 месец

До г-н Г.ГеоргиевКоментарът е некоректен!Колко щеше да похарчи СО ако бяха останали на работа?

37

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен 33-"За сефте чувам, че за "доброволно напуснали" се дължат някакви обезщетения." -Не си запознат,за това не се изказвай! Дължат се обезщетения,които се изплащат независимо от основанието за освобождаване!

36

:)

преди 1 месец

А колко са ни стрували тези гербави некадърници на постовете си? Колко заплати и бонуси за поне 12 години? Колко кражби и загуби са осъществили за подкупи? Това е интересна информация, която не ни дава господинчото с очилцата :)

35

Истина

преди 1 месец

Дори само тази новина покрива очакванията ми от Терзиев.Ако им потърси и отговорност за добре свършената работа-да се кандидатира за президент!

34

Анонимен

преди 1 месец

При реорганизация в администрацията броят им винаги се увеличава драстично.Винаги...

33

Анонимен

преди 1 месец

За сефте чувам, че за "доброволно напуснали" се дължат някакви обезщетения. Гошко Гербаджийски нещо се е объркал

32

:)

преди 1 месец

До реалност 29 Това е предположение :) "Триста двадесет и пет души души са останали без работа, за да намерят работа на 325 души на Промяната" - друг добър пример за манипулация. Той не казва, че де факто са назначени, само предполага, че това ще се случи, но всички читатели ще си го помислят за факт. Не ни лъжат, само ни манипулират :)

31

:)

преди 1 месец

"Много притеснителни са данните, че работата си губят хора, които са назначени много преди управлението на ГЕРБ" Е, те това е пример за добра манипулация. Полезната информация е КОЛКО са на брой тези хора? Защото може да са двама :) Което е 0,62 % от общия брой, значи 99,38 % са си гербави калинки :) А преди да управляват гербавите, баце беше кмет и си назначаваше свои хора :) Не, че ни лъже, само ни манипулира човекът :)

30

Любо

преди 1 месец

Това е добра новина. По-малко пиявици безделници като този, който се жалва.