19

Анонимен

преди 2 месеца

Голям!

18

Малкия зриФ

преди 2 месеца

И ко праим ся? всички ще умрем един ден ....

17

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен15 така е прекалено много подходящи случайности. Затота и тези физици вярват в Бог.

16

Анонимен

преди 2 месеца

Е, сега вече има да гони бозони из вечните ловни полета.

15

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 13Да резюмираме Ако приемем че веществото в наблюдаемата и ненаблюдаемата вселена е брзкрайно това означава че безкрайната енергия в следствие на парадокс (щото все пак съгласи се временна и никъде другате наблюдаема флуктация на енергията в пространството в началото на биг бенга което е създало близо до безкрайни количества материя си е уникален парадокс) Твърде малко вероятно нещата са прекалено подредени за да е следствие на някаква аномалия.

14

Анонимен

преди 2 месеца

Няма такава частица, тя живее милиардни от милиардните от секундата, открили са нейните продукти на разпад два фотона или четири електрона, и са ги преброили, което е смехотворно. Измислили са си нова религия..

13

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен11. Не става въпрос за една или няколко частици...Поле на Хигс. Това обхваща всичко и съществува независимо от всичко. Тя не е хипотетична. Тя е ненаблюдаема и за нея се съди по реакцията на наблюдаеми частици фотони, електрони. Енергията се превръща в материя в резултат на нееднородност и флуктуации на времепространството в първите милиардни части от секундата след Биг Бенг-а :)

12

непуши и непие

преди 2 месеца

по жени не ходи , кола некара . Има от вчера една смес - вечна младост и вечен живот . Не ми се вярва . добър католик . беше против нетаняху и масовото изтребление в газа . винаги отричащ фашизма .

11

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 10И все пак морски тази хипотетична частица съществува една 1/26 милиардна част от секундата придава маса на енергията.След като това време изтече защо масата остава? Енергията се превръща в материя ? Твърде интересно//

10

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 9.....това е бозон. Не само той има и други. Това са тип частици приносители на взаимодействия. Има други които са приносители на материя . Те са група фермийони. Така че това нещо не се включва в досегашните ти представи. Полето на Хигс е водата в морето а ти си частицата която върви във водата?? Усещаш ли съпротивлението? Ето това е масата или теглото което полето Хигс и бозоните Х придават на частиците . Най просто така мога да ти го обясня.

9

Анонимен

преди 2 месеца

И него ли го очистиха? В последно време зачистват доста от старото, информираното и знаещото в повече.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Не е от нищото ами вещество с маса близо до безкрайното или безкрайно. Как нещо съществуващо 1.4х10 на (-22) ра степен може да прилага маса 13 милиарда години.Очевидно е фактор но не основен.

7

ЧЕРЕН ПАПА ФРАНЦИСК

преди 2 месеца

ДРУГИ НАИМЕНОВАНИЯ НА БОЖЕСТВЕНАТА ЧАСТИЦА СА: ПУТИН БОТОКСОН И ПУТИН БЕЗОБРАЗОН

6

Анонимен

преди 2 месеца

Верно ли го наричате "бащата". Бих го нарекъл откривателя, но бащата е друг

5

Анонимен

преди 2 месеца

Е, някои го разбраха. Зад целия "Стандартен модел" стоят много нобелови лауреати и много велики умове посветили цял живот на утановяване на някаква математическа константа или хипотеза. Това са великите умове на цивилизацията. Пълно е с българи.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Грета Тунберг и тя има 1 милион Нобелова награда :)))

3

Анонимен

преди 2 месеца

Х-бозонът се смята от някои физици за ключ към фундаменталната структура на материята. Това е елементарната частица, която уж придавала маса на много други частици, в съответствие с т. нар. Стандартен модел на физиката. Х-бозонът е наречен "божествената частица", защото уж бил навсякъде, а същевременно е изключително неуловим. Някои учени се досещат за неговото наличие по неговата сянка.

2

Анонимен

преди 2 месеца

Добре си е живуркал с Нобеловата награда :)))

1

Анонимен

преди 2 месеца

Почивай в мир. Един човек, който направи много, но много малко го разбраха.