7

още нещо

преди 1 месец

на 40 и на 50 чуках като шевна машина Сингер на оверлог по 90 минути колкот един футболен мач

6

Здраве над 40

преди 1 месец

Трябва да си гледа човек живота без нерви по малко работа по възможност даже никаква

5

Ямболски цървуль

преди 1 месец

На 43 съм.Пия като водолаз,пуша като комин....и съм здрав като здрав.Всичко е ДНК!

4

Анонимен

преди 1 месец

Ваксинирайте се навреме, за да сте по - дълго здрави и живи, навремето е нямало ваксини и лекарства и едва са доживява ли до 35/40 години

3

Т

преди 1 месец

Полезна статия. Мен по-скоро ме интересува за над 30, но нищо.

2

Анонимен

преди 1 месец

Много изследвания показват, че над 40 трябва да се поемат 2-3 пъти над нормата на СЗО повече протеини за запазване на мускулната маса и предпазване от атрофия на мускулите, алцхаймер. Шведите бяха пуснали изследване в продължение на 35г на всичките си хора над 65. Тези, които ядат много месо и животински храни и почти 0 въглехидрати, от там имат 2-3 пъти холестерол над останалите, всъщност се оказва, че достигат най-често 100г и са дълголетниците.

1

Анонимен

преди 1 месец

А най-добрият вариант е тотално спиране на въглехидратите или поне на всякаква захар, хляб, ориз, картофи и до 20ина% макс да са въглехидрати в храната- зеленчуци. Друго- махане на всички растителни мазнини освен зехтин, защото предизвикват възпаления заради високото наличие на омега 6. Ама то това е еволюционно храната на хората- много месо и животински храни плюс плодове и зеленчуци сезонно лятото няколко седмици. Допреди 10000г как точно са яли домати, картофи или хляб? Ябълки през зимата?