Снимка: Istock

Със сигурност с настъпването на една по-зряла възраст, може би у вас се прокрадва леко усещане, че нещата се случват по-трудно от преди. Може би метаболизмът ви е по-забавен или пък много ангажименти застават на пътя ви и не можете да отделите нужното време за себе си. Каквато и да е причината, не мислете, че всичко е изгубено.

Замислете се за знанията, които имате сега и как можете да ги употребите във ваша полза. Не губете време, а започнете пътуването си към една по-добра ваша версия още днес.

В следващите редове ще ви споделим няколко навика, които можете да превърнете в част от ежедневието си и които ще ви помогнат да сте в най-добрата си форма.

Приемайте въглехидратите си с протеини или мазнини

„Когато консумирате въглехидратите сами, тялото ви ги превръща в глюкоза (известна още като захар) по-бързо, отколкото ако ядете заедно с тях и нещо друго, което забавя храносмилането (като например протеини или мазнини)“, това споделя Лиза ДеФазио, експерт по здравословен начин на живот и диетолог.

Високите нива на глюкоза причиняват скок на инсулина и след това срив в кръвната ви захар, което ви кара да се чувствате гладни и след това ще сте още по-склонни да преяждате. Това е много лесно основно правило, което трябва да запомните, когато приготвяте ястия, не само за вас, а и за цялото ви домакинство. Така ще улесните управлението и поддържането на теглото си с напредването на възрастта.
Направете всичко възможно да намалите нивото на стрес

„Почти всеки би могъл да издържи на повече или по-малко стрес (на всяка възраст). Възможността да се справите с това може да помогне на вашето здраве с течение на времето“, това твърди Хедър Бартос, доктор по медицина, сертифициран гинеколог и основател на Badass Women, Badass Health.

Но тя допълва, че: „Хормонът на стреса кортизол е „ужасен за сърцето, точно толкова, колкото за талията ви“. Не забравяйте, че стресът се изразява най-вече в това как вие реагирате на него. Опитайте се да бъдете по-спокойни и уверени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase