9

Анонимен

преди 1 месец

Това са така наречените torrijas който се ядат по католическия Великден и са равностойни по традиция на нашия козунак. Разбира се ,че и тук има доста по lait рецепти но наистина приготвени добре са много вкусни . Само да спомена ,че тази година цената на една готова филийка от хлебарница е от 3-4 евро.

8

маалатъ

преди 1 месец

2-3 яйца, малко прясно мляко (може и водичка). Разбивате яйцата, добавяте мляко/водичка, щипка сол, щипка захар, продължавате да разбивате докато се получи хомогена смес! Слагате тигана да се нагрее и сипвате олиоили масалце, вземате нарязан хляб - бял, топите в сместа, пържите от двете страни, готовите филийки ги намазвате с мед или конфитюр, консумирате с Айрянче!!!!

7

Анонимен

преди 1 месец

Абе пълна мизерия, не знам варненски ли са или испански, да пържиш стари филии, е мизерия. Да се напои с пържена мазнина хлябът и с тия канелени аромати... само като го чета това, ми стана лошо и ми се догади. А тоз префърцунен аристократ, дето се пъне тука да разяснява кое какво било, сигурно само това плюска.

6

Леля Ленче до 5

преди 1 месец

Не знаеш ли, че цивилизацията тръгва от България, българите са открили Северна и Южна Америка, как филлите ще са испански или крем карамела(флан) или Баския чийзкейк(tarta de queso) Ние сме люлката на цивилизацията

5

До 4

преди 1 месец

Абе комплексар на кое викаш варненски филии и на крем - карамел или казваш, че е Варненски, който е измислен в Северна Испания през 18 век. Комплексирани ориенталци

4

Анонимен

преди 1 месец

Баба ми правеше такива филийки, но не им викаше испански, а варненски. Но сега всичко требе да е европско, иначе не важи.

3

Анонимен

преди 1 месец

Много канела, много нещо. Пържена канела, пържен протокал. Не ми се яде такова.

2

Тцъ

преди 1 месец

Много сте ги прегорили.

1

Анонимен

преди 1 месец

ВРЕДНО!