Снимка: Istock

Продукти:

  • 6 дебели филийки стар хляб
  • 3 чаши прясно мляко
  • 3 с.л. захар
  • 1 пръчица канела
  • 2 – 3 ленти портокалова кора
  • 2 големи яйца
  • Олио или зехтин за пържене
  • За поръсване:
  • ½ чаша захар на кристали
  • 2 чаени лъжички смляна канела

Приготвяне:

  • Почистете много добре портокала и с помощта на белачка за картофи обелете 2-3 тънки ленти от кората му.
  • В малка тенджера комбинирайте млякото, портокаловите кори, канелата и захарта.
  • Когато заври леко изключете котлона.
  • Бъркайте докато захарта се разтвори и премахнете от котлона.
  • Когато сместа стане приятно хладка, премахнете канелата и портокаловите кори.
  • В тавичка подредете нарязаните филийки и ги залейте с млякото.
  • Когато се напоят от едната страна, обърнете ги от другата.
  • Отделно в подходяща дълбока чиния разбийте яйцата.
  • Внимателно извадете една филийка от млякото и също толкова внимателно я потопете от двете страни.
  • В добре загрят тиган сложете олиото/зехтина и добавете филийката.
  • Същото направете и с останалите филийки – извадете ги от млякото, потопете ги в яйцата.
  • Изпържете ги от двете страни до златисто.
  • Готовите филийки се поръсват с комбинация от кафява захар и канела на прах.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase