23

Анонимен

преди 1 месец

Десетилетия наред учителите бяха на дъното по заплащане, пенсиите са нищожни, затова работят. Няма нищо хубаво в тази работа, винаги може да те съдят за какво ли бе. Търпиш разни дебелогъзи ***, стари първескини, долнопробни *** дошли в София под наем, но велики родителки. Техните всичка с хиперактивност и дефицити, но тя е велика родителка. Нарежда на слугинята как да гледа детето и безплатно по 10 часа. Държавата и е дала бонус, нищо че тази услуга в цял свят е много скъпа.

22

Секира

преди 1 месец

Лъжа.Снаха ми е дипломирана учителка и две години не може да си намери работа.Работи в производство.Дъртите кукумявки и връзкарите взимат големи заплати,и си натискат парцалите,а млади квалифицирани жени блъскат за 900 лева .

21

Димитрова

преди 1 месец

Сега куцо, кьораво, сакато и неграмотно е тръгнало учител в градина да става. Мислят, че е много лесно и че и те могат това. Разни не осъществени дизайнерки, финансистки, технолози, магазинерки, всичко в кавички, защото и там не са ставали за нищо пълнят градините и пишат в документите - Предучилиштна педагогика. Да живеят новите учители! С преквалификация за една година са готови. Университетите ги пускат без проблем.

20

Гост

преди 1 месец

Няма никаква аналогичност в трудовата характеристика на педагогическият и не педагогическият персонал. Така формулирано в статията е неправилно и погрешно. Учител е едно,,, леличка'' съвсем различно нещо. Не принизявайте учителите до това ниво, те са учили в университет, не в изгорялата гимназия.

19

Анонимен

преди 1 месец

Един човек да подкрепи непедагогическият персонал!Слушаме само колко са важни учителите но ако ги оставят за два дни без помощник възпитател ще се усе..т без извинение

18

Анонимен

преди 1 месец

Пак добре, че пенсионерите се хващат на работа, че иначе незаетите щатни бройки рязко ще скочат. Младите не искат да работят за толкова малко пари при толкова много работа.

17

анонимен

преди 1 месец

Възръста е само число,какво ти пречи,като по-младите избягаха,а тези който останаха не искът да работят за жълти стотинки

16

zzzzzz

преди 1 месец

Стаматов, след като си се захванал за възрастта на служителите, искам да питам други по наболели проблеми, какъвто е осигуряването на места за Психолози, по какъв начин са решени и работи ли се въобще в тази насока? От години се назначават Психолози само по проекти! Хората от тази гилдия нямат ли право на сигурност, каквато осигурява безсрочния договор? С какво са по-различни от останалите хора? Да не говорим, че директорите на градините не им позволяват даже да работят по специалността им!

15

баба мара

преди 1 месец

само в детските градини ли ами личните лекари ами мед сестри всичко е към70 години сега направиха безплатно следването за доктори един няма да остане вбългария ще подарим изучени млади хора на чужди държави а ние ще събирамедарения за болниците в чужбина позор

14

Ванката

преди 1 месец

Пенсионерите работят заради ниски доходи, не от любов към работата. Отделно, че за тези заплати, млади хора няма да се хванат. А махнат ли се работещите пенсионери от ясли, градини, болници и пр., тогава системите на образованието и здравеопазването ще рухнат.

13

До Истина

преди 1 месец

"защо работят пенсионери, какво да правят младите и как да имат стаж" -------------- Защото учителките и възпитателките в детските градини цял живот са работили за сто и няколко лева. Имаш ли представа колко им е пенсията сега и как ще оцелеят, ако спрат да работят? Да не мислиш, че много им се занимава с малките пикль0вци и с родителите им? Ама нямат избор. А и повечето от младите, които завършват педагогика, не щат и да чуят за учителската професия, независимо, че заплатите се повишиха.

12

Истина

преди 1 месец

Това което говори е за София, да се разходи малко из страната, особено в по малките градове и села, да види дали има свободни работни места, и при условие,че много студенти завършват педагогика, защо работят пенсионери, какво да правят младите и как да имат стаж

11

Анонимен

преди 1 месец

Свалете пенсионната възрас на 40-50 г. Няма да има млади ,като са заети.

10

Анонимен

преди 1 месец

Чакайте някой да ви гледа сополивите наркоманчета за 20 лева на ден.

9

Анонимен

преди 1 месец

Катос траничен наблюдател не виждам нищо привлекателно в тази работа. персонала се стимулира със заплащане. Същото е при медицинските сестри, малка заплата за много и гадна работа. Според мен политиците трябва да полагат всеки месец обществено полезен труд по една седмица в месеца в болници, ечилища, градини и разни други сфери, да придобият по-реалистична представа за живота и работата на хората.

8

Софето

преди 1 месец

Каква мотивация искате? Разправии с родители с безкрайни претенции, угаждане на хиперактивни деца, справяне с всякакви грипове и ковиди, защото ги водят болни на градина, заплащане на една стъпка над МРЗ и перспектива за развитие - никаква. След като е съсипана цялата образователна и ценностна система, какво да се очаква?

7

родител

преди 1 месец

Пенсионната възраст е едно на ръка, но Стаматов е прав, кадрите са изключително зле платени и непривлекателни за младите хора...

6

Анонимен

преди 1 месец

То и в Мвр е така с тая разлика че взимат пенсия и заплата заедно

5

Анонимен

преди 1 месец

Стаматов- знаеш ли защо- я погледнете колко са децата в групите- 36/38, да, да знаем,че има наредба която определя 26 д+2, но дали е така- поразходете се из близките ДГ и пребройте децата- под 35 на списък няма, а лятото стига до 46 в сборните групи- кой може да издържи на нещо подобно. А сега отворете документите с които се оформят детските групи в ЕС/ползвайте гугъл преводач и бъдете упорити/децата са до 15 най много, погледнете и персонала който ги обслужва.

4

Анонимен

преди 1 месец

В университети, в агенции, държавни институции - над 80! Който може, работи. За какво плачете?