70

До 54

преди 1 месец

Причината заради която малките места на Запад не са като малките места на Изток са данъците. Нашите данъци (за имоти, инфраструктура, комунални ... ) са много низки и в града се събират колко -толкова защото има население, а в малките места не можеш да събереш много и за това няма добра инфраструктура. На Запад, имащите къщи по селата плащат големи данъци, но си имат пари, та и за това са си избягали от шумните центрове. В Англия за 50 кв. апартамент плащаш такса по 60 паунд/месец итн.

69

Пловдивчанин

преди 1 месец

Аз и брат ми се преместих е от Пловдив в провинцията преди 18 години и познати които работят в общината ни питаха да не сме се върнали обратно. Били сме фигурира ли в едни избирателни списъци а това за да стане трябва да имам постоянен адрес. Оказа се че хора починали преди 10 и повече години все още гласуват и живеят. Имам приятели от Кърджали които вече 30 години са в чужбина но са в списъци като живеещи в Кърджали град. Държавата на неограничените възможности.

68

до 67 Още

преди 1 месец

Човек, още преди 20 години се говореше, че минава 500 000. Сега кой знае колко е стигнал. Със всеки изминал сезон виждаш повече и повече автомобили на светофарите сутрин, а уредниците на града вдигат огромни сгради на места без съответстваща инфраструктура. Пловдив го чакат много тежки години ако по тоя въпрос не се направи нищо. От години хората се чудят къде да избягат от тая шумотевица. То не са зари през вечер, сватби (със заря), въртене на гуми, чалга. Пловдив вече не е това, което беше.

67

Още

преди 1 месец

преди 2 год. Пловдив неофициално гонеше 700 000. От ден на ден тук се изсипва гмеж от Хасковска, Кърджалийска, Смолянска, Старозагорска, Сливенска и пр. области. Даже Бургаска. Там нямало работа!? Ми направете си да има бе! Тук не е столица и държавата нищо не е наляла. Всичко е благодарение на кадърни хора, създали едни от най-големите фирми в България!

66

Тенгри кан

преди 1 месец

До Анонимен 21Откак дойдоха разни отсекъде и започнаха да населват тихите и слабонаселени родопски села, създавайки трафик към тях и герберите асфалтираха пътищата до тях, се наложи да прайм инверсия - съботата и неделата в Пловдив;))) По-тихо и спокойно е от близките Родопи, където тълпи от навлеци и туристи ги щурмуват! Единд ен, ша ги закопаме горе, но първом трябва да ликвидираме Първо РПУ, РПУ-то на Румен Радев!;)))

65

Анонимен

преди 1 месец

Тия дето се заселват, но не си сменят регистрациите, за да плащат по-евтини данъци в малкото населено място, от което са изпълзяли, нямат право да претендират за паркоместа, места в градини и училища и т.н. Когато се научат, да плащат в общината, където живеят, която трябва да прави инвестиции в такива изграждания, тогава да имат претенции. Ако не, обратно на село.

64

До До 61

преди 1 месец

Не. Изобщо нямам предвид това. Имам предвид, че коментарите са за презастрояването. Липсата на адекватна инфраструктура. И че града трябва вече да расте навън. Личните неща на хората не са ми по темата и само пречат.

63

До 61

преди 1 месец

В началото има хубави коментари, да. Обясняват млади заможни хора как се изнесли посока селата до Пловдив, и злобата българска започна.

62

Рики Бейкър

преди 1 месец

Само милионери тук, нема лабаво.

61

последно запитване

преди 1 месец

Гледам в началото е имало коментари по темата, ама впоследствие някакви индивиди рязко сменят. Та някой ще каже ли нещо по въпроса за Пловдив или ще си продължавате с вашите дискусии. Разменете си телефоните и си пишете, ама не ни занимавайте и нас. Статията е за друго.

60

DO 59

преди 1 месец

Айде спри се, че ставаш досаден вече! Не съм написал долното, ама за вас всеки програмист бил комплексар. Хубаво, нека е такъв. Ама да обясняваш на някой, спечелил милиони от крипто, че не знае какво е търговия- смешно е. Аз съм финансов консултант. 98% от най-високите инвестиции идват от програмисти. Ще те изненадам- има такива, които инвестират милиони годишно. Да, програмисти. И доста разбират нещата от живота. Но има всякакви, разбира се.

59

От аман от програми

преди 1 месец

Хах. Аз не съм казал, че имам магазинче, просто комплексарчето не знае какво е търговия и колко може да се развива тя. Доказва твърдението ми за ограниченото им мислене.

58

до 55

преди 1 месец

Само да вметнем. Сам каза "заплата". Масово един кадърен програмист не е само на заплата, а има още 3-4 странични занимания. Относно нетните заплати- взимаме повече от колегите ни в Германия нетно. Горе-долу колкото във Швейцария, но доста повече от тези в САЩ. Ниски данъци, ниски разходи за труд тук. Това е. Иначе има и други сектори с отлично заплащане.

57

Анонимен

преди 1 месец

Всичко знае!

56

до 54

преди 1 месец

Абсолютно. За жалост, доста села са в окаяно състояние, но не и тези до големия град. Там е просто рай на места. Ние взехма къща на 25мин от София на шега. Еми не ни се тръгва от тук. Децата ги карат с бусче в ЧДГ наблизо, чисто нов път, няма ромско население, само новодомци млади и приятни хора. От бабите наоколо си взимаме зеленчуци, домашно мляко, сирене. Долу написал един човек, че плащал заплати на земеделци- еми евала. И аз бих купил земя, но всичко е продадено при нас.

55

Така е

преди 1 месец

До пича с магазинчето! Прав си колега! Средната заплата в ИТ сектора е около 5к. 10% взимат петцифрени заплати. Другото е доста под средното да ЕС и САЩ. Просто останалите сектори и България е доста бедна, не че програмистите са богати. Това е истината

54

Съгласен съм

преди 1 месец

Съгласен съм, че на Запад богатите хора живеят в къщи и то извън града. Бил съм в САЩ, а това е страната по-която ние се водим в момента, и там е точно така. На Лонг Айлънд можеш да намериш страхотни имения, а това не е Манхатън. Но, подчертавам дебело но! В България, като повечето страни от Източния блок, има огромен проблем с инфраструктурата в селата и държавата нехае по този въпрос. Пътищата са в окаяно състояние, нямаме качествено ЖП, нямаме велоалеи, няма дори маркировка. Това е проблема!

53

до 52

преди 1 месец

Е нали те виждаме, че се надуваш, собственико на магазьонче, изкарващ годишно, колкото хитър програмист на 2-3 седмици.

52

аман от програмисти

преди 1 месец

Хайде и аз да кажа нещо, че виждам как комплексираните програмисти узурпираха темата и взеха да си избиват комплексите тук. Занимавам се с търговия. Цял живот. Имам приятели от детинство, които учиха в математическата и станаха програмисти. Та покрай тях съм излизал с такива като вас. Изключително ограничени умствено, с много тесен мироглед и много комплекси. Надценявате се много. А и аз лично на месец печеля повече от повечето от тях, но не се надувам така, защото мога да мисля.

51

до 48

преди 1 месец

По 200лв. ти е яденето на ден? ааааааааааааахахахахахаххахахахахахаххахахаха. 200лв. струва 1 японски рибай, ако сме на японска вечер вкъщи, а сме 4ма. Затъваш все повече и повече. Няма лошо де, смях да има колко ниско ще паднеш. Започна от сметки, не даде сметка, сега продължаваш да се излагаш.